Den halvandet år gamle engelske bulldog, Churchill, er netop blevet kåret til Årets Dyrehelt. Som vi tidligere har skrevet, da han blev kåret som regional vinder, bruger Churchill meget af sin tid på at ligge i familiens vindueskarm, hvor han har en god udsigt over begivenhederne ude på villavejene.
Det gjorde han også en dag, hvor familiens nye nabo var i gang med at bakse rundt med to motorcykler i sin indkørsel.
Pludselig begyndte Churchill at gø og løbe frem og tilbage mellem vinduet og sine ejere, Mette og Henrik Fomsgaard.
De to hundeejere gik hen til vinduet for at se, om hunden måske havde fået øje på noget. Men de kunne ikke se andet end deres nye nabo, der lå på vejen ved siden af sin bil. De syntes bare, det lignede, han var i gang med at reparere bilen. Men de undrede sig over, at Churchill blev ved med at opføre sig mærkværdigt, og til sidst besluttede Henrik Fomsgaard sig for at gå hen og se til naboen.
Udsigten til naboen var delvist skjult af både bilen og en lille plads med et mindesmærke, der ligger mellem husene. Så Mette Fomsgaard er dybt forundret over, at Churchill kunne vide, der var noget helt, helt galt.
Naboen havde været i gang med at flytte to motorcykler ned fra en trailer. Men én af dem var væltet ned over ham og havde forårsaget en fraktur i hoften og en brækket lårbensknogle. Da Henrik Fomsgaard kom derhen, lå naboen på jorden og kæmpede for at kravle hen til sin mobiltelefon, der lå inde i bilen.
Der blev straks ringet efter en ambulance, og da naboen blev udskrevet igen, kom han forbi familien Fomsgaard med rødvin og kødben.
Siden besluttede Mette Fomsberg sig for at melde sin halvandet år gamle engelske bulldog til konkurrencen Danmarks Dyrehelt, der hvert år afholdes af Agria Dyreforsikring. I begyndelsen af oktober blev han den første af tre regionale vindere, og torsdag klokken 14 blev han altså kåret som Danmarks Dyrehelt 2019.
I dommerpanelet sidder blandt andet dyreelsker og tv-vært Puk Elgård, der allerede ved de regionale kåringer havde Churchill som favorit.
- Churchill er nummer et hos mig. Og førstepladsen går både til hund og ejer. Hvis vi lærer at betragte vores dyr, fortæller de os meget. Ind i mellem gør de bare af en cykel, der står parkeret et sted, hvor den ikke bør stå, men mine hunde har også fortalt mig, hvis der står folk i mørket i skoven, siger Puk Elgård i en pressemeddelelse.
Hovedpræmien, der lyder på 20.000 kroner, har Henrik og Mette Fomsgaard besluttet sig for at donere til dyrevelgørenheden genbrugshund.dk i Videbæk, der formidler nye hjem til hjemløse hunde.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet