De fleste ved, at det er forbundet med en vis risiko at lade ulve vogte får. I Skærbæk i Sønderjylland har Åse Svendsen til gengæld stor succes med at lade hunde vogte over sine får. Det betyder nemlig, at ingen ulve tør komme i nærheden af hendes uldne dyr. Det skriver dr.dk.
De fire fårevogtere, som Åse Svendsen har investeret i er italienske maremma sheepdogs. De har altså vist sig at kunne klare opgaven med at holde den store stygge ulv fra fadet.
— Det er meget trygt. De opdager alt, hvad der sker. De marker, hvor vi har hundene gående, har der ikke været noget angreb, siger fåreavleren til dr.dk.
Indtil 2013 havde Åse Svendsen kun oplevet, at hendes fårebesætning var blevet angrebet af ræve. Men da det første ulveangreb var konstateret, gik der ikke længere før Åse investerede i de italienske hunde, som hun nu har haft i tre år.
Siden 2013 har hun mistet 14 får til ulven viser DNA spor.
— Man bliver ked af det, når det sker, for man vil jo gerne beskytte sine dyr. Man føler sig magtesløs og kan ikke lade være med at spekulere på, hvornår det sker næste gang, siger hun til dr.dk
Åse Svendsen har 1300 får og lam gående på sine marker.
Sat over for en opgave, der kræver samarbejde, klarer ulve sig væsentlig bedre end hunde, viser forskningen
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
I Kroatien er der så stor utilfredshed med ulvebestanden, at der visse steder er startet ulovlig jagt på dyret. Det kan vise sig at være noget af et selvmål
Her får I denne måneds klumme fra HUNDEN. Det er Ove Dam Hedegaard, der er jagthundekonsulent i Danmarks Jægerforbund, der har skrevet den
Den snart 4-årige bichon frisé Sigurd er en af de hunde, der har været ramt af den dødelige sygdom i Norge. Heldigvis endte det godt. Her får du hele historien
Foreningen DIRTY PAWS, som er en Løbeklub for hund og ejer, inviterer til løb med hund den 24. februar i Tisvilde Hegn. Tag med og få en hyggelig og sjov tur med din hund.
Studie viser, at hundeejere i højere grad end andre får den mængde motion, det kræver at leve et sundt liv
Det er overvældende, når man beder om billeder fra en solskinsdag med hunden, og der så kommer 168. Derfor er vi blevet nødt til at bide dem over i 7 dele. Her får I 25 billeder
Ugens fredagsquiz handler om dobermannen. Hvor mange rigtige får du
Børn og hunde kan få et fantastisk forhold til hinanden, men det kommer ikke af sig selv. Her får du en række råd til, hvordan du får det til at ske.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?