Den halvandet år gamle engelske bulldog, Churchill, er netop blevet kåret til Årets Dyrehelt. Som vi tidligere har skrevet, da han blev kåret som regional vinder, bruger Churchill meget af sin tid på at ligge i familiens vindueskarm, hvor han har en god udsigt over begivenhederne ude på villavejene.
Det gjorde han også en dag, hvor familiens nye nabo var i gang med at bakse rundt med to motorcykler i sin indkørsel.
Pludselig begyndte Churchill at gø og løbe frem og tilbage mellem vinduet og sine ejere, Mette og Henrik Fomsgaard.
De to hundeejere gik hen til vinduet for at se, om hunden måske havde fået øje på noget. Men de kunne ikke se andet end deres nye nabo, der lå på vejen ved siden af sin bil. De syntes bare, det lignede, han var i gang med at reparere bilen. Men de undrede sig over, at Churchill blev ved med at opføre sig mærkværdigt, og til sidst besluttede Henrik Fomsgaard sig for at gå hen og se til naboen.
Udsigten til naboen var delvist skjult af både bilen og en lille plads med et mindesmærke, der ligger mellem husene. Så Mette Fomsgaard er dybt forundret over, at Churchill kunne vide, der var noget helt, helt galt.
Naboen havde været i gang med at flytte to motorcykler ned fra en trailer. Men én af dem var væltet ned over ham og havde forårsaget en fraktur i hoften og en brækket lårbensknogle. Da Henrik Fomsgaard kom derhen, lå naboen på jorden og kæmpede for at kravle hen til sin mobiltelefon, der lå inde i bilen.
Der blev straks ringet efter en ambulance, og da naboen blev udskrevet igen, kom han forbi familien Fomsgaard med rødvin og kødben.
Siden besluttede Mette Fomsberg sig for at melde sin halvandet år gamle engelske bulldog til konkurrencen Danmarks Dyrehelt, der hvert år afholdes af Agria Dyreforsikring. I begyndelsen af oktober blev han den første af tre regionale vindere, og torsdag klokken 14 blev han altså kåret som Danmarks Dyrehelt 2019.
I dommerpanelet sidder blandt andet dyreelsker og tv-vært Puk Elgård, der allerede ved de regionale kåringer havde Churchill som favorit.
- Churchill er nummer et hos mig. Og førstepladsen går både til hund og ejer. Hvis vi lærer at betragte vores dyr, fortæller de os meget. Ind i mellem gør de bare af en cykel, der står parkeret et sted, hvor den ikke bør stå, men mine hunde har også fortalt mig, hvis der står folk i mørket i skoven, siger Puk Elgård i en pressemeddelelse.
Hovedpræmien, der lyder på 20.000 kroner, har Henrik og Mette Fomsgaard besluttet sig for at donere til dyrevelgørenheden genbrugshund.dk i Videbæk, der formidler nye hjem til hjemløse hunde.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse