Tekst: Kate Dahl
Vi var heldige at kunne fremvise broholmere i alle aldre – der var hunde fra 11 uger op til 8 år, hvilket gjorde det nemmere at vise de besøgende, hvor hurtigt en nuttet hvalp, bliver til en nuttet større unghund, og senere til en nobel ældre version.
Vi var heldige, at der var mange besøgende inkl. flere, der ikke kendte til racen, så vi fik mulighed for at få en god snak om racen, dens skønne historie, og hvad det vil sige at have en racehund.
Vi var heldige at få nogle sjove historier med hjem, bl.a den lille dreng, der begejstret udbrød ”Se mor, der kommer en hest”… ”Hesten” var så Broholmertæven Selma på 13 mdr.
Vi var heldige at kunne give vores unge hunde en god socialiseringsoplevelse, og de mange børn en positiv og tryg hundeoplevelse.
Imellem besøgene på vores stand, var vi heldige at der også var tid til at dele vores erfaringer og egne oplevelser med racen.
Vi var heldige at møde besøgende, der også var forbi vores stand sidste år, og som bliver mere og mere overbevist om, at Broholmeren er en race for dem.
Sidst men ikke mindst er vi heldige at have den skønneste race, der gør alt for at charmere sig ind hos alle, der vil snakke med dem.
Endelig er de her! Billederne fra Nørager har ladet vente på sig, men nu kan du finde dem online.
Lørdag den 28. oktober var alle nationalracer for første gang nogensinde samlet under ét tag.
I næste nummer af Hunden har vi en længere artikel om broholmeren. Det lader vi op til med denne quiz om den flotte hunderace. God fornøjelse
Hos Randers Dyrehospital har Covid-19 betydet en aflysning af deres arrangement Hund Forbi, hvor man samler ind til hjælp til udsattes dyr. Men man kan stadig hjælpe
I dagens juniorhandlerkonkurrence ved DKKs internationale udstilling i Roskilde lykkedes det Mathilde Bekker at sikre sig både sejren og en plads på landsholdet.
Vi har modaget denne fine reportage om Hjortehundedagen 2019. Husk, at vi altid er interesserede i at modtage tekster og billeder fra jer, når I har været til et arrangement. Vi kan jo ikke være alle steder, selvom vi gerne ville
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt