Når danskerne skal vælge, hvilken hund de skal have, begynder jagten ofte på Google eller online køb og salgsportalerne. Her falbydes hvalpe af alle racer og aldre i alle prisklasser - men alt for ofte køber danskerne den, der ser mest nuttet ud, mener Dansk Kennel Klub.
- Alle hundehvalpe er skønne, men det allervigtigste, når du skal vælge hund, er faktisk, at du IKKE vælger med øjnene eller hjertet men i stedet med omtanke, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Danmarks største forening for hundeejere af både racehunde og blandingshunde.
Mød race og specialist inden køb
Dansk Kennel Klub afholder fredag til søndag den 10., 11. og 12. maj årets første udendørs hundeudstilling på Dyrskuepladsen i Roskilde. Og et hundetopmøde mellem ikke færre end 273 forskellige hunderacer fordelt på 9.369 forskellige hunde er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at inkludere et nyt nuttet, pelset og firbenet medlem til familien.
På en hundeudstilling kan du ikke købe en hundehvalp med hjem, men det er alligevel det optimale sted for potentielle hvalpekøbere at møde både voksne hunde og hvalpe og for at tale med de engagerede mennesker, der kender racen bedst.
- Dermed får du som hvalpekøber mulighed for at undersøge, om den race, du har forelsket dig i, nu også kan passe ind i dit liv og hverdag, forklarer Lise Lotte Christensen.
Selv om hundeudstillinger vel nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er, understreger Lise Lotte Christensen.
- Det er alfa og omega at få en race, som passer til det liv, du kan tilbyde en hund i lige præcis din husstand, forklarer hun. - Det er en klassisk brøler, at man køber hund efter udseendet og ikke har sat sig ind i »brugsanvisningen«. De enkelte racer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendig. Og det er opdrætterne og ”brugerne” af racerne de allerbedste til at fortælle dig om, når du er på jagt efter dit nye firbenede familiemedlem.
De arbejdende hunde
Weekenden byder nemlig ikke kun på en mulighed for at tage de mange hunderacer i nærmere øjesyn - og se udvælgelsen af udstillingens bedste hund - du får også en helt unik mulighed for at opleve hundene arbejde og dermed til at vurdere, om du og din familie er det rette hjem til lige netop de egenskaber, den enkelte race består af.
Lørdag og søndag kan du opleve landets dygtigste konkurrencehunde konkurrere i hhv. lydighed, rallylydighed og dog dancing (sidstnævnte dog kun lørdag). Lørdag og søndag er det desuden muligt at se hundeverdenens hurtigløbere dyste i den internationale lure coursing-konkurrence, der afholdes i samme forbindelse med indkørsel fra Vor Frue Hovedgade.
- Det er de færreste, der ikke lader sig imponere over det fantastiske samarbejde mellem hund og fører eller den hastighed og elegance mynderacerne lægger for dagen, fortæller Wilfred Olsen, der er formand for DKK´s udstillingsudvalg.
Tre gode grunde til at deltage på DKK´s udstilling på Roskilde Dyrskueplads:
Oplev hundesportens mest glamourøse aften, når Danmarks smukkeste hunde konkurrerer i Brøndby Hallen på lørdag ved Show of Winners.
Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.
Den engelske springer spaniel triumferede på årets første internationale udstilling.
I disse dage er nogle af verdens allerbedste undervisere og udøvere samlet i Indog Elite Center i Viborg for at undervise i lydighed ved årets internationale lydighedscamp
Til juli er der VM i dog dancing i Holland. Danmark er både repræsenteret i heelwork to music og freestyle
Dansk Kennel Klub holder åben bedømmelse af hunde ved Store Hestedag på Roskilde Dyrskueplads. Alle kan være med, og lørdag var det 11-årige Vanessa, som vandt titlen ”dagens hund” med grand danoisen Herbert
Når hestene troner på Store Hestedag i Roskilde til september, bliver der også masser af godter for hudefolket, som blandt andet kan lære om og prøve nosework
Så går det løs med hundeudstilling i Roskilde. Her får du et overblik over, hvor du kan se de forskellige racer i dag
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet