Louise er DKK’s kvinde på Vilhelmsborg

30-04-2020 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Grundet corona og diverse andre udfordringer har det haltet lidt med at præsentere den nye DKK-medarbejder på Vilhelmsborg. Her får du en introduktion til den hundetossede medarbejder

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi møder Louise Støy på hendes kontor på Vilhelmsborg. Denne mandag er hun helt alene på den flotte lokation, eller helt alene er hun ikke, for nede på gulvet vimser Choko rundt. Choko er hendes cavalier king charles spaniel.

Louise stammer oprindeligt fra Sønderjylland og allerede fra barnsben kastede hun sin kærlighed på hundene.

– Jeg gik til hvalpetræning og agility i DCH Tønder som barn. Da jeg flyttede til Aabenraa som 19-årig begyndte jeg hos DKK Tørsbøll. Senere flyttede jeg til Aarhus for at studere. Her gik jeg til agility i DKK Sabro, fortæller Louise Støy.

Efter noget tid i Sabro opdagede hun, at der faktisk var en klub i cykelafstand fra hendes lejlighed, og derfor begyndte hun hus DKK Viby, hvor hun også blev uddannet instruktør.

– Jeg har jo altid vidst, at jeg gerne ville træne hunde. Derfor var det fantastisk, at jeg kunne få lov at gå føl i Viby allerede efter 6 måneder i klubben, siger hun.

Louises rolle hos DKK i det nye kontor på Vilhelmsborg er blandt andet at starte og koordinere træningshold på stedet.

– Derfor har det også været vigtigt for mig, at jeg har en bred baggrund, hvor jeg har prøvet forskellige discipliner i hundeverdenen. Jeg vil rigtig gerne vide, hvad det er, jeg sender brugerne ud til, siger hun.

 

Vilhelmsborg
Men det er ikke nogen hemmelighed, at hun især har fundet glæde ved at dyrke agility. En sport som for mange nok bare ligner et menneske, der løber med sin hund.

– Det er virkelig vigtigt, at man har styr på sine grundeelementer i agility. Der er derfor rigtig meget lydighed i agility, og jeg har oplevet, at der er masser af røde tråde mellem de forskellige hundediscipliner, og det synes jeg er helt vildt spændende, afslører hun.

For Louise Støy er det spændende at nørde i hundeverdenen. Hun kan godt lide at gå ned i de mindste detaljer, finde ligheder mellem discipliner og ikke mindst lære fra sig. Derfor nyder hun også sin nye hverdag på Vilhelmsborg, hvor hun har flere hold at træne og en masse god kontakt til lokale hundemennesker.

Netop nu er der to hvalpehold og et familiehundehold i gang, og der er flere hold af samme slags på vej. Derudover drømmer hun også om at starte noget juniortræning på Vilhelmsborg.

– Der er allerede børn på de hold, jeg har nu. I fremtiden kunne det være vildt sjovt at lave noget som henvendte sig til børnene, noget som gjorde dem til bedre hundeejere, og noget hvor vi bare kunne have det helt vildt sjovt sammen, lyder det begejstret fra Louise Støy.

Der er ingen tvivl om, at mulighederne er mange på DKK’s nye lokation. En ting er dog vigtig for både hende og for DKK.

– Vores mission er helt klart at skabe endnu flere træningsentusiaster i hundeverdenen, siger hun.

 

Hestepigen
For Louise er det også noget helt specielt at have fået sig et kontor på Vilhelmsborg. For sideløbende med sin store kærlighed til hundene har hun også haft et rigtig godt forhold til heste.

– Jeg startede med at gå til ridning, da jeg var syv, og jeg fik min første pony efter et halvt år. Gennem det meste af min barndom har jeg haft hest, og på fredag får jeg en hest herop, som jeg skal ride distanceridning på, fortæller hun og slår fast, at der er stor forskel på hunde og heste i hendes verden.

– For mig er heste en hobby, mens der er mere passion og nørderi omkring hundene. Så hestene vil altid være en hyggehobby, man kan sige, at de er min yoga.

Læs også

Se billederne: Gang i Vilhelmsborg

26-08-2023 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Der er godt gang i aktiviteterne på Vilhelmsborg. Det hele er pakket ind i god stemning og overskud

Fuld fart på Hund i Fokus i weekenden

24-08-2023 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi glæder os til Hund i Fokus i weekenden på Vilhelmsborg. Det plejer at være et rigtig godt arrangement, og det bliver det med garanti også i år. 

Tag på hundeuni med Zara Zachariasen

02-03-2023 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Zara Zachariasen er ansat på DKK Vilhelmsborg, hvor hun blandt andet fungerer som træner, men hun deler også ud af sin store viden på hundeuniversitetet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet