Lørdag morgen blafrede de historiske vinger over Ring 23. Her skulle de dansk/svenske gårdhunde bedømmes, og det forlød, at det var første gang racen kunne modtage CACIB, efter den fik sin endelige internationale godkendelse af FCI i april måned.
Senere viste det sig dog, at svenskerne var kommet os i forkøbet og havde uddelt CACIB til racen tidligere på måneden. Derfor blev historiens vingeslag lidt blødere, men stadig skulle det første CACIB i Danmark nogensinde uddeles til racen.
I bedste nordiske stil gik æren til Absalon, som er opdrættet i Danmark og ejet af en nordmand.
– Det er helt fantastisk at få det første danske CACIB til en dansk/svensk gårdhund, lød det efterfølgende fra den glade ejer, Kerstin Kristiansen, der har haft racen i 12-13 år.
– Jeg havde cairn terrier i mange år, men mine arme orkede ikke at trimme pelsen mere. En af mine veninder havde dansk/svensk gårdhund, og da jeg var med hende hos opdrætteren, endte det med, at jeg også købte en, jublede hun med et stort vindersmil, inden hun konstaterede at:
– Det er en god dag.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point.
Så er det igen blevet tid til at læse HUNDEN. Her kan du blive klogere på, hvad du kan forvente af det nye blad
Endnu en god dag i Vejen er slut. Vejret artede sig noget bedre denne søndag end vejrguderne havde truet med
Dagens BIS-vinder skulle så ualmindeligt meget igennem, inden den kunne kalde sig BIS og Vikingvinder
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.