Svenske Christina Hansen Wheat fra Stockholms Universitet studerer forskellen på ulve og hunde. Hun er blandt andet optaget af, hvad der skete dengang mennesket valgte at tage ulve til sig og gøre dem tamme samt udviklingen fra ulv til hund. Det skriver npr.org.
Som et led i det arbejde har hun blandt andet opdrættet flere kuld af ulve, som hun har fodret og vænnet til hendes tilstedeværelse.
Når ulvene er blevet otte uger, er de blevet stillet en opgave, der for hunde er ganske simpel, men som har givet ulvene nogle flere udfordringer.
Forsøget gik i al sin enkelthed ud på, at ulvene en for en blev lukket ind i et rum sammen med et menneske, som de ikke kendte.
Det fremmede menneske kastede en bold og forsøgte herefter at få ulvene til at hente den.
De første tre kuld, der blev udsat for denne prøve, dumpede med et brag, hvilket på ingen måde overraskede forskerne.
Men da tredje kuld skulle vise deres kunne eller mangel på samme, skete det utrolige. En af ulveungerne hentede bolden og vimsede tilbage til det fremmede menneske med den.
Efter denne gentog to andre ulveunger bedriften, hvilket fik den svenske forsker til næsten at tabe både øjne og mund.
– Jeg får stadig gåsehud, når jeg tænker på den første ulv, der hentede bolden. Det var en kæmpe overraskelse, siger hun til npr.org.
Men hvorfor er det egentlig så særligt, at en ulv henter en bold, som et fremmed menneske kaster?
Ifølge den svenske forsker viser forsøget, at nogle ulve er mere socialiserede end andre. Derudover kan det betyde, at det med at hente en bold i virkeligheden ikke er noget, der er opstået i hundene efter, de er blevet delt fra ulvene, men at det er en egenskab, som nogle af ulvene hele tiden har haft, og så har mennesket udvalgt de ulve, som var mest socialiserede og fravalgt de andre.
Du kan læse mere om forskningen her.
Ulve er langt bedre til at lægge konflikter bag sig og søge forsoning end hunde er, viser ny forskning
Hundesyge er en alvorlig virussygdom i familie med mæslinger, der blandt andet findes hos hunde, ræve, ulve og mink. Der ses en meget høj dødelighed blandt de hunde, der smittes med den, og den er derfor en af de sygdomme, de fleste danske hunde bliver vaccineret for
Sat over for en opgave, der kræver samarbejde, klarer ulve sig væsentlig bedre end hunde, viser forskningen
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.