Lørdag morgen kørte vi fra min mosters hus i Vejby til hallen i Ringsted, hvor stævnet skulle holdes. Vi skulle være der tidligt, fordi junior og begynder, som var de klasser jeg skulle op i, var først. I junior skulle jeg op med vores Golden, Gambler. I begynder skulle jeg op med min egen Jack Russel Terrier, Max, og en låne Sheltie, Get it.
Gambler skulle på først. Gambler lå nummer to på kvalifikations listen. Hvis han skulle blive årets junior hund, skulle han vinde på dagen, og den der lå nummer et skulle komme på en tredje plads. Det var en lille hal, så vi kunne godt være bange for, at han ville blive trykket, men det blev han heldigvis ikke.
Han gik fint. Der var to dommere på banen. Det vil sige at det er deres gennemsnit som bliver det samlede resultat. Vi havde en bakke øvelse som vi nok ikke fik point for (lavede den om men fik den ikke). Det at der var to dommere på gjorde, at det var lidt svære at vide, hvad man havde lavet forkert (vi fik ikke vores kritikker tilbage). Gambler fik et gennemsnit på 89,5. Han blev nummer et på dagen og årets rally junior hund.
Næste hund var Max. Vi havde kun 4 points, så jeg vidste godt at vi ikke havde nogen chance for at vinde. Bare at han var kommer med, var jeg stolt over.
Vi gik på banen, og der var fin ro på ham. Han gik rigtig pænt (eller hvad Max nu kan gå). Vi gik banen og det var godt, at den ikke var længere. Han var lige ved at springe (blive helt overgearet). Han fik i gennemsnit 75 point og endte på en tiendeplads.
Sidste hund var Get it. Hun var kommer med på et afbud, eftersom hun kun havde to resultater (man skal have tre).
Hun var lidt overgearet kan man hvis godt sige. Hun havde svært med at gå på plads i højresvingene/-vendingerne (hun søgte bag om). Og så var hun lidt stædig, når hun skulle sidde. Hun endte med et gennemsnit på 52 eller 52,5 point. Jeg kan ikke helt huske det. Vi havde ikke trænet i noget tid, så det var helt okay, det som hun lavede inde på banen.
Hun endte på en samlet niendeplads. Det gjorde hun fordi, at man til årets hund tager efter pointene. Det vil sige at hun slog Max.
Jeg glæder mig til næste årets hund, hvor Yankie forhåbentlig skal være med.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Søndag den 15/12 afholdt min kreds, DKK kreds 8, rallydysten. Her havde jeg besluttet, at Yankie skulle stille op
Kimmie Wolsted fortæller i dette flotte blogindlæg om DM i rallylydighed i sidste weekend. Vi kan godt afsøre, at det gik ret godt for hende
Denne uge er det Kimmie Wolsted, der skriver blogindlægget. Hun fortæller om sine oplevelser med hunden Max. Det er et indlæg, som mange kan lære af
Kimmie Wolsted har skrevet et fint blogindlæg om hendes oplevelser med rally ved udstillingen i Vejen
I starten af 2019 begyndte jeg at løbe med Aussiligaen China (China), da hendes ejer havde dårligt knæ. Uden at jeg vidste det, havde vi kvalificeret os til DM i agility junior. Det var mit første DM i agility, og jeg var spændt
I 2018 er jeg både blevet nummer 1 og 2 i rally-lydighed juniorklassen og nummer 1 i årets hund i rally-lydighed juniorklassen. Det har været et vildt år
I weekenden den 26. - 27. oktober er Dansk Kennel Klub vært for Nordisk Mesterskab i rally, som finder sted i Sjællands Agility Center i Ringsted
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.