DKK udlægger nye restriktioner

08-12-2020 09:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du i tvivl om, hvad gårsdagens pressemøde betyder for dig og dit hundeliv, så har DKK kigget restriktionerne igennem og skrevet følgende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

På tirsdagens pressemøde med myndighederne blev der annonceret nye restriktioner for godt halvdelen af landets borgere, bosat i 38 kommuner, samt en forlængelse af nuværende restriktioner for alle dele af landet.

De nye coronarestriktioner betyder blandt andet, at al indendørs hundesport, både træning, prøver, konkurrencer, skuer, udstillinger mv., i 38 af landets kommuner skal lukkes ned.

Hundesport i alle landets kommuner vil desuden fortsat være ramt af meget kraftige restriktioner i form af et forsamlingsforbud på 10 personer.

 

Forlængelse af nuværende restriktioner:

Forsamlingsforbuddet på 10 personer fastholdes, og det er myndighedernes "klare anbefaling", at man også bør nøjes med at samles max 10 personer privat.

Desuden er kravet om mundbind/visir på offentlige områder, herunder offentlige idrætsfaciliteter, forlænget.

Ovenstående er gældende foreløbig til og med den 28. februar 2021.

Læs mere her: Kulturministeriets hjemmeside om nye nationale tiltag

 

Særlige restriktioner for 38 kommuner

For 38 kommuner – hvilket ifølge Sundhedsmyndighederne dermed omfatter ca. halvdelen af Danmarks befolkning – er der indført særlige restriktioner. De 38 kommuner er flg.:

Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, (Halsnæs), Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg, Aarhus.

 

For hundesporten i de nævnte områder betyder det bl.a., at:

Al indendørs hundesport skal aflyses.
Muligheden for at være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år finder ikke anvendelse frem til d 3. januar 2021. Der må herefter som udgangspunkt i denne periode kun være 10 personer til stede på samme sted samtidig i idræts- og foreningsaktiviteter.
Barer, caféer og restauranter skal holde lukket, herunder også evt. cafeer i klubhuse. Der må dog serveres takeaway.

Ovenstående er gældende fra onsdag den 9. december til og med den 3. januar 2021.

Se de særlige restriktioner for de nævnte områder her: Kulturministeriets hjemmeside om lokale tiltag

 

Tilladt at krydse kommunegrænser - med restriktioner

Ifølge sundhedsmyndighederne er det tilladt at krydse kommunegrænserne ind og ud af de områder, der fra og med onsdag pålægges ekstra restriktioner.

Sundhedsmyndighederne anbefaler kraftigt, at man som borger tager særlige forholdsregler, hvis man har bopæl i en af de berørte kommuner og vælger at bevæge sig uden for de kommuner, hvor der er indført særlige tiltag og restriktioner.

Det betyder, at man, hvis man bor i en af kommunerne og bevæger sig uden for sin egen kommune, bør holde sig til de restriktioner og anbefalinger, som gælder det sted, man har bopæl. Man kan således godt tage i sommerhus i en anden landsdel eller lave udendørsaktiviteter i en anden kommune, som f.eks. at gå tur i skoven, lufte hunden, løbe en tur eller spille fodbold med vennerne.

Omvendt bør man ikke gøre ting, man ikke bør/kan gøre i ens egen bopælskommune, i kommuner, hvor disse tiltag og restriktioner ikke gælder.

 

De lokale restriktioner betyder følgende for opdrættere

For opdrættere bosat i en af ovennævnte 38 kommuner, der har hvalpekuld, der er klar til at rejse hjemmefra, betyder det, at det ER tilladt at lade hvalpekøbere fra andre kommuner komme på besøg og til at afhente hvalpe.

Ligeledes er det også tilladt at lade hvalpekøbere, der er bosat i ovennævnte 38 kommuner, besøge opdrættere i resten af landet.

Forudsat, naturligvis, at man som opdrætter ønsker at lade fremmede besøge ens hjem. Vær opmærksom på, at myndighederne fortsat opfordrer til, at man begrænser omgangen med fremmede mest muligt.

 

De lokale restriktioner betyder følgende for arrangører og deltagere i træning, prøver, konkurrenvcer, skuer, udstillinger mv. :

De nyindførte restriktioner i de nævnte 38 kommuner betyder, at man ikke bør deltage i kultur- og fritidstilbud, som f.eks. hundetræning og konkurrencer, prøver mv. i anden kommune end ens egen, hvis man bor i en af de berørte kommuner.

Det er stadig tilladt at arrangere prøver og træning både indendørs og udendørs, der overholder gældende forsamlingsforbud, i de kommuner, der IKKE er iblandt de nævnte 38 med særlige restriktioner.

Her skal man som arrangør dog være opmærksom på, at deltagere, som er bosat i kommuner med særlige restriktioner, ikke kan deltage. Det kan gøre selve håndteringen af tilmeldinger særlig kompliceret, og derfor er det naturligvis op til den enkelte arrangør at vurdere, om man hellere bør aflyse.

I øvrigt lægger DKK sig, som altid, tæt op af sundhedsmyndighedernes opfordringer, og vi minder derfor om, at der stadig fra sundhedsmyndigheders side er en stående opfordring til i videst muligt omfang at følge rådene om socialt samvær for at begrænse smittespredning mest muligt, herunder at aflyse rent sociale arrangementer og deltagelse i arrangementer, der ikke er “nødvendige”.

 

DKK´S ADMINISTRATION HOLDER LUKKET FOR PERSONLIGE HENVENDELSER

Fordi DKK´s administrationsbygning er beliggende i en af de 38 berørte kommuner, vælger vi at følge myndighedernes opfordringer. Det betyder i at medarbejderne i videst muligt opfang arbejder hjemmefra, ligesom det ikke er muligt at møde personligt op i vores reception. Dette gælder i første omgang frem til og med 3. januar 21.

Læs også

BLOG: Bornholm, Bornholm, Bornholm! Du, min dejlige ferieø

26-08-2021 08:27, af Mona Lindhardt

I foråret lagde jeg vanen tro planer for den kommende sommerferie, med campingvogn og hundeaktiviteter. Jeg har i mange år valgt at afvikle mine ferier i Danmark, primært fordi det bare er så meget nemmere, når mine hunde er mine rejsekammerater. Desuden har Covid 19 begrænset min udlængsel betragteligt

Quattro er Årets Politihund

05-12-2020 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark. 
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris

Kæledyrs betydning under Covid-19

11-08-2020 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For mange mennesker, særligt dem i risikogrupper, har deres kæledyr været afgørende for, at de er kommet godt igennem lockdown

Nordiske mesterskaber aflyst

21-04-2020 12:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er det kommet frem, at flere nordiske mesterskaber for hunde er aflyst. Få overblikket her

Spændende radioprogram om hunde

16-06-2021 13:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I formiddags handlede Brinkmanns briks på P1 om hunde, og det var et interessant program, som du bør høre

Westminster flytter ud for første gang i 100 år

26-10-2020 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Corona har fået arrangørerne af Westminster Dog Show til at flytte udstillingen ud af Madison Square Garden. Det er første gang siden 1920, det er sket

Amerikanske hunde trænes i at finde Covid-19

07-05-2020 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom i England bliver amerikanske hunde nu trænet i at genkende lugten af Covid-19

Coronavirus hos kæledyr

28-02-2020 12:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På stort set alle medier blinker Coronavirus i diverse breakingbjælker. Men skal vi nu også til at være nervøse for vores kæledyr? Det har AniCura svaret på

Dyrenes Beskyttelse: Rekordmange dyr kan være positivt

07-09-2021 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelses internater har aldrig været så fyldt, som de er netop nu. Sammenlignet med sidste år er der lige nu 36 % flere dyr på internaterne, som på sigt kommer til at søge nye hjem. Stigningen skyldes flere ting, heriblandt effekterne af corona-nedlukningen

Aflivning af kæledyr næsten halveret i USA

04-08-2021 09:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coronaen har med rette fået skyld for meget skidt, men nu viser det sig, at den også har ført noget godt med sig. USA oplevede kæmpe fald i antallet af aflivninger af kæledyr på internater

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.