BLOG: DM i rally-lydighed 2019

30-08-2019 15:00, af Kimmie Wolsted

Kimmie Wolsted fortæller i dette flotte blogindlæg om DM i rallylydighed i sidste weekend. Vi kan godt afsøre, at det gik ret godt for hende

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Fredag den 23. august gik turen mod Birkende på Fyn til DM i rally-lydighed. Vi sejlede kl. 10:30. Turen gik fint, og vi kom i land til tiden. På vej til hytten stoppede vi for at lufte hunde, og på vej til hytten satte vi telt op, så vi var klare til næste morgen.

Lørdag stod vi op og gjorde os klar til at køre. Vi havde ca. 40 minutters kørsel. Da vi kom hen på pladsen, gjorde vi os parat til indmarch. Vi gik sammen med de andre deltagere fra vores kreds, og jeg fik lov til at holde skiltet hvor der stod, hvilken kreds vi kom fra. Vi gik en lille rute rundt om klubhuset. Da vi var færdige, startede stævnet for alvor. Eftersom jeg kun skulle op ved formiddagstid, sad jeg og kiggede på nogle af de andre. Det var meget varmt, og mange af hundene var påvirket af det.

Sidst på formiddag skulle jeg gå den første banegennemgang. Jeg var nervøs. Mine ben rystede, og jeg kunne knap nok gå. Jeg var den første af juniorerne, der skulle gå. Jeg skulle op med Wupti. Han gik fint. Ikke sit bedste men fint. Min mor og jeg tror, at han havde damer på hjernen. Efter tre-fire hunde skulle Gambler op. Mine ben var blevet bedre, men jeg var stadig nervøs. Gambler gik rigtig pænt, men havde nogle små ting.

Der gik ikke lang tid, før vi skulle i finalen. Mine ben var blevet “normale” igen. Først var det Wupti. Han gik bedre end i sit første løb, og han var mere fokuseret. Han gik ikke sit pæneste, men det var stadigvæk en fin prøve. Gambler gik også godt. Han havde to ommere, og lidt små ting. Jeg troede at det ville være ham der ville vinde, hvis det var mig der vandt. Han havde en god chance.

Copyright Ridehesten.comPrivatfoto Da det blev tid til præmieoverrækkelse, vidste jeg alt kunne ske. Min tanke var at Gambler lå og kæmpede i spidsen, mod en af de andre. Men sådan var det ikke. Da dommerne var kommet til top 3, var hverken Gambler eller Wupti kaldt op. Jeg var glad. Jeg forventede at Wupti ville komme på 3. pladsen, og med Gambler kunne alt ske. Det viste sig så, at hende jeg troede ville kæmpe om 1. pladsen mod Gambler, smed nogle points væk i finalen. Hun kom på en 3. plads. Jeg var glad og overrasket. Jeg troede ikke, at Wupti havde gået så godt. Det viste sig så, at han havde gået bedre end Gambler. Ikke meget bedre. Der var tale om et point. Golden Baltic Sea Gambler (Gambler) kom på en 2. plads med 187. Border Top’s Rift (Wupti) gik over alle forventinger og blev rally-lydighed junior Danmarksmester. Jeg kunne ikke være mere stolt.

Søndag var jeg oppe med Wupti. Ham og en anden skulle kæmpe om at få en ny titel. H. C. Andersen rally junior titel. Wupti gik rigtig fint. Han havde nogle steder, hvor han blev lidt distraheret. Han gik til 97 point og vinder af klassen. Så efter denne weekend har Wupti fået 2 nyt titler tilføjet til CV’et; rally junior danmarksmester 2019 og H. C. Andersen rally junior titlen. Man kan vel godt sige at det har været hans weekend.

 

Jeg glæder mig meget til at se, hvad de to drenge kan præstere næste år.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

BLOG: Årets rallyhund 2019

22-11-2019 12:00, af Kimmie Wolsted

Lørdag den 9/11 stod den på årets hund i rally. Min mor og jeg var taget afsted fredag, så vi var klar til selve dagen

BLOG: En tur til Vejen

28-06-2019 15:00, af Kimmie Wolsted

Kimmie Wolsted har skrevet et fint blogindlæg om hendes oplevelser med rally ved udstillingen i Vejen

BLOG: Mit vilde 2018

14-12-2018 15:00, af Kimmie Wolsted

I 2018 er jeg både blevet nummer 1 og 2 i rally-lydighed juniorklassen og nummer 1 i årets hund i rally-lydighed juniorklassen. Det har været et vildt år

BLOG: Mine skønne vovser

25-10-2019 08:22, af Kimmie Wolsted

Kimmie er ikke længere den eneste teenager i huset. Hendes border collie er også blevet teenager, og det skal resten af huset lige vænne sig til

BLOG: Til rally i Roskilde

24-05-2019 15:00, af Kimmie Wolsted

Så er det igen blevet Kimmie Wolsteds tur til at blogge for hunden.dk, og som sædvanlig er det spændende læsning

Nordisk Mesterskab i rally

15-10-2019 09:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden den 26. - 27. oktober er Dansk Kennel Klub vært for Nordisk Mesterskab i rally, som finder sted i Sjællands Agility Center i Ringsted

BLOG: Dette blev starten på min rally karriere.

01-02-2019 15:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag den 4 december 2016 var jeg til mit første rally stævne. Det viste sig ikke at være mit sidste

 

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.