Fredag den 23. august gik turen mod Birkende på Fyn til DM i rally-lydighed. Vi sejlede kl. 10:30. Turen gik fint, og vi kom i land til tiden. På vej til hytten stoppede vi for at lufte hunde, og på vej til hytten satte vi telt op, så vi var klare til næste morgen.
Lørdag stod vi op og gjorde os klar til at køre. Vi havde ca. 40 minutters kørsel. Da vi kom hen på pladsen, gjorde vi os parat til indmarch. Vi gik sammen med de andre deltagere fra vores kreds, og jeg fik lov til at holde skiltet hvor der stod, hvilken kreds vi kom fra. Vi gik en lille rute rundt om klubhuset. Da vi var færdige, startede stævnet for alvor. Eftersom jeg kun skulle op ved formiddagstid, sad jeg og kiggede på nogle af de andre. Det var meget varmt, og mange af hundene var påvirket af det.
Sidst på formiddag skulle jeg gå den første banegennemgang. Jeg var nervøs. Mine ben rystede, og jeg kunne knap nok gå. Jeg var den første af juniorerne, der skulle gå. Jeg skulle op med Wupti. Han gik fint. Ikke sit bedste men fint. Min mor og jeg tror, at han havde damer på hjernen. Efter tre-fire hunde skulle Gambler op. Mine ben var blevet bedre, men jeg var stadig nervøs. Gambler gik rigtig pænt, men havde nogle små ting.
Der gik ikke lang tid, før vi skulle i finalen. Mine ben var blevet “normale” igen. Først var det Wupti. Han gik bedre end i sit første løb, og han var mere fokuseret. Han gik ikke sit pæneste, men det var stadigvæk en fin prøve. Gambler gik også godt. Han havde to ommere, og lidt små ting. Jeg troede at det ville være ham der ville vinde, hvis det var mig der vandt. Han havde en god chance.
Privatfoto Da det blev tid til præmieoverrækkelse, vidste jeg alt kunne ske. Min tanke var at Gambler lå og kæmpede i spidsen, mod en af de andre. Men sådan var det ikke. Da dommerne var kommet til top 3, var hverken Gambler eller Wupti kaldt op. Jeg var glad. Jeg forventede at Wupti ville komme på 3. pladsen, og med Gambler kunne alt ske. Det viste sig så, at hende jeg troede ville kæmpe om 1. pladsen mod Gambler, smed nogle points væk i finalen. Hun kom på en 3. plads. Jeg var glad og overrasket. Jeg troede ikke, at Wupti havde gået så godt. Det viste sig så, at han havde gået bedre end Gambler. Ikke meget bedre. Der var tale om et point. Golden Baltic Sea Gambler (Gambler) kom på en 2. plads med 187. Border Top’s Rift (Wupti) gik over alle forventinger og blev rally-lydighed junior Danmarksmester. Jeg kunne ikke være mere stolt.
Søndag var jeg oppe med Wupti. Ham og en anden skulle kæmpe om at få en ny titel. H. C. Andersen rally junior titel. Wupti gik rigtig fint. Han havde nogle steder, hvor han blev lidt distraheret. Han gik til 97 point og vinder af klassen. Så efter denne weekend har Wupti fået 2 nyt titler tilføjet til CV’et; rally junior danmarksmester 2019 og H. C. Andersen rally junior titlen. Man kan vel godt sige at det har været hans weekend.
Jeg glæder mig meget til at se, hvad de to drenge kan præstere næste år.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en
Kimmie er ikke længere den eneste teenager i huset. Hendes border collie er også blevet teenager, og det skal resten af huset lige vænne sig til
Lørdag den 9/11 stod den på årets hund i rally. Min mor og jeg var taget afsted fredag, så vi var klar til selve dagen
Søndag den 15/12 afholdt min kreds, DKK kreds 8, rallydysten. Her havde jeg besluttet, at Yankie skulle stille op
I 2018 er jeg både blevet nummer 1 og 2 i rally-lydighed juniorklassen og nummer 1 i årets hund i rally-lydighed juniorklassen. Det har været et vildt år
I weekenden den 26. - 27. oktober er Dansk Kennel Klub vært for Nordisk Mesterskab i rally, som finder sted i Sjællands Agility Center i Ringsted
Denne uge er det Kimmie Wolsted, der skriver blogindlægget. Hun fortæller om sine oplevelser med hunden Max. Det er et indlæg, som mange kan lære af
Søndag den 4 december 2016 var jeg til mit første rally stævne. Det viste sig ikke at være mit sidste
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.