Den 20/4-16 blev Max (min jack russell terrier) født og jeg fik ham på min 11 års fødselsdag sidst i juni. Det kom som en overraskelse. Jeg havde ikke forventet af få en hund i gave, og da sket ikke en jack russell, da vi ellers har border collier og en golden i huset. Men jeg var glad, og han var super sød. Men når det kom til træningen, var han lidt anderledes, fra dem vi havde der hjemme. Det var vi forberedt på, men alligevel.
Fra første gang Max så en agilitybane, var han tændt. Hvilket var super, da det jo var planen, at han skulle være min første egen agilityhund, men han skulle også gå rally. Og da vi startede rallytræningen, gik det da også godt. Han gik rigtig fint plads og gøede ikke. Men som Max blev mere og mere tændt på agility, så blev det sværere at gå rally, for han begyndte at gå ind foran mig og at snurre rundt og gø, og det blev ikke bedre, hvis der var et spring eller en tunnel i nærheden, som andre trænede på. Jeg var grædefærdig efter vores træninger. Jeg følte mig så dum. Men jeg kæmpede videre og fandt ud af at grunden til, Max skældte mig ud og stressede op, var at han fik samme kommando flere gange. Så nu lader jeg være med at sige, hvad han skal flere gange i træk, så går han meget pænere. Han snurrer stadig, hvis han bliver for ivrig, og jeg arbejder på at holde ham i ro. Og vi bliver stille og roligt bedre og bedre sammen J
Agility er mega sjovt, synes Max, og han er super hurtig. Der er bare et problem. Max går efter mine fødder, altså løber den retning, de vender mod. Jeg skal ikke vende for tidligt, og jeg skal løbe forbi springene, for at han skal springe dem og ikke dreje af og løbe udenom. Men jeg er nu bedre til at holde styr på fødderne, og hvis jeg ikke siger noget men bare løber, bliver han mere fremadsøgende. Altså lidt ligesom i rally.
Hvad har jeg lært ud fra dette? Ja, hunde er forskellige fra race til race, men også fra hund til hund. Ligesom os mennesker er. Ingen er ens.
Jeg er glad for at jeg har fået mere “styr” på Max, og at vi kan bestå en rallyprøve og er blevet rally junior- og rally begynder mestre, og vi kan komme igennem en agilitybane uden at blive disket. Jeg er glad for at have lært Max bedre at kende, og jeg tror på at vi kan.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Søndag den 15/12 afholdt min kreds, DKK kreds 8, rallydysten. Her havde jeg besluttet, at Yankie skulle stille op
Lørdag den 9/11 stod den på årets hund i rally. Min mor og jeg var taget afsted fredag, så vi var klar til selve dagen
I 2018 er jeg både blevet nummer 1 og 2 i rally-lydighed juniorklassen og nummer 1 i årets hund i rally-lydighed juniorklassen. Det har været et vildt år
I starten af 2019 begyndte jeg at løbe med Aussiligaen China (China), da hendes ejer havde dårligt knæ. Uden at jeg vidste det, havde vi kvalificeret os til DM i agility junior. Det var mit første DM i agility, og jeg var spændt
Kimmie Wolsted fortæller her om, hvordan hun fik sin nyeste hund
I weekenden den 26. - 27. oktober er Dansk Kennel Klub vært for Nordisk Mesterskab i rally, som finder sted i Sjællands Agility Center i Ringsted
Så er det igen blevet Kimmie Wolsteds tur til at blogge for hunden.dk, og som sædvanlig er det spændende læsning
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.