Forårssolen danser på himlen, og Mette Frederiksen åbner igen dørene til Danmark. Vi skal ses igen, og vi skal på arbejde igen. Men hjemme sidder den hund, som vi har anskaffet os under coronanedlukningen. Hunden, som endnu ikke har prøvet at være rigtig alene hjemme, fordi vi enten har været hjemsendt eller siddet i et interimistisk hjemmekontor, der ofte bare har været spisebordet, en computer og en kaffekop.
Dette bekymrer Dyreværnet. Derfor har de besluttet sig for at starte en hundebørnehave, hvor hundene kan blive passet, mens deres mennesker er ude på det ægte arbejdsmarked.
– Oplever man problemer med, at ens hund eller hvalp ikke kan være alene hjemme, bør man straks opsøge en professionel adfærdsrådgiver for at forebygge forværring af angsten. Det kræver tålmodighed og tid at lære en hvalp at være alene, for indlæringen skal ske gradvis. Er tiden ej til dette, kan vi hos Dyreværnet tilbyde hundebørnehave, hvor familiens trofaste ven kan blive passet i dagtimerne, siger Maria Rønde Jakobsen, internatsleder og adfærdsrådgiver hos Dyreværnet til sn.dk.
Direktør Rikke Christensen-Lee frygter, at mange hunde kan komme i klemme, når livet igen starter med fuldt blus.
– Vi forsøger med både opstart af vores hundebørnehave samt vores læringsunivers at hjælpe de mange hundeejere til at få en god hverdag med deres hvalp eller unghund, når de igen skal tilbage på arbejde. Men vores bekymring er, at lykkes det ikke, kommer rigtig mange hunde i klemme, siger hun.
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark
Øv øv øv. Den internationale udstilling på Bornholm i august er nu også aflyst
I dag er det kommet frem, at flere nordiske mesterskaber for hunde er aflyst. Få overblikket her
Coronaen har med rette fået skyld for meget skidt, men nu viser det sig, at den også har ført noget godt med sig. USA oplevede kæmpe fald i antallet af aflivninger af kæledyr på internater
Danske kæledyrsejere har i høj grad fået hjælp af deres kæledyr til at komme gennem krisen. Det viser en ny undersøgelse udført af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse
I Nottinghamshire i England har politiet udnævnt en betjent til at have særligt ansvar for hundetyverier. Der sker efter en dramatisk stigning i antallet af sager
Det skulle have været et af årets hundehøjdepunkter. Men nu er det aflyst på grund af corona. Arrangør lover at vende tilbage i 2021 med et endnu større arrangement
90 respiratorer fra dyreverdenen kan blive sendt til sundhedsvæsnet, hvis coronavirus bliver så slem, som man kan frygte. Formand for Den Danske Dyrlægeforening mener ikke det får store konsekvenser for dyrene
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet