Louise er DKK’s kvinde på Vilhelmsborg

30-04-2020 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Grundet corona og diverse andre udfordringer har det haltet lidt med at præsentere den nye DKK-medarbejder på Vilhelmsborg. Her får du en introduktion til den hundetossede medarbejder

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi møder Louise Støy på hendes kontor på Vilhelmsborg. Denne mandag er hun helt alene på den flotte lokation, eller helt alene er hun ikke, for nede på gulvet vimser Choko rundt. Choko er hendes cavalier king charles spaniel.

Louise stammer oprindeligt fra Sønderjylland og allerede fra barnsben kastede hun sin kærlighed på hundene.

– Jeg gik til hvalpetræning og agility i DCH Tønder som barn. Da jeg flyttede til Aabenraa som 19-årig begyndte jeg hos DKK Tørsbøll. Senere flyttede jeg til Aarhus for at studere. Her gik jeg til agility i DKK Sabro, fortæller Louise Støy.

Efter noget tid i Sabro opdagede hun, at der faktisk var en klub i cykelafstand fra hendes lejlighed, og derfor begyndte hun hus DKK Viby, hvor hun også blev uddannet instruktør.

– Jeg har jo altid vidst, at jeg gerne ville træne hunde. Derfor var det fantastisk, at jeg kunne få lov at gå føl i Viby allerede efter 6 måneder i klubben, siger hun.

Louises rolle hos DKK i det nye kontor på Vilhelmsborg er blandt andet at starte og koordinere træningshold på stedet.

– Derfor har det også været vigtigt for mig, at jeg har en bred baggrund, hvor jeg har prøvet forskellige discipliner i hundeverdenen. Jeg vil rigtig gerne vide, hvad det er, jeg sender brugerne ud til, siger hun.

 

Vilhelmsborg
Men det er ikke nogen hemmelighed, at hun især har fundet glæde ved at dyrke agility. En sport som for mange nok bare ligner et menneske, der løber med sin hund.

– Det er virkelig vigtigt, at man har styr på sine grundeelementer i agility. Der er derfor rigtig meget lydighed i agility, og jeg har oplevet, at der er masser af røde tråde mellem de forskellige hundediscipliner, og det synes jeg er helt vildt spændende, afslører hun.

For Louise Støy er det spændende at nørde i hundeverdenen. Hun kan godt lide at gå ned i de mindste detaljer, finde ligheder mellem discipliner og ikke mindst lære fra sig. Derfor nyder hun også sin nye hverdag på Vilhelmsborg, hvor hun har flere hold at træne og en masse god kontakt til lokale hundemennesker.

Netop nu er der to hvalpehold og et familiehundehold i gang, og der er flere hold af samme slags på vej. Derudover drømmer hun også om at starte noget juniortræning på Vilhelmsborg.

– Der er allerede børn på de hold, jeg har nu. I fremtiden kunne det være vildt sjovt at lave noget som henvendte sig til børnene, noget som gjorde dem til bedre hundeejere, og noget hvor vi bare kunne have det helt vildt sjovt sammen, lyder det begejstret fra Louise Støy.

Der er ingen tvivl om, at mulighederne er mange på DKK’s nye lokation. En ting er dog vigtig for både hende og for DKK.

– Vores mission er helt klart at skabe endnu flere træningsentusiaster i hundeverdenen, siger hun.

 

Hestepigen
For Louise er det også noget helt specielt at have fået sig et kontor på Vilhelmsborg. For sideløbende med sin store kærlighed til hundene har hun også haft et rigtig godt forhold til heste.

– Jeg startede med at gå til ridning, da jeg var syv, og jeg fik min første pony efter et halvt år. Gennem det meste af min barndom har jeg haft hest, og på fredag får jeg en hest herop, som jeg skal ride distanceridning på, fortæller hun og slår fast, at der er stor forskel på hunde og heste i hendes verden.

– For mig er heste en hobby, mens der er mere passion og nørderi omkring hundene. Så hestene vil altid være en hyggehobby, man kan sige, at de er min yoga.

Læs også

Se billederne: Gang i Vilhelmsborg

26-08-2023 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Der er godt gang i aktiviteterne på Vilhelmsborg. Det hele er pakket ind i god stemning og overskud

Fuld fart på Hund i Fokus i weekenden

24-08-2023 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi glæder os til Hund i Fokus i weekenden på Vilhelmsborg. Det plejer at være et rigtig godt arrangement, og det bliver det med garanti også i år. 

Tag på hundeuni med Zara Zachariasen

02-03-2023 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Zara Zachariasen er ansat på DKK Vilhelmsborg, hvor hun blandt andet fungerer som træner, men hun deler også ud af sin store viden på hundeuniversitetet

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.