På byskiltet ind til den lille by Gracas i Kroatien kunne man i april måned se en død ulv hænge til skræk og advarsel. Ulven var med stor sandsynlighed hængt op af lokale landmænd, der har mistet så mange dyr til ulvene, at de nu siger stop. Det skriver blandt andre Kristeligt Dagblad.
Få dage før ulven blev hængt op, havde en landmand mistet 90 får til ulve.
De officielle meldinger om ulvebestanden i det tyndt befolkede område mellem Adriaterhavets bagland og frem til bjergene ved grænsen til Slovenien og Bosnien lyder på, at der skal være 160 ulve.
Landmænd og jægere mener imidlertid, at der er 300. Og det er ifølge dem for mange til et område på 25.000 kvadratkilometer.
Derfor har flere nu taget sagen i egen hånd og der er opfordres til, at alle landmænd i hele landet skyder ulvene.
Men at skyde ulvene kan faktisk gøre problemet endnu større. For det første er det ulovligt, da ulve har været fredet i Kroatien siden 1995. Dog har der siden 2005 været åbnet for, at der kunne skydes en vis kvote ulve om året.
Men skyder man ulvehannerne, risikerer man at tvinge hunnerne til at formere sig med vildhunde, og det vil blot give et endnu større problem for landmændene.
Der er nemlig set en stigning i antallet af ulvehunde, som er krydsninger mellem ulve og hunde.
Dyrlæge og jæger Boris Katic mener, at 25 procent af den kroatiske ulvebestand i virkeligheden er ulvehunde, og hvorfor er det så et problem?
Problemet består i, at disse ulvehunde er frygtløse, og at de ikke har samme jagtinstinkt som ulvene. Derfor går de i højere grad efter de nemme ofre som kvæg i stedet for bjørne og hjorte.
Sat over for en opgave, der kræver samarbejde, klarer ulve sig væsentlig bedre end hunde, viser forskningen
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
I den kommende uge udkommer det nyeste nummer af HUNDEN. Her kan du læse lidt om, hvad du kan glæde dig til
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Simone Riisgaard Kristiansen tog sejren i lørdagens juniorhandlingfinale ved Winter Wonder Show i Herning og sikrer sig samtidig titlen som Årets Juniorhandler.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.
I denne weekend den 9.-10. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste og mest prestigefyldte hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Winter Wonder Show er et sandt hundemekka for alle hundeelskere og hundeinteresserede.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Traditionen tro møder HUNDEN op med fotostudiet ved Winter Wonder Show i Herning for at fotografere årets racevindere. Studiet finder du i Hal E og kom gerne i god tid!
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde