Den 20/4-16 blev Max (min jack russell terrier) født og jeg fik ham på min 11 års fødselsdag sidst i juni. Det kom som en overraskelse. Jeg havde ikke forventet af få en hund i gave, og da sket ikke en jack russell, da vi ellers har border collier og en golden i huset. Men jeg var glad, og han var super sød. Men når det kom til træningen, var han lidt anderledes, fra dem vi havde der hjemme. Det var vi forberedt på, men alligevel.
Fra første gang Max så en agilitybane, var han tændt. Hvilket var super, da det jo var planen, at han skulle være min første egen agilityhund, men han skulle også gå rally. Og da vi startede rallytræningen, gik det da også godt. Han gik rigtig fint plads og gøede ikke. Men som Max blev mere og mere tændt på agility, så blev det sværere at gå rally, for han begyndte at gå ind foran mig og at snurre rundt og gø, og det blev ikke bedre, hvis der var et spring eller en tunnel i nærheden, som andre trænede på. Jeg var grædefærdig efter vores træninger. Jeg følte mig så dum. Men jeg kæmpede videre og fandt ud af at grunden til, Max skældte mig ud og stressede op, var at han fik samme kommando flere gange. Så nu lader jeg være med at sige, hvad han skal flere gange i træk, så går han meget pænere. Han snurrer stadig, hvis han bliver for ivrig, og jeg arbejder på at holde ham i ro. Og vi bliver stille og roligt bedre og bedre sammen J
Agility er mega sjovt, synes Max, og han er super hurtig. Der er bare et problem. Max går efter mine fødder, altså løber den retning, de vender mod. Jeg skal ikke vende for tidligt, og jeg skal løbe forbi springene, for at han skal springe dem og ikke dreje af og løbe udenom. Men jeg er nu bedre til at holde styr på fødderne, og hvis jeg ikke siger noget men bare løber, bliver han mere fremadsøgende. Altså lidt ligesom i rally.
Hvad har jeg lært ud fra dette? Ja, hunde er forskellige fra race til race, men også fra hund til hund. Ligesom os mennesker er. Ingen er ens.
Jeg er glad for at jeg har fået mere “styr” på Max, og at vi kan bestå en rallyprøve og er blevet rally junior- og rally begynder mestre, og vi kan komme igennem en agilitybane uden at blive disket. Jeg er glad for at have lært Max bedre at kende, og jeg tror på at vi kan.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Søndag den 4 december 2016 var jeg til mit første rally stævne. Det viste sig ikke at være mit sidste
Kimmie Wolsted fortæller her om, hvordan hun fik sin nyeste hund
Kimmie Wolsted fortæller i dette flotte blogindlæg om DM i rallylydighed i sidste weekend. Vi kan godt afsøre, at det gik ret godt for hende
I starten af 2019 begyndte jeg at løbe med Aussiligaen China (China), da hendes ejer havde dårligt knæ. Uden at jeg vidste det, havde vi kvalificeret os til DM i agility junior. Det var mit første DM i agility, og jeg var spændt
Kimmie Wolsted har skrevet et fint blogindlæg om hendes oplevelser med rally ved udstillingen i Vejen
Lørdag den 9/11 stod den på årets hund i rally. Min mor og jeg var taget afsted fredag, så vi var klar til selve dagen
Søndag den 15/12 afholdt min kreds, DKK kreds 8, rallydysten. Her havde jeg besluttet, at Yankie skulle stille op
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller