Efter at have modtaget henvendelser fra flere hundepensioner har Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby nu stillet to spørgsmål til erhvervsminister Simon Kollerup.
Spørgsmålene lyder:
Kan ministeren forklare, hvorfor dyre-, hunde-, og kattepensioner ikke er omfattet af muligheden for at få del i COVID-19 kompensationsordningen for selvstændigt erhvervsdrivende, og hvad er ministerens holdning til dette?
Og
Hvordan vil ministeren kompensere dyre-, hunde-, og kattepensioner, der som følge af COVID-19 pandemien og det store fald i danskernes udlandsrejser, oplever en markant økonomisk krise?
– Det er jo en sag, der ligger mig meget på sinde, da jeg selv er vokset op med forældre, der havde hundekennel. Jeg ved ikke præcist hvorfor, men det virker som om hundepensioner falder ind mellem to stole og derfor ikke modtager støtte for perioden 1. september til 31. januar, fortæller Hans Kristian Skibby til hunden.dk og uddyber:
– Jeg stiller spørgsmålene for at få sagen undersøgt, for det virker underligt, at hundepensioner, som er ramt på lige fod med andre erhverv, ikke får støtte for den periode.
Hans Kristian Skibby er dog ikke overbevist om, at spørgsmålene vil resultere i, at hundepensionerne kan se frem til at få støtte for efteråret.
– Nu må jeg jo erkende, at jeg ikke er så populær hos ministeren som visse andre, men jeg håber da, der kommer til at ske noget, siger han.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet