På jagt efter det helt rette foder til din hund

19-03-2021 17:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ideen om skræddersyet ernæring til hver enkelt hund ændrede livet for de to stiftere af Vuffeli, Mads Smith og Christian Yding. Man skulle tro at der var langt fra at sige sit faste job op i trygge rammer til, at bruge hele sin opsparing på at bestille 30 tons hundefoder, men det var der ikke for de to stiftere

ANNONCØRBETALT INDHOLD:

Copyright Ridehesten.com

Mads Smith og Christian Yding havde gennem længere tid gået og tænkt på, hvordan man sikrer sig at ens hunds ernæringsmæssige behov bliver opfyldt. Efter noget research fandt de frem til, at dyrlæger nærmest ikke bliver undervist i ernæring på deres uddannelse, så hvem skal man så rådføre sig hos omkring det rette foder til sin hund?

Når man tænker efter giver det også god mening hvis man sammenligner med os mennesker. Hvis vi er syge eller er kommet til skade går vi til lægen, men hvis vi ønsker den rette kost og ernæring går vi højst sandsynligt til en kostvejleder.
De to stiftere mente derfor at der var behov for bedre rådgivning og mere gennemsigtighed i foderbranchen, hvilket blev startskuddet til Vuffeli.

 

Teknologi i en støvet branche

For at kunne tilbyde hundene det helt rette foder, besluttede de sig i opstartsfasen for at tage en mere teknologisk tilgang til den eksisterende branche. De allierede sig hurtigt med Charlotte Bjørnvad, som er førende på området for intern medicin for familiedyr og specialist i komparativ ernæring, hvorefter de påbegyndte sammensætning af deres opskrifter.

For at finde frem til den bedste foderblanding med det rette næringsindhold til ens hund, skal man på deres hjemmeside indtaste informationer som bl.a. hundens race, alder, vægt og aktivitetsniveau, hvorefter der bliver skræddersyet en foderplan med det helt rette foder til lige præcis den hund man har.

– I et kuld hvalpe kan vægten fra den største til den mindste sagtens variere 50% - det skal der også tages højde for i deres fremadrettet ernæring, så vi imødekommer hver hunds specifikke behov, siger Mads Smith.

Copyright Ridehesten.com

 

Vuffeli har oplevet enorm vækst

Lige fra starten af har Vuffeli haft vind i sejlene, og de to stiftere Mads og Christian er dybt taknemmelige for den store interesse der har været for deres koncept.

– Vi har oplevet en enorm efterspørgsel på vores foder, så vi har måtte flytte lager og kontor 3 gange for at kunne følge med, lyder det fra Christian Yding.

Virksomheden sørger på nuværende tidspunkt for, at flere tusinde logrende haler får mad i skålen, og der kommer mange nye til hver evig eneste dag,

– Det er fantastisk at opleve hvordan kendskabsgraden til virksomheden vokser iblandt de danske hundeejere, fortsætter Christian.

Copyright Ridehesten.com

 

Kræsenhed hos hunde? – ikke hos Vuffeli

Vuffeli sammensætter deres egne foderblandinger, hvor der kun anvendes naturlige ingredienser af bedste kvalitet og ingen kunstige smags- farve- eller tilsætningsstoffer.

– Vi har ekstremt god erfaring med kræsenhed hos hunde, som tidligere nærmest ikke har ville røre ved deres foder, lyder det fra Nanna, der er ernæringsekspert hos Vuffeli

Det er dog sket før, at Vuffeli har sendt en foderblanding ud til en firbenet ven, som ikke vakte den store interesse, men så forsøgte de sig med en anden blanding som ramte plet. 

 

 

Vil revolutionere branchen for hundeernæring

Vuffeli blev startet for at give hundene det absolut bedste liv. De indsamler løbende data, som bidrager til at øge hundenes levealder ved at undgå overvægt, og samtidig har de fokus på hundens livskvalitet som optimeres med naturlige sunde ingredienser.
Der sker et naturligt skifte i det ernæringsmæssige behov igennem hundens liv, men dette tager Vuffeli højde for med overgange fra hvalp til voksen til seniorhund – og hvis der måtte være særlige omstændigheder som drægtighed eller lignende, sidder deres ernæringseksperter klar på telefonen til at yde gratis rådgivning.

 

 

Bæredygtighed i fokus

Ud over virksomhedens altoverskyggende fokus på, at give hundene det bedste liv, har Vuffeli også stort fokus på bæredygtighed.

– Som foderbranchen er nu, indeholder størstedelen af alt foder enormt høje mængder protein, hvilket belaster miljøet unødvendigt, da mange hundes proteinbehov ikke er særlig højt, slår Christian Yding fast.

De kan desværre ikke løfte sløret for deres igangværende initiativer som har til hensigt at gøre hundeernæring mere bæredygtigt, men de lover at der er noget spændende at glæde sig til, så vi må væbne os med tålmodighed indtil videre.

Du kan besøge Vuffeli her

Læs også

Hundefoder kaldes tilbage pga. salmonella

04-02-2021 07:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Maxi Zoo tilbagekalder et parti Multifit kyllingehals til hunde, fordi der er fundet salmonella i produktet

Må min hund spise løg?

29-01-2021 12:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Løg er en vigtig bestanddel af mange retter. Men må vi egentlig give vores hunde løg? Svaret kommer her

70 hunde døde af amerikansk hundefoder

18-01-2021 09:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun i Danmark, hundefoder bliver tilbagekaldt. I USA har man netop tilbagekaldt foder, som har kostet mindst 70 hunde livet

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Er din hund stresset

06-04-2021 14:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Tails.com har de med inspiration fra Joe Bidens hunde lavet en liste over, hvordan man ser om ens hund er stresset

Fredagsquiz: Hvilken race er hvalpen

02-04-2021 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Kan du gætte, hvilken race hvalpene tilhører? Prøv denne quiz

Boston terrier forsvundet fra juniorhandlerkursus

03-04-2021 10:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et juniorhandlerkursus fredag fik en rigtig trist afslutning, da boston terrieren Osvald forsvandt og ikke er set siden 

Osvalds ejer hylder hjælpere med sang

09-04-2021 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Boston terrieren Osvald, der forsvandt sidste fredag, er stadig ikke fundet. Osvalds ejere er knuste, men har overskud til at takke alle, der hjælper i eftersøgningen

Labradoodle skulle aldrig have været opfundet

30-09-2019 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

”Opfinderen” af labradoodle, der er en blanding mellem labrador og puddel, kommer med opsigtsvækkende advarsel om den populære blanding

Miriam på TV

07-04-2021 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvor går man hen, hvis man vide noget om hunde? Man går naturligvis til den tidligere verdensmester i lydighed. Det gjorde DK4 for en måned siden, og nu får Miriam snart debut på tv

På jagt efter det helt rette foder til din hund

19-03-2021 17:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ideen om skræddersyet ernæring til hver enkelt hund ændrede livet for de to stiftere af Vuffeli, Mads Smith og Christian Yding. Man skulle tro at der var langt fra at sige sit faste job op i trygge rammer til, at bruge hele sin opsparing på at bestille 30 tons hundefoder, men det var der ikke for de to stiftere

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden

Når hvalpen skifter tænder

21-11-2017 16:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvad skal du være opmærksom på, når hvalpen skifter tænder?  

Symptomer – hoste

08-04-2021 08:32, af Astrid Gerd Holtet

Hoste hos hunde kan skyldes alt fra en harmløs luftvejsinfektion til alvorlige hjerteproblemer – vi ser lidt nærmere på de sygdomme, der kan give anledning til hosten