Så tager Magasinet HUNDEN også fat på 2021. I denne uge kan du forvente at modtage bladet, og her kan du læse lidt om, hvad du kan glæde dig til.
Som sædvanligt i årets første nummer kan du læse alt om sidste års registreringstal, og 2020 var jo et ganske særligt år også på hundefronten. Derfor er det også ekstra spændende at læse årets artikler om registreringer. En af de racer, der har klaret sig godt, er staffordshire bull terrieren, og det er også denne race, der pryder forsiden.
Vi har også været på Møn for at besøge Fie, der er uhelbredeligt syg af kræft. Hun er et meget inspirerende menneske, som også dagligt sender sine lyse tanker ud til sine mange følgere på Instagram. Hendes to hunde betyder alverden for hende. Faktisk kalder hun den ene af hundene for sin redning.
DKK har for første gang udnævnt en dommer som æresdommer. Æren tilfaldt Poul Ørnemark, der har været dommer siden 1970. Du kan læse et portræt af den erfarne dommer, som har masser af historier at fortælle om sin tid i ringene.
Sidste år vandt Tina Dahl Kastbjerg konkurrencen om at blive årets hundefotograf i Hunden. Det er ikke første gang, hun vinder, men Tina er meget mere end fotograf. Hun er også en kvinde med holdninger til hundeverdenen, og dem får hun luftet i en artikel i dette blad.
Du kan også komme med en tur rundt i Thy Nationalpark med Mikkel og hans to grønlandshunde, der sammen tilbagelagde 200 kilometer på en lille uge i december måned.
Klummen er i denne måned skrevet af Kreds 12, som er kredsen på Færøerne, og så er der selvfølgelig Tips til Træning og Unge med Hund.
Igen kan du glæde dig til et varieret blad, hvor der er blevet plads til nogle gode menneskelige historier ved siden af hundefaglige artikler.
Vi håber, I vil nyde bladet
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste