Social kontakt er vigtigt for alle mennesker og er med til at give vores liv indhold. Personer med udviklingshandicap kan dog have svært ved at komme ud og snakke med nye mennesker, og dermed danne nye sociale relationer. Kommer de ikke i kontakt med andre, kan de let føle sig uden for fælleskabet og deres generelle livskvalitet påvirkes, viser studier på området.
Kæledyr skaber nye kontakter
Flere studier har vist, at kæledyr kan fremme mødet mellem mennesker, og derfor besluttede et australsk forskerhold fra Melbourne Universitet sig for at undersøge om hunde kan hjælpe udviklingshæmmede med at skabe nye og givende relationer i deres dagligdag.
Studie ser på hundes betydning
Forskerne opdelte en række forsøgspersoner i to grupper. Det ene hold gik tur med en hund og en hjælper, imens det andet hold kun gik tur med en hjælper – og ingen hund. Efterfølgende blev hold to sendt ud på en ny tur, og i denne omgang var det både med hund og hjælper.
Forskerne fandt en tydelig forskel, da de kiggede på deres resultater. Havde forsøgspersonerne en hund med, opstod der markant flere situationer, hvor de kom i kontakt med andre mennesker. Det gjaldt både når de sammenlignede de to hold, og når de så på det ene holds ture med og uden hund.
Hundeluftning kan skabe kontakt til omverden
Forskerne peger på at deres studie støtter op om at hunde fremmer social interaktion mennesker imellem – og viser at det også gælder for personer med udviklingshandicap. De mener derudover også at hundeluftningsprogrammer kunne være en mulig måde at hjælpe netop denne gruppe af mennesker til at skabe den vigtige kontakt med omverdenen, der kan hjælpe til at øge deres tilknytning til samfundet og øge deres livskvalitet.
KILDE:
E. Bould et al. ‘More people talk to you when you have a dog’ – dogs as catalysts for social inclusion of people with intellectual disabilities. Journal of Intellectual Disability Research. Juli, 2018
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
En ny undersøgelse viser, at hundeejere ikke går lige så meget med deres hunde i de kolde vintermåneder, som de gør, når vejret er varmere. Den manglende motion kan ses på hundenes vægt
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Skrald og især glasskår får hundeejere til at gå udenom Islands Brygge, når de lufter deres hund
Lørdag var Venstres Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro for at gå tur med hunde. Vi udnyttede chancen til at høre om Venstres planer omkring hundeloven
Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?
Kan en hund egentlig være sur på sin ejer i længere tid og hævne sig over en manglende gåtur eller for få godbidder. Nej, mener amerikaner. Hvad tror du?
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.