Hunde og ulve har en fælles forfader, men siden deres veje deltes, har hunde og ulve udviklet sig, så der nu findes væsentlige forskelle mellem de to arter. Ulve lever i flokke, hvor de blandt andet jager og nedlægger stort vildt – og det kræver at flere ulve jager sammen og at de evner at samarbejde. Vildtlevende hunde lever derimod i høj grad af affald og selvdøde dyr, hvilket ikke på samme måde kræver at hundene hjælpes ad.
For at blive klogere på forskellen mellem hunde og ulves evne til at samarbejde, undersøgte forskere fra ”Wolf Science Center” i Wien hunde og ulves evner til at løse en simpel opgave. For at få fat i noget foder, skulle to dyr trække i hvert sit reb på samme tid – en opgave som blandt andet elefanter, papegøjer og chimpanser førhen har vist, at de kunne løse.
Forskerne fandt, at ulvene klarede sig lagt bedre end hundene. Uden forudgående træning lykkedes det for fem ud af syv ulvepar at få fat i maden, mens kun et af hundeparrene gennemførte opgaven. Efter træning, hvor dyrene blev guidet gennem opgaven, var ulvene fortsat langt bedre end hundene.
Forskerne mener at deres resultater er et klart udtryk for forskellen mellem hunde og ulves måde at jage og leve på, hvor hunde i mindre grad af afhængige af at samarbejde med andre.
Hunde har dog en udtalt evne til at samarbejde med mennesker, og andre studier har da også vist at hundes evne til at samarbejde med hinanden kan styrkes gennem træning. Blandt andet har man fundet, at hunde, der gennemgik meget træning i forskellige typer af opgaveløsning, også var langt bedre til at løse samme test, som forskerne fra ”Wolf Science Center” brugte, sammenlignet med hunde der ikke blev trænet til dagligt. Dermed tyder det altså på, at hunde som udgangspunkt ikke har så god en evne til at samarbejde som ulve har, men at deres evne dog kan forbedres gennem træning.
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
I Kroatien er der så stor utilfredshed med ulvebestanden, at der visse steder er startet ulovlig jagt på dyret. Det kan vise sig at være noget af et selvmål
I den kommende uge udkommer det nyeste nummer af HUNDEN. Her kan du læse lidt om, hvad du kan glæde dig til
Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets
Schweissregistret er et register over ekvipager (hund og ejer), der er specialiserede i at opspore og humant aflive påkørte og anskudte klovdyr, dvs. hovedsageligt rådyr
Flere dyreklinikker har indgået et samarbejde med Ditte Young for at bygge bro mellem den konventionelle medicinske verden og den mere alternative
Juniorhandlere leverede imponerende præstationer og stærkt samarbejde med hundene ved DKK’s nordiske udstilling lørdag.
For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet