Det var et lille, officielt stævne i vores kreds. Jeg skulle op med min mors hund Niko (Border Tops Niko) og hans søster Embla (Border Tops Nanna), som begge havde gået rally i mange år. Jeg havde trænet op til stævnet i nogle uger, og følte mig klar. Vores træninger gik godt og vi havde et godt samarbejde.
På selve stævne dagen:
Jeg vågnede der ved syv tiden. Vi skulle være oppe i Hønsehuset (det sted vi træner og hvor stævnet blev afholdt) tidligt, fordi min mor og jeg skulle gøre klar til stævnet. Da vi var kommet derop satte vi tingene ind, der skulle bruges og satte ringbånd op. Da dommeren ankom, begyndte stævnet.
Rækken på klasserne gik fra den højeste til den laveste: champion, ekspert, øvet, begynder og til sidst junior som jeg skulle op i.
Som dagen gik, gik jeg og blev mere og mere nervøs, selvom jeg var den eneste i klassen. Jeg ville jo gerne have at det gik godt, med vores prøver.
Da vi var nået til banegennemgangen for begynder og junior gik i gang, gik jeg med rystende ben. Jeg skulle først på af dem alle sammen med Niko, og sidst på med Embla.
Når banegennemgangen var slut var Niko og jeg klar. Vi gik hen til startskiltet og gjorde os klar. Jeg var nervøs men prøvede at skjule det, for jeg vidste at det ville påvirke hunden. Vi begyndte at gå og det gik godt. Vi havde noget fjol (nogle små hop) og nogle skilte vi skulle lave om. Vi gik til 82 point, hvilket jo var godt, eftersom det var vores første prøve. Folk klappede af os, og det gjorde jeg var mindre nervøs med Embla.
Da begynderhundene var færdige var det Embla og min tur. Jeg var blevet lidt mere rolig efter prøven med Niko. Vi gik frem til startskiltet og gjorde os klar. Dommeren sagde fremad og vi begyndte at gå. Det gik rigtigt godt i hele vores prøve, og da vi var nået i mål sagde dommeren at vi havde fået fuldt hus (100/100 point). Folk klappede og jeg var så glad. Vores første stævne og så 100 point.
Dagen var slut og vi var kommet til præmieoverraskelsen. Juniorklassen var den sidste der fik præmier. Niko og jeg kom på en anden plads og fik vores første pind i bogen. Embla og jeg kom på en første plads og blev rally junior mester. For at blive rally junior mester skal man have 100 point en gang, eller 70 point 3 gange. Alle fra stævnet kom og sagde tillykke til mig. Jeg fik en glad følelse inden i. Jeg vidste med det samme at det her, var noget jeg ville blive ved med.
Jeg er glad for at jeg tog til det stævne. Det endte nemlig med at blive en af mine yndlings hobbyer, og jeg håber på at lave rally resten af mine dage.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Lørdag den 9/11 stod den på årets hund i rally. Min mor og jeg var taget afsted fredag, så vi var klar til selve dagen
Kimmie Wolsted fortæller her om, hvordan hun fik sin nyeste hund
I weekenden den 26. - 27. oktober er Dansk Kennel Klub vært for Nordisk Mesterskab i rally, som finder sted i Sjællands Agility Center i Ringsted
Så er det igen blevet Kimmie Wolsteds tur til at blogge for hunden.dk, og som sædvanlig er det spændende læsning
Denne uge er det Kimmie Wolsted, der skriver blogindlægget. Hun fortæller om sine oplevelser med hunden Max. Det er et indlæg, som mange kan lære af
Kimmie Wolsted fortæller i dette flotte blogindlæg om DM i rallylydighed i sidste weekend. Vi kan godt afsøre, at det gik ret godt for hende
Kimmie er ikke længere den eneste teenager i huset. Hendes border collie er også blevet teenager, og det skal resten af huset lige vænne sig til
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?