De fleste ved, at det er forbundet med en vis risiko at lade ulve vogte får. I Skærbæk i Sønderjylland har Åse Svendsen til gengæld stor succes med at lade hunde vogte over sine får. Det betyder nemlig, at ingen ulve tør komme i nærheden af hendes uldne dyr. Det skriver dr.dk.
De fire fårevogtere, som Åse Svendsen har investeret i er italienske maremma sheepdogs. De har altså vist sig at kunne klare opgaven med at holde den store stygge ulv fra fadet.
— Det er meget trygt. De opdager alt, hvad der sker. De marker, hvor vi har hundene gående, har der ikke været noget angreb, siger fåreavleren til dr.dk.
Indtil 2013 havde Åse Svendsen kun oplevet, at hendes fårebesætning var blevet angrebet af ræve. Men da det første ulveangreb var konstateret, gik der ikke længere før Åse investerede i de italienske hunde, som hun nu har haft i tre år.
Siden 2013 har hun mistet 14 får til ulven viser DNA spor.
— Man bliver ked af det, når det sker, for man vil jo gerne beskytte sine dyr. Man føler sig magtesløs og kan ikke lade være med at spekulere på, hvornår det sker næste gang, siger hun til dr.dk
Åse Svendsen har 1300 får og lam gående på sine marker.
Sat over for en opgave, der kræver samarbejde, klarer ulve sig væsentlig bedre end hunde, viser forskningen
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
I Kroatien er der så stor utilfredshed med ulvebestanden, at der visse steder er startet ulovlig jagt på dyret. Det kan vise sig at være noget af et selvmål
Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt
Snart bliver det muligt at få dækket zoneterapi til sin hund af forsikringen. Vivian Birlie står bag sammenslutningen, som har gjort det muligt
Der er næsten ikke noget bedre, end at få et kram af én man holder af. Eller at give et kram til én man holder af. Derfor har vi også lyst til at kramme vores hund, men er det egentlig smart?
Kan en hund egentlig være sur på sin ejer i længere tid og hævne sig over en manglende gåtur eller for få godbidder. Nej, mener amerikaner. Hvad tror du?
Servicehunde har i mange år været brugt til at hjælpe eksempelvis blinde eller synshæmmede, for med den rette træning kan de lette dagligdagen for ejerne og give dem en øget frihed. Men det er ikke kun folk med fysiske handicap, der kan have gavn af en hund ved deres side; folk med psykiske problemer kan også få hjælp af en firbenet følgesvend. Brugen af denne type servicehunde bliver stadig mere udbredt, og et forskerhold fra England har derfor set nærmere på effekten af kæledyr hos personer med psykiske lidelser
Her får du månedens klumme fra HUNDEN
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet