Fredag den 17. maj tog min mor, en af vores venner og jeg afsted til Roskilde. Det blev en længere tur en forventet.
Kl. 10:30 skulle vi med færgen. Vores ven sad i kørestol, så vi skulle tjekke ind senest kl. 10. Da vi var kommet op på færgen gik det fint. Der var mange skolebørn med, så vi var glade for at vi havde ladet hundene blive i bilen.
Tingene gik fint indtil vi var ca. 15 minutter væk fra havnen, hvor det gav et bump i færgen. Ikke bare et lille et. Det her var noget stort. Det første vi tænkte på var hundene. De var nede i bilen, og vi vidste ikke hvordan de tog hele situationen. Men det vi var mest bekymret for, var om bilen havde flyttet sig under bumpet, så der var sket noget med dem.
Lidt efter bumpet sagde kaptajnen at “Vi vender om for at se hvad vi har ramt.” Det gav lidt panik men vi tog den med ro. Vi fik at vide at vi havde ramt en båd, og at en mand var faldet over bord. De fik ham op af vandet, også var det bare at vente på mere info.
Der gik lang tid før vi fik mere at vide. Men når vi endelig gjorde, sagde de at vi skulle tilbage til havnen, men først skulle politiet lave sikkerhedstjek på færgen. Da politiet havde været der skulle vi i havn. Vi troede bare at de skulle skifte besætning, men det viste sig at vi skulle med den “langsomme” færge. Vi kørte fra borde og hen til den anden færge. Vi skulle have en elevatorplads, så vi skulle på som en af de sidste. Det gjorde at vi kunne nå at lufte hunde. De tog det heldigvis fint.
Da vi var kommet ombord var det svært at finde et sted at være. Det lykkes os dog tilsidst. Da vi var kommet i land (mere end fem timer forsinket), kørte vi direkte til hytten. Vi gjorde dog et stop, men det var for at lufte hundene.
Når vi var kommet til hytten gjorde vi den klar, luftede hundene og gik i seng, så vi var klar til næste morgen.
Rally prøverne gik heldigvis super fint. Hundene gik godt og gjorde deres bedste (trods den ekstra lange tur).
Wupti og jeg vandt junior klassen begge dage, og fører nu årets hund i junior. Gambler blev henholdsvis nr. 2 og 3, og vi ligger nu nr. 2 i årets hund i junior. Max kunne jeg ikke være mere stolt over. Lørdag gik han til 80 point og kom på en 10. plads. Søndag gik han til 89 point (som er det bedste han har gået i begynder klassen) og kom på en 13. plads. Vi ligger nu nr. 6 til årets hund i begynder. Det bedste af det hele var, at Max ikke snurrede rundt om søndagen. Det er noget vi har kæmpet meget med.
Yankie var også med, men han var dog kun tilskuer. Han tog hele turen fint. Han var ikke påvirket eller noget. Han syntes at det var sjovt at komme med på tur, selvom der var mange mennesker og ting at forholde sig til.
Jeg håber at næste tur bliver mere stille og rolig.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Søndag den 15/12 afholdt min kreds, DKK kreds 8, rallydysten. Her havde jeg besluttet, at Yankie skulle stille op
Kimmie Wolsted fortæller i dette flotte blogindlæg om DM i rallylydighed i sidste weekend. Vi kan godt afsøre, at det gik ret godt for hende
I 2018 er jeg både blevet nummer 1 og 2 i rally-lydighed juniorklassen og nummer 1 i årets hund i rally-lydighed juniorklassen. Det har været et vildt år
Kimmie Wolsted fortæller her om, hvordan hun fik sin nyeste hund
Kimmie er ikke længere den eneste teenager i huset. Hendes border collie er også blevet teenager, og det skal resten af huset lige vænne sig til
Søndag den 4 december 2016 var jeg til mit første rally stævne. Det viste sig ikke at være mit sidste
I starten af 2019 begyndte jeg at løbe med Aussiligaen China (China), da hendes ejer havde dårligt knæ. Uden at jeg vidste det, havde vi kvalificeret os til DM i agility junior. Det var mit første DM i agility, og jeg var spændt
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes hund Shadow imponerede ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing med dedikation, glæde og præcis træning.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem