Svenske Christina Hansen Wheat fra Stockholms Universitet studerer forskellen på ulve og hunde. Hun er blandt andet optaget af, hvad der skete dengang mennesket valgte at tage ulve til sig og gøre dem tamme samt udviklingen fra ulv til hund. Det skriver npr.org.
Som et led i det arbejde har hun blandt andet opdrættet flere kuld af ulve, som hun har fodret og vænnet til hendes tilstedeværelse.
Når ulvene er blevet otte uger, er de blevet stillet en opgave, der for hunde er ganske simpel, men som har givet ulvene nogle flere udfordringer.
Forsøget gik i al sin enkelthed ud på, at ulvene en for en blev lukket ind i et rum sammen med et menneske, som de ikke kendte.
Det fremmede menneske kastede en bold og forsøgte herefter at få ulvene til at hente den.
De første tre kuld, der blev udsat for denne prøve, dumpede med et brag, hvilket på ingen måde overraskede forskerne.
Men da tredje kuld skulle vise deres kunne eller mangel på samme, skete det utrolige. En af ulveungerne hentede bolden og vimsede tilbage til det fremmede menneske med den.
Efter denne gentog to andre ulveunger bedriften, hvilket fik den svenske forsker til næsten at tabe både øjne og mund.
– Jeg får stadig gåsehud, når jeg tænker på den første ulv, der hentede bolden. Det var en kæmpe overraskelse, siger hun til npr.org.
Men hvorfor er det egentlig så særligt, at en ulv henter en bold, som et fremmed menneske kaster?
Ifølge den svenske forsker viser forsøget, at nogle ulve er mere socialiserede end andre. Derudover kan det betyde, at det med at hente en bold i virkeligheden ikke er noget, der er opstået i hundene efter, de er blevet delt fra ulvene, men at det er en egenskab, som nogle af ulvene hele tiden har haft, og så har mennesket udvalgt de ulve, som var mest socialiserede og fravalgt de andre.
Du kan læse mere om forskningen her.
I sidste uge havde vi historien om, at raw food til hunde ikke var godt for dem på grund af diverse bakterier. Engelsk ekspert går nu i rette med den opfattelse. Hendes hunde har spist raw food de sidste ti år
Hundesyge er en alvorlig virussygdom i familie med mæslinger, der blandt andet findes hos hunde, ræve, ulve og mink. Der ses en meget høj dødelighed blandt de hunde, der smittes med den, og den er derfor en af de sygdomme, de fleste danske hunde bliver vaccineret for
Ulve er langt bedre til at lægge konflikter bag sig og søge forsoning end hunde er, viser ny forskning
I Kroatien er der så stor utilfredshed med ulvebestanden, at der visse steder er startet ulovlig jagt på dyret. Det kan vise sig at være noget af et selvmål
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Amalie Grønborg og hendes samojedehund Ellie imponerede med selvsikkerhed og stærk kontakt ved International Platinum Slovenian Winner Dog Show tilbage i oktober, hvor de sikrede sejren blandt 57 unge deltagere fra hele Europa.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt