Det kan virke lidt paradoksalt. På et internat hos Dyreværnet sidder Daisy og Alba i karantæne, fordi de kommer fra et rabies-risikoland. Dyreværnet kæmper de to hvalpes sag, selvom Fødevarestyrelsen kræver Daisy og Alba sendt tilbage til Serbien eller aflivet.
Altimens dette foregår, forsøger Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee at samle aktører fra dyreverdenen til en fælles oplysningskampagne mod ulovlig import af hundehvalpe fra udenlandske hvalpefabrikker.
– Jeg kan godt forstå, det kan virke lidt underligt, men jeg synes faktisk, det giver rigtig god mening, fortæller Rikke Christensen-Lee og fortsætter:
– For os er det to forskellige problemstillinger. I bund og grund handler det om, at det er bedre at stoppe importen. På den måde forebygger vi, at vi nogensinde ender med flere Alba’er og Daisy’er. Men nå de nu er her, så skal vi også behandle dem ordentligt og give dem en fair chance.
Når Rikke Christensen-Lee gerne vil samarbejde med andre om en oplysningskampagne, skyldes det, at handlen med ulovlige hvalpe er en kæmpe pengemaskine, og at almindelige mennesker måske glemmer at tænke over konsekvenserne for hundene.
– Ulovlig handel med hunde er den tredjestørste form for kriminalitet i Europa, så er der er jo voldsomt mange penge i det. Det er vi udmærket klar over. Derfor kræver det, at vi alle står sammen for at undgå, at vi får flere hunde ind som Alba og Daisy, siger hun og slår fast, at hun allerede har været i gang med at kontakte andre.
Af mulige samarbejdspartnere i kampagnen nævner hun Den Danske Dyrlægeforening, Dansk Kennel Klub, Fødevarestyrelsen og andre dyreværnsforeninger.
At Dyreværnet kæmper for Alba og Daisy skyldes ikke mindst, at man fra Dyreværnets side er meget sikre på, at de to hvalpe ikke har rabies.
– Det er vi mega sikre på. Det er selvfølgelig umuligt at sætte procenter på, men vi er jo altså heller ikke interesserede i at indføre rabies til Danmark, siger hun og fortsætter:
– EU har for nogle år siden gjort et stort arbejde for at udrydde rabies i landene omkring EU, da man jo ikke vil have sygdommen ind. Jeg har læst en rapport fra OIE (World Organisation for Animal Health), hvori der stod, at der i Serbien var fundet én vild ræv i 2018 med rabies, og at der ikke er fundet rabies hos mennesker siden 1967 og hunde siden 2011 i Serbien. Det sammenholdt med, at Daisy og Alba kommer fra en hvalpefabrik, hvor de nok ikke har været ude, så de kunne blive udsat for smitte fra vilde dyr, gør, at vi ikke mener, der er grund til at frygte, de har rabies.
Dyreværnet holder dog hundene i karantæne i fire måneder, som der kræves. Dog vil de ikke afholde hvalpene fra menneskelig kontakt, da det vil skade hvalpene.
– Jeg har valgt, at hele mit personale skal være vaccinerede mod rabies, så det er de. Derudover skal de naturligvis til læge, hvis de bliver bidt af hundene. Fødevarestyrelsens anbefalinger om, at hundene ikke må have kontakt til mennesker, træder i kraft, hvis der er høj risiko for smitte, og det er der altså ikke med Alba og Daisy, siger hun.
Vi følger naturligvis udviklingen i sagen, og vi arbejder på at finde ud af, om de mulige samarbejdspartnere er med på en fælles oplysningskampagne.
Den hund, der 9. september blev aflivet i Tyskland på grund af rabies, kom fra Tyrkiet, som er et af de lande, hvor rabies er udbredt
Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen
En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet
Der har været snak, om at fire af de 21 hunde skulle retur til hjemmet på Lolland, men Dyreværnets direktør tvivler på, det bliver sådan. I en anden sag oplyser Østjyllands Politi, at der er rejst tiltale mod parret fra Gjerlev ved Randers, der risikerer fængselsdom
Sidste uge var hunden.dk på tur med Dyreværnets dyreambulance. Det blev en tur, som bød på alt fra en mistænkelig anmeldelse til tynde hunde og en psykisk syg hundeejer.
Sanadent Tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk støtter med jævne mellemrum godgørende projekter gennem deres koncept SanaCare. I mandags modtog Dyreværnet 21.233,50 kr fra projektet
Fødevareministeren afviser over for hunden.dk, at der kan være problemer i at forenkle dyreværnsloven. Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er spændte på at se den nye lov i aktion
Dansk Folkepartis Karina Due var også på besøg hos Dansk Dyreværn Århus mandag. Vi greb chancen og fik en snak om hendes forslag om at hunde skal kunne bortadopteres, når deres ejere sidder i fængsel
Tirsdag den 2. april 2019 mellem klokken 10 og 12 er der for første gang frit lejde for indlevering af hunde hos Dyreværnet Kolding
I sagen om de to serbiske shih-tzu hvalpe er der nu godt nyt for hundene og for Dyreværnet
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde