På tirsdagens pressemøde med myndighederne blev der annonceret nye restriktioner for godt halvdelen af landets borgere, bosat i 38 kommuner, samt en forlængelse af nuværende restriktioner for alle dele af landet.
De nye coronarestriktioner betyder blandt andet, at al indendørs hundesport, både træning, prøver, konkurrencer, skuer, udstillinger mv., i 38 af landets kommuner skal lukkes ned.
Hundesport i alle landets kommuner vil desuden fortsat være ramt af meget kraftige restriktioner i form af et forsamlingsforbud på 10 personer.
Forlængelse af nuværende restriktioner:
Forsamlingsforbuddet på 10 personer fastholdes, og det er myndighedernes "klare anbefaling", at man også bør nøjes med at samles max 10 personer privat.
Desuden er kravet om mundbind/visir på offentlige områder, herunder offentlige idrætsfaciliteter, forlænget.
Ovenstående er gældende foreløbig til og med den 28. februar 2021.
Læs mere her: Kulturministeriets hjemmeside om nye nationale tiltag
Særlige restriktioner for 38 kommuner
For 38 kommuner – hvilket ifølge Sundhedsmyndighederne dermed omfatter ca. halvdelen af Danmarks befolkning – er der indført særlige restriktioner. De 38 kommuner er flg.:
Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, (Halsnæs), Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg, Aarhus.
For hundesporten i de nævnte områder betyder det bl.a., at:
Al indendørs hundesport skal aflyses.
Muligheden for at være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år finder ikke anvendelse frem til d 3. januar 2021. Der må herefter som udgangspunkt i denne periode kun være 10 personer til stede på samme sted samtidig i idræts- og foreningsaktiviteter.
Barer, caféer og restauranter skal holde lukket, herunder også evt. cafeer i klubhuse. Der må dog serveres takeaway.
Ovenstående er gældende fra onsdag den 9. december til og med den 3. januar 2021.
Se de særlige restriktioner for de nævnte områder her: Kulturministeriets hjemmeside om lokale tiltag
Tilladt at krydse kommunegrænser - med restriktioner
Ifølge sundhedsmyndighederne er det tilladt at krydse kommunegrænserne ind og ud af de områder, der fra og med onsdag pålægges ekstra restriktioner.
Sundhedsmyndighederne anbefaler kraftigt, at man som borger tager særlige forholdsregler, hvis man har bopæl i en af de berørte kommuner og vælger at bevæge sig uden for de kommuner, hvor der er indført særlige tiltag og restriktioner.
Det betyder, at man, hvis man bor i en af kommunerne og bevæger sig uden for sin egen kommune, bør holde sig til de restriktioner og anbefalinger, som gælder det sted, man har bopæl. Man kan således godt tage i sommerhus i en anden landsdel eller lave udendørsaktiviteter i en anden kommune, som f.eks. at gå tur i skoven, lufte hunden, løbe en tur eller spille fodbold med vennerne.
Omvendt bør man ikke gøre ting, man ikke bør/kan gøre i ens egen bopælskommune, i kommuner, hvor disse tiltag og restriktioner ikke gælder.
De lokale restriktioner betyder følgende for opdrættere
For opdrættere bosat i en af ovennævnte 38 kommuner, der har hvalpekuld, der er klar til at rejse hjemmefra, betyder det, at det ER tilladt at lade hvalpekøbere fra andre kommuner komme på besøg og til at afhente hvalpe.
Ligeledes er det også tilladt at lade hvalpekøbere, der er bosat i ovennævnte 38 kommuner, besøge opdrættere i resten af landet.
Forudsat, naturligvis, at man som opdrætter ønsker at lade fremmede besøge ens hjem. Vær opmærksom på, at myndighederne fortsat opfordrer til, at man begrænser omgangen med fremmede mest muligt.
De lokale restriktioner betyder følgende for arrangører og deltagere i træning, prøver, konkurrenvcer, skuer, udstillinger mv. :
De nyindførte restriktioner i de nævnte 38 kommuner betyder, at man ikke bør deltage i kultur- og fritidstilbud, som f.eks. hundetræning og konkurrencer, prøver mv. i anden kommune end ens egen, hvis man bor i en af de berørte kommuner.
Det er stadig tilladt at arrangere prøver og træning både indendørs og udendørs, der overholder gældende forsamlingsforbud, i de kommuner, der IKKE er iblandt de nævnte 38 med særlige restriktioner.
Her skal man som arrangør dog være opmærksom på, at deltagere, som er bosat i kommuner med særlige restriktioner, ikke kan deltage. Det kan gøre selve håndteringen af tilmeldinger særlig kompliceret, og derfor er det naturligvis op til den enkelte arrangør at vurdere, om man hellere bør aflyse.
I øvrigt lægger DKK sig, som altid, tæt op af sundhedsmyndighedernes opfordringer, og vi minder derfor om, at der stadig fra sundhedsmyndigheders side er en stående opfordring til i videst muligt omfang at følge rådene om socialt samvær for at begrænse smittespredning mest muligt, herunder at aflyse rent sociale arrangementer og deltagelse i arrangementer, der ikke er “nødvendige”.
DKK´S ADMINISTRATION HOLDER LUKKET FOR PERSONLIGE HENVENDELSER
Fordi DKK´s administrationsbygning er beliggende i en af de 38 berørte kommuner, vælger vi at følge myndighedernes opfordringer. Det betyder i at medarbejderne i videst muligt opfang arbejder hjemmefra, ligesom det ikke er muligt at møde personligt op i vores reception. Dette gælder i første omgang frem til og med 3. januar 21.
I foråret lagde jeg vanen tro planer for den kommende sommerferie, med campingvogn og hundeaktiviteter. Jeg har i mange år valgt at afvikle mine ferier i Danmark, primært fordi det bare er så meget nemmere, når mine hunde er mine rejsekammerater. Desuden har Covid 19 begrænset min udlængsel betragteligt
Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark.
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris
For mange mennesker, særligt dem i risikogrupper, har deres kæledyr været afgørende for, at de er kommet godt igennem lockdown
En mops er testet positiv for Covid-19 i North Carolina. Myndighederne fastholder, at der er lav risiko for smitte fra hund til menneske
For en måned siden skrev vi, at byen Shenzhen i Kina ville forbyde spisning af hunde og katte. Nu er forbuddet vedtaget
Engelsk undersøgelse har kigget på konsekvenserne af lockdown, og det ser desværre skidt ud
I formiddags handlede Brinkmanns briks på P1 om hunde, og det var et interessant program, som du bør høre
Kan hunde smitte med corona? Ikke mere end et dørhåndtag, læs her hvorfor
Søndag udtalte to professorer til tv2.dk, at man skal vaske sine hænder, når man har klappet sin hund. Men har de egentlig ret? Få DKK’s holdning til dette her
For Mette Ewers endte en salg af en hvalp som en rigtig trist oplevelse. Nu ved hun ikke, hvor hvalpen befinder sig
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.