På tirsdagens pressemøde med myndighederne blev der annonceret nye restriktioner for godt halvdelen af landets borgere, bosat i 38 kommuner, samt en forlængelse af nuværende restriktioner for alle dele af landet.
De nye coronarestriktioner betyder blandt andet, at al indendørs hundesport, både træning, prøver, konkurrencer, skuer, udstillinger mv., i 38 af landets kommuner skal lukkes ned.
Hundesport i alle landets kommuner vil desuden fortsat være ramt af meget kraftige restriktioner i form af et forsamlingsforbud på 10 personer.
Forlængelse af nuværende restriktioner:
Forsamlingsforbuddet på 10 personer fastholdes, og det er myndighedernes "klare anbefaling", at man også bør nøjes med at samles max 10 personer privat.
Desuden er kravet om mundbind/visir på offentlige områder, herunder offentlige idrætsfaciliteter, forlænget.
Ovenstående er gældende foreløbig til og med den 28. februar 2021.
Læs mere her: Kulturministeriets hjemmeside om nye nationale tiltag
Særlige restriktioner for 38 kommuner
For 38 kommuner – hvilket ifølge Sundhedsmyndighederne dermed omfatter ca. halvdelen af Danmarks befolkning – er der indført særlige restriktioner. De 38 kommuner er flg.:
Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, (Halsnæs), Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg, Aarhus.
For hundesporten i de nævnte områder betyder det bl.a., at:
Al indendørs hundesport skal aflyses.
Muligheden for at være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år finder ikke anvendelse frem til d 3. januar 2021. Der må herefter som udgangspunkt i denne periode kun være 10 personer til stede på samme sted samtidig i idræts- og foreningsaktiviteter.
Barer, caféer og restauranter skal holde lukket, herunder også evt. cafeer i klubhuse. Der må dog serveres takeaway.
Ovenstående er gældende fra onsdag den 9. december til og med den 3. januar 2021.
Se de særlige restriktioner for de nævnte områder her: Kulturministeriets hjemmeside om lokale tiltag
Tilladt at krydse kommunegrænser - med restriktioner
Ifølge sundhedsmyndighederne er det tilladt at krydse kommunegrænserne ind og ud af de områder, der fra og med onsdag pålægges ekstra restriktioner.
Sundhedsmyndighederne anbefaler kraftigt, at man som borger tager særlige forholdsregler, hvis man har bopæl i en af de berørte kommuner og vælger at bevæge sig uden for de kommuner, hvor der er indført særlige tiltag og restriktioner.
Det betyder, at man, hvis man bor i en af kommunerne og bevæger sig uden for sin egen kommune, bør holde sig til de restriktioner og anbefalinger, som gælder det sted, man har bopæl. Man kan således godt tage i sommerhus i en anden landsdel eller lave udendørsaktiviteter i en anden kommune, som f.eks. at gå tur i skoven, lufte hunden, løbe en tur eller spille fodbold med vennerne.
Omvendt bør man ikke gøre ting, man ikke bør/kan gøre i ens egen bopælskommune, i kommuner, hvor disse tiltag og restriktioner ikke gælder.
De lokale restriktioner betyder følgende for opdrættere
For opdrættere bosat i en af ovennævnte 38 kommuner, der har hvalpekuld, der er klar til at rejse hjemmefra, betyder det, at det ER tilladt at lade hvalpekøbere fra andre kommuner komme på besøg og til at afhente hvalpe.
Ligeledes er det også tilladt at lade hvalpekøbere, der er bosat i ovennævnte 38 kommuner, besøge opdrættere i resten af landet.
Forudsat, naturligvis, at man som opdrætter ønsker at lade fremmede besøge ens hjem. Vær opmærksom på, at myndighederne fortsat opfordrer til, at man begrænser omgangen med fremmede mest muligt.
De lokale restriktioner betyder følgende for arrangører og deltagere i træning, prøver, konkurrenvcer, skuer, udstillinger mv. :
De nyindførte restriktioner i de nævnte 38 kommuner betyder, at man ikke bør deltage i kultur- og fritidstilbud, som f.eks. hundetræning og konkurrencer, prøver mv. i anden kommune end ens egen, hvis man bor i en af de berørte kommuner.
Det er stadig tilladt at arrangere prøver og træning både indendørs og udendørs, der overholder gældende forsamlingsforbud, i de kommuner, der IKKE er iblandt de nævnte 38 med særlige restriktioner.
Her skal man som arrangør dog være opmærksom på, at deltagere, som er bosat i kommuner med særlige restriktioner, ikke kan deltage. Det kan gøre selve håndteringen af tilmeldinger særlig kompliceret, og derfor er det naturligvis op til den enkelte arrangør at vurdere, om man hellere bør aflyse.
I øvrigt lægger DKK sig, som altid, tæt op af sundhedsmyndighedernes opfordringer, og vi minder derfor om, at der stadig fra sundhedsmyndigheders side er en stående opfordring til i videst muligt omfang at følge rådene om socialt samvær for at begrænse smittespredning mest muligt, herunder at aflyse rent sociale arrangementer og deltagelse i arrangementer, der ikke er “nødvendige”.
DKK´S ADMINISTRATION HOLDER LUKKET FOR PERSONLIGE HENVENDELSER
Fordi DKK´s administrationsbygning er beliggende i en af de 38 berørte kommuner, vælger vi at følge myndighedernes opfordringer. Det betyder i at medarbejderne i videst muligt opfang arbejder hjemmefra, ligesom det ikke er muligt at møde personligt op i vores reception. Dette gælder i første omgang frem til og med 3. januar 21.
I foråret lagde jeg vanen tro planer for den kommende sommerferie, med campingvogn og hundeaktiviteter. Jeg har i mange år valgt at afvikle mine ferier i Danmark, primært fordi det bare er så meget nemmere, når mine hunde er mine rejsekammerater. Desuden har Covid 19 begrænset min udlængsel betragteligt
Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark.
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris
For mange mennesker, særligt dem i risikogrupper, har deres kæledyr været afgørende for, at de er kommet godt igennem lockdown
Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby efterlyser coronastøtte til dyrepensioner
Man skal være opfindsom i disse dage, når både børn, hunde og voksne skal aktiveres. Østjysk tyv gik dog et skridt for langt
I et forsøg i Kina har man påvist, at katte kan smitte hinanden med Covid-19. Det samme gælder ikke for hunde
I nogle dele af hundedanmark har nyheden om den covidsmittede hund skabt ængstelse. Det er dog unødvendigt, fastslår Dyrlægeforeningens formand Hanne Knude Palshof
Når påsken er overstået, kan du igen komme til træning med din hund, såfremt det foregår i små grupper og tager hensyn til retningslinjerne mod smitte af Covid-19
Et vietnamesisk ægtepar oplevede deres værste mareridt, da de var indlagt med corona
Som vi tidligere har skrevet om, har flere lande haft travlt med at træne hunde til at opsnuse corona. Nu har Dubai overhalet dem alle
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse