Universitetet i Uppsala i Sverige er i samarbejde med Region Uppsala gået i gang med et projekt, som skal uddanne svenske hunde til at opsnuse corona i mennesker.
Træningen af hundene sker i samarbejde med Hundhjälpen Uppland og Stock Hundutveckling, og planerne er, at flere racer skal indgå i træningen, der forventes at tage cirka tre måneder.
– Der er et stort behov for tests, som kan give et hurtigt resultat. Det bliver rigtig spændende at følge træningen af hundene og se, om de bliver dygtige nok til at adskille positive og negative duftprøver, siger Tove Fall, der er professor i molekylær epidemiologi og forskningsleder på studiet til Uppsala Universitets hjemmeside.
Det er meningen, at hundene skal bruges på togstationer, lufthavne og andre steder med store forsamlinger af mennesker.
Vi har tidligere hørt Sundhedsministeriet i Danmark, om man vil uddanne hunde til at opsnuse corona her i landet, og indtil videre har svaret været nej, men at man følger udviklingen i andre lande.
De mange coronahunde har skabt et helt nyt problem. Der er ikke hvalpeværter nok til at tage kommende servicehunde til sig det første år
I 2020 blev der beslaglagt et ton dyreprodukter i Skotlands lufthavne og havne. Produkter, der kunne være befængt med farlige sygdomme. Nu skal hunde hjælpe med at fange de farlige varer
Gennem seks måneder har man i Thailand undersøgt, hvor effektive coronahundene er. Resultatet er opløftende
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet