Den 20/4-16 blev Max (min jack russell terrier) født og jeg fik ham på min 11 års fødselsdag sidst i juni. Det kom som en overraskelse. Jeg havde ikke forventet af få en hund i gave, og da sket ikke en jack russell, da vi ellers har border collier og en golden i huset. Men jeg var glad, og han var super sød. Men når det kom til træningen, var han lidt anderledes, fra dem vi havde der hjemme. Det var vi forberedt på, men alligevel.
Fra første gang Max så en agilitybane, var han tændt. Hvilket var super, da det jo var planen, at han skulle være min første egen agilityhund, men han skulle også gå rally. Og da vi startede rallytræningen, gik det da også godt. Han gik rigtig fint plads og gøede ikke. Men som Max blev mere og mere tændt på agility, så blev det sværere at gå rally, for han begyndte at gå ind foran mig og at snurre rundt og gø, og det blev ikke bedre, hvis der var et spring eller en tunnel i nærheden, som andre trænede på. Jeg var grædefærdig efter vores træninger. Jeg følte mig så dum. Men jeg kæmpede videre og fandt ud af at grunden til, Max skældte mig ud og stressede op, var at han fik samme kommando flere gange. Så nu lader jeg være med at sige, hvad han skal flere gange i træk, så går han meget pænere. Han snurrer stadig, hvis han bliver for ivrig, og jeg arbejder på at holde ham i ro. Og vi bliver stille og roligt bedre og bedre sammen J
Agility er mega sjovt, synes Max, og han er super hurtig. Der er bare et problem. Max går efter mine fødder, altså løber den retning, de vender mod. Jeg skal ikke vende for tidligt, og jeg skal løbe forbi springene, for at han skal springe dem og ikke dreje af og løbe udenom. Men jeg er nu bedre til at holde styr på fødderne, og hvis jeg ikke siger noget men bare løber, bliver han mere fremadsøgende. Altså lidt ligesom i rally.
Hvad har jeg lært ud fra dette? Ja, hunde er forskellige fra race til race, men også fra hund til hund. Ligesom os mennesker er. Ingen er ens.
Jeg er glad for at jeg har fået mere “styr” på Max, og at vi kan bestå en rallyprøve og er blevet rally junior- og rally begynder mestre, og vi kan komme igennem en agilitybane uden at blive disket. Jeg er glad for at have lært Max bedre at kende, og jeg tror på at vi kan.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Kimmie er ikke længere den eneste teenager i huset. Hendes border collie er også blevet teenager, og det skal resten af huset lige vænne sig til
Kimmie Wolsted fortæller i dette flotte blogindlæg om DM i rallylydighed i sidste weekend. Vi kan godt afsøre, at det gik ret godt for hende
Kimmie Wolsted fortæller her om, hvordan hun fik sin nyeste hund
Kimmie Wolsted har skrevet et fint blogindlæg om hendes oplevelser med rally ved udstillingen i Vejen
Søndag den 4 december 2016 var jeg til mit første rally stævne. Det viste sig ikke at være mit sidste
Så er det igen blevet Kimmie Wolsteds tur til at blogge for hunden.dk, og som sædvanlig er det spændende læsning
Søndag den 15/12 afholdt min kreds, DKK kreds 8, rallydysten. Her havde jeg besluttet, at Yankie skulle stille op
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet