Da jeg ikke ville konfirmeres, blev mine forældre og jeg enige om at jeg fik en hund, i stedet for.
I efteråret blev jeg skrevet op til en han border collie i kennelen Gawain, hvis opdrættere vi var venner med. Jeg blev nummer to i køen til at få en. Jeg blev glad inden i, og håbede at der mindst kom to hanner. Og det gjorde der.
Den 4/12-18 blev kuldet født (de var sat til den 8/12-18). Jeg gik ind for at sige godmorgen til min mor, og der fortalte hun nyheden. Hun sagde, at opdrætteren havde ringet og sagt, at der var 2 tæver og 4 hanner. Jeg blev helt glad inden i og uden på.
Den 16/1-19 skulle mine forældre og jeg over og se dem for første gang. Vi tog morgenfærgen derover, og kørte direkte fra Sverige til Faxe. Jeg havde sommerfugle i maven hele vejen derover. Jeg kunne ikke vente med at se dem. Da vi kom derover stod opdrætteren klar til at tage i mod os. Vi startede med at gå ud og se hvalpene. De havde deres eget rum. Da vi kom ind i rummet lå de og sov, men vågnede mere og mere op. Jeg satte mig ind til dem og begyndte at se, om der var nogle der fangede min opmærksomhed. De virkede meget ens på det tidspunkt.
Efter vi havde snakket lidt med hvalpene, gik vi ind i deres hus for at spise frokost. Mens vi spiste tænkte jeg på hvilken en jeg godt kunne tænke mig. Men det var svært.
Da vi havde spist, gik vi ud for at se dem igen. De var vågnet mere på og det var nemmere at se deres personligheder. Selvom man ikke selv fik lov til at vælge selv, fik man lov til at vælge en favorit.
Jeg ville nok lyve, hvis jeg sagde at jeg havde en favorit, lige fra starten. Jeg var lidt inde over dem alle sammen. Da vi skulle på vej hjem, var jeg ikke i tivl, om hvilken en jeg kunne tænke mig. Jeg viste at når han nr. 4 faldt i søvn på mit skød, var han favoritten.
Der gik ca. 1 ½ uge før vi fik at vide hvem der gik til hvem. Det var 1 ½ uge med glade tanker. Kunne ikke vente med at få svaret, og mon ikke det var han nr. 4. Jeg var så lykkelig, at det var ham jeg fik. Jeg kunne ikke være i mig selv. Opdrætteren viste, at jeg skulle bruge ham til rally og agility, og havde derfor valgt ud fra det.
Den 1 februar rejste jeg og en anden bornholmer (som også skulle have hvalp derfra) over for at hente hvalpene. Jeg tror ikke det gik op for mig, hvad der skete før vi kom der til. Når vi kom derop, gik det op for mig hvad der skete. Jeg skulle have en hvalp.
Vi spiste noget mad og kørte til Køge med vores nye familiemedlemmer.
Vi tog natfærgen hjem og turen gik godt. De sov stort set hele natten.
Da vi var kommet hjem, kørte vi til det aftalte møde sted, hvor min far skulle hente os. Når vi kom hjem, lukkede vi en efter en hundene ud for at møde ham. De kom heldigvis alle sammen godt ud af det. Ham og Max blev/er de bedste venner.
Dette var historien hvor jeg fik Yankie (Gawain’s Northern Light) en del af Nyvang familien. Jeg glæder mig til at se hvor langt vi kan komme sammen.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Denne uge er det Kimmie Wolsted, der skriver blogindlægget. Hun fortæller om sine oplevelser med hunden Max. Det er et indlæg, som mange kan lære af
I starten af 2019 begyndte jeg at løbe med Aussiligaen China (China), da hendes ejer havde dårligt knæ. Uden at jeg vidste det, havde vi kvalificeret os til DM i agility junior. Det var mit første DM i agility, og jeg var spændt
Søndag den 4 december 2016 var jeg til mit første rally stævne. Det viste sig ikke at være mit sidste
Kimmie Wolsted har skrevet et fint blogindlæg om hendes oplevelser med rally ved udstillingen i Vejen
Kimmie er ikke længere den eneste teenager i huset. Hendes border collie er også blevet teenager, og det skal resten af huset lige vænne sig til
I weekenden den 26. - 27. oktober er Dansk Kennel Klub vært for Nordisk Mesterskab i rally, som finder sted i Sjællands Agility Center i Ringsted
Så er det igen blevet Kimmie Wolsteds tur til at blogge for hunden.dk, og som sædvanlig er det spændende læsning
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.