Selvom køer og heste indtager størstedelen af pladsen på Roskilde Dyrskue, har hundene også deres helt eget hjørne i form af jagtområdet, hvor der har været aktiviteter og opvisninger med hunde hele weekenden. Og det er gået helt forrygende i år, fortæller en begejstret hundestands-koordinator Johnny Bastian fra Jægerforbundet:
– Det er det bedste hundeår, vi nogensinde har haft. Her har været mange flere mennesker, end der plejer, og folk er blevet her i længere tid, siger han.
Johnny og kollegaen Marie-Louise Achton-Lyng fra Danmarks Jægerforbund vurderer, at en ny indretning af jagtområdet har været med til at tiltrække flere. Der var kommet et nyt vandbassin og træer på opvisningsbanen, hundestandene var blevet rykket tættere på indgangen, og så var der kommet bænke, som gjorde, at flere blev siddende længe og hyggede sig i stedet for bare at gå videre.
Vil du være med næste år?
Der var også flere racer repræsenteret i år, og næste år planlægger jægerforbundet at have endnu flere jagthunderacer på programmet. Kleiner Münsterländer og Gl. Dansk Hønsehund har bl.a. vist interesse, fortæller Johnny Bastian.
– Hvis der er andre jagthunderacer, der gerne vil med næste år, så skal de bare henvende sig, lyder opfordringen fra hundestandskoordinatoren.
Næsten 86.000 mennesker lagde vejen forbi Roskilde Dyrskue i år, og allertættest befolket var pladsen om lørdagen, hvor hele 39.700 indløste billet til dyrskuepladsen.
Der var masser af aktiviteter for hundeinteresserede, både i jagtområdet og i 4H-området for børn. Mærk lidt af stemningen i billedserien her.
Læs mere om Roskilde Dyrskue i augustnummeret af Magasinet HUNDEN.
På årets Roskilde Dyrskue viser Danmarks eneste certificerede ulvehund, hvordan den bruger sin veltrænede snude til at finde ulvespor
Et besøg på dyrskuet i Roskilde er et must for mange danske dyrefolk. I weekenden er det igen blevet tid til det traditionsrige skue. Her på hunden.dk glæder vi os over, at også hunden er talstærkt repræsenteret på årets skue
Hvert andet år afholdes der Brahetrolleborg Game Fair på Brahetrolleborg ved Faaborg på Fyn. I år holdes det i den kommende weekend, og der er masser af oplevelser for hundefolket, og DKK er naturligvis også med
Nyt amerikansk studie kigger på, hvilken betydning handleren har for en terapihunds succes. Indtil nu har man identificeret fire forskellige handlerstile. Kan du genkende dem
Lørdag var der coronasikker hundeprøve hos Sanne og Annes online hundetræning. Mange deltog og du kan se videoerne
Dette er ganske enkelt trist. Et fantastisk menneske og en formidabel formidler af kærlighed til hunde er gået bort
Grøntsager kan være et sundt supplement til hundens kost, men hvilke er sikre, og hvilke bør undgås?
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den dansk/svenske gårdhund har fået fuld anerkendelse af den Amerikanske Kennel Club (AKC). Anerkendelsen åbner dørene til konkurrencer på alle niveauer i USA og markerer en vigtig sejr for racens fremtid uden for Skandinavien.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Kan du forestille dig at løbe med din hund som makker og samtidig få både motion, sjov og et stærkere bånd? Det er netop, hvad Canicross handler om! Denne hurtigt voksende sport kombinerer løb og hundetræk i smukke omgivelser, og alle hunderacer kan være med.