Vi hundeejere har en tendens til at anse vores hunde for at være noget helt særligt, og ofte som værende særligt kloge sammenlignet med andre dyr – men er denne særlige status berettiget? Er hunde klogere end andre dyr – nej, formentlig ikke, siger en gennemgang af forskningen på området.
Forskere, fra Exeter University og Canterbury Christ Church University i Storbritannien, har fundet og gennemgået forskning hvor hundens intelligens sammenlignes med andre dyr. I de forskellige studier de så på, blev hunde ikke kun sammenlignet med andre domesticerede dyr, men også bjørne, ulve, løver og hyæner.
Andre dyr er lige så intelligente som hunden
I sammenligningen kiggede studierne på flere forskellige typer af intelligens, herunder blandt andet sensorisk, rummelig og social intelligens – og fandt, at ved alle typerne var flere forskellige arter på niveau med hunden. Forskerne peger altså på, at når man kigger på alle de forskellige typer af intelligens, så ser hunden ikke ud til at være noget særligt.
Overvurdering af hunden, kan give den problemer
At vi har en tendens til at vurdere hunden som særlig intelligent, kan måske hænge sammen med det tætte bånd vi mennesker har til hunden – men måske gør vi dem en bjørnetjeneste, når vi overvurderer deres evner. Det mener gruppen bag studiet i hvert fald.
Forskerne peger på, at når vi overvurderer hundes mentale evner, så vil vi også komme til at forvente for meget af dem og stille for høje krav til dem. Stiller vi som hundeejere krav til hundene, som de ikke kan honorere, kan det påvirke hundes livskvalitet negativt.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Hunde er vores absolutte favorit kæledyr og overhaler den tidligere favorit katten, viser ny undersøgelse.
Ny svensk forskning viser, at hunde, der oprindeligt er avlet til kamp, står bag de fleste angreb på andre hunde
Brasilianske forskere har undersøgt, hvad der ligger til grund for hundes adfærd. Forskerne blev ikke overraskede over resultatet
De fleste har nok oplevet at have en dårlig dag med stress eller bekymringer. Sådan nogle dage, man glæder sig til er overstået. Men når man endelig får mulighed for at sove, så er søvnen dårlig og urolig. Ny forskning tyder på, at din hund måske kan opleve det samme!
Mange bruger leg som belønning i forbindelse med træning, fordi det for nogle hunde virker bedre end en tør godbid. Ny forskning tyder dog på, at leg efter træning også har en hel anden fordel – det hjælper måske hundens hjerne til at lagre dét den lige har lært
Et studie fra University of California viser, at hunde allerede havde anlæg for forskellige pelsfarver inden mennesket tog hundene til sig
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?