Fredag morgen klokken 8.00 åbner dørene til endnu en omgang af Roskilde Dyrskue. Et skue, hvor hundene spiller en central rolle især hos jægerfolket.
Der vil blandt være mulighed for at opleve schweisshunde i fuld vigør, ligesom man også kan møde landets eneste certificerede ulvehund, Novo, der går spor og finder ulve.
– Vi har noget for alle mennesker både for jægere og familien Danmark. Man kan blandt andet opleve en hundeeskadrille, hvor vi præsenterer vores jagthunderacer, fortæller Marie-Louise Achtung-Lyng fra Jægerforbundet.
Man kan også opleve et flot retrievershow, der er blevet øvet på hele vinteren. Derudover har Jægerforbundet været meget forudseende mht. vejret, idet der også vil være lydighedstræning i vand.
For den helt almindelige hundeejer er der hver dag åben ring med træning af en af Jægerforbundets kredsundervisere. Her er alle hunde velkomne.
– Publikum kan komme med deres hunde. Træneren vil stå inde i ringen og speake og vise træningen på hendes egen hund. Så er kunsten jo så at gøre det efter på egen hund, fortæller Marie-Louise Achtung-Lyng.
Jægerforbundets stand er måske mere et område end en egentlig stand. Da Hunden.dk fanger Marie-Louise er hun netop ved at stille op på Dyrskuepladsen sammen med en masse kolleger.
– Vi bliver i alt 150 folk på standen, og vi repræsenterer alle grene af jagt. Så der er nok at opleve hos os, fortæller hun.
På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.
Jagtområdet har været en kæmpe succes, og de planlægger at udvide med flere racer til næste år, fortæller hundestand-koordinator Johnny Bastian fra Jægerforbundet
På årets Roskilde Dyrskue viser Danmarks eneste certificerede ulvehund, hvordan den bruger sin veltrænede snude til at finde ulvespor
Så er billederne fra weekendens udstilling i Roskilde online. Der er mange, så måske er der også et af dig og din hund
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
Den første af tre dage i Roskilde er slut. En dag, hvor solen skinnede ned over Dyrskuepladsen i Roskilde. Se billederne her
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?