De sidste par timer har medierne gjaldet med nyheden om, at en dansk hund er smittet med covid-19. Det er i den grad også en nyhed, da der ikke er mange af den slags historier på verdensplan. Men betyder det så, at danske hundeejere skal leve i frygt og isolation hele sommeren for at undgå, at deres hunde lider samme skæbne som minkene på farmene, eller hvad betyder det egentlig?
I bund og grund har fundet af coronasmitte hos en dansk hund ikke ændret på, hvordan man som hundeejer skal opføre sig.
Tidligere forsøg med hunde og katte viser, at virus kan få virus, men at katte har meget nemmere ved det end hunde, at kæledyr som oftest ikke viser nogen tegn på sygdom ved smitte, at katte kan smitte hinanden med virus, men det er stadig ikke påvist, at kæledyr kan smitte mennesker.
Derfor er alle anbefalinger vedrørende kæledyr skabt ud fra et forsigtighedsprincip. Det anbefales generelt, at man ikke lader hunde og katte slikke sig i ansigtet, men herudover bør man overholde de forholdsregler, man allerede kender så godt fra de sidste måneders indsats.
Den smittede hund kommer også til at leve den næste periode på samme måde mennesker, der er smittet med covid-19. Derfor skal familien og hunden undgå kontakt med andre dyr og mennesker uden for husstanden, ligesom hunden kun må luftes på matriklen. Igen er der altså tale om, at man tager disse konsekvenser af ren forsigtighed, og myndighederne slår også i dag fast, at der ikke er grund til bekymring, da det stadig ikke er påvist, at kæledyr kan smitte mennesker.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Går din hund rundt med irriterende røde knopper, kan du og hunden måske hjælpe nogle forskere, som arbejder på at finde frem til den rette behandlingslængde
Langt om længe og efter en lang og ufrivillig coronapause, lysner det nu igen. Også for dem, der gerne vil ud at løbe med deres hunde. Læs bare her
Så er vi nået til dag to i Roskilde, og her får du et overblik over, hvilke racer du kan se i hvilke ringe
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at påsken er det tidspunkt på året, hvor flest hunde dør af forgiftning. Også kattene er udsatte, da de ofte spiser af påskens blomster og dekorationer. Påsken er altså blandt de højtider, hvor der er særlig grund til at holde øje med, hvad Fido og Felix putter i munden
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse