Hunde og ulve har en fælles forfader, men siden deres veje deltes, har hunde og ulve udviklet sig, så der nu findes væsentlige forskelle mellem de to arter. Ulve lever i flokke, hvor de blandt andet jager og nedlægger stort vildt – og det kræver at flere ulve jager sammen og at de evner at samarbejde. Vildtlevende hunde lever derimod i høj grad af affald og selvdøde dyr, hvilket ikke på samme måde kræver at hundene hjælpes ad.
For at blive klogere på forskellen mellem hunde og ulves evne til at samarbejde, undersøgte forskere fra ”Wolf Science Center” i Wien hunde og ulves evner til at løse en simpel opgave. For at få fat i noget foder, skulle to dyr trække i hvert sit reb på samme tid – en opgave som blandt andet elefanter, papegøjer og chimpanser førhen har vist, at de kunne løse.
Forskerne fandt, at ulvene klarede sig lagt bedre end hundene. Uden forudgående træning lykkedes det for fem ud af syv ulvepar at få fat i maden, mens kun et af hundeparrene gennemførte opgaven. Efter træning, hvor dyrene blev guidet gennem opgaven, var ulvene fortsat langt bedre end hundene.
Forskerne mener at deres resultater er et klart udtryk for forskellen mellem hunde og ulves måde at jage og leve på, hvor hunde i mindre grad af afhængige af at samarbejde med andre.
Hunde har dog en udtalt evne til at samarbejde med mennesker, og andre studier har da også vist at hundes evne til at samarbejde med hinanden kan styrkes gennem træning. Blandt andet har man fundet, at hunde, der gennemgik meget træning i forskellige typer af opgaveløsning, også var langt bedre til at løse samme test, som forskerne fra ”Wolf Science Center” brugte, sammenlignet med hunde der ikke blev trænet til dagligt. Dermed tyder det altså på, at hunde som udgangspunkt ikke har så god en evne til at samarbejde som ulve har, men at deres evne dog kan forbedres gennem træning.
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
I Kroatien er der så stor utilfredshed med ulvebestanden, at der visse steder er startet ulovlig jagt på dyret. Det kan vise sig at være noget af et selvmål
I den kommende uge udkommer det nyeste nummer af HUNDEN. Her kan du læse lidt om, hvad du kan glæde dig til
En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation.
Det giver utroligt meget at træne tricks med sin hund. Det er både god hjernegymnastik for dig og din hund, men det udbygger også i den grad relationen mellem hund og ejer. Det at ejer og hund laver ting sammen skaber værdi for hunden, og denne værdi gør, at hunden meget hellere vil samarbejde i alle henseender. Derudover er det også bare vildt sjovt at lave ting med de firbenede
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.
Nyt samarbejde i hundeverdenen er netop offentliggjort. Vi glæder os allerede til pinsen 2020
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Simone Riisgaard Kristiansen tog sejren i lørdagens juniorhandlingfinale ved Winter Wonder Show i Herning og sikrer sig samtidig titlen som Årets Juniorhandler.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
I denne weekend den 9.-10. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste og mest prestigefyldte hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Winter Wonder Show er et sandt hundemekka for alle hundeelskere og hundeinteresserede.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Traditionen tro møder HUNDEN op med fotostudiet ved Winter Wonder Show i Herning for at fotografere årets racevindere. Studiet finder du i Hal E og kom gerne i god tid!
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde