1. april skal strandhunden i snor

21-03-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

Copyright Ridehesten.com
Fra 1. april til 30. september er det nødvendigt at lade snoren blive på hunden, når du lufter den på stranden; netop nu er vi på vej ind i ynglesæsonen, og fugle og andet dyreliv risikerer at blive stresset af løse hunde. Samtidig er en del danskere bange for hunde, og de skal også have mulighed for at nyde landets kyster uden at frygte løsgående hunde. Foto: AdobeStock

Nu er der ikke mange dage, til vi igen må bladre frem til 1. april. Men heller ikke i år er det en aprilsnar, at det i perioden 1. april til 30. september er nødvendigt at holde snoren på hunden, når du lufter den på stranden. Og strandture er noget, langt de fleste hunde er vilde med: Der er masser af sanseindtryk og gode muligheder for stimulering og aktivering - på land såvel som over og under vandet.

– Selv om du måske ikke har opdaget det, har vores hunde ofte - som de rovdyr, de i realiteten er – fuldstændig styr på det, hvis der ligger ynglefugle eller andre dyr og trykker sig i nærheden, når I er ude at gå, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers. 

Hun opfordrer derfor til, at hundeejere i den kommende tid sætter snor på hunden eller helt undgår at lufte hund på steder, der er yngleplads for fugle og andet vildt.

– Med foråret kommer yngletid, og naturen er snart fuld af fugleunger og andre dyrebørn, men hvert år risikerer mange hundeejere, at deres løsgående hunde får fat i en harekilling eller skræmmer ynglefugle væk fra deres reder, for uanset at det er de færreste hunde, der i dag har behov for at jage, før de kan spise sig mætte, vil næsten alle vores hunde udvise et eller andet niveau af jagtinstinkt, mener Lotte Evers.

– Jagtinstinktet er en af de mest almindelige - og for nogle ejere, uforudsigelige – adfærdsformer hos vores hunde. Det kan vise sig ved, at hunden løber efter blade, der blæser i vinden, svømmer efter fugle på vandet, jagter egernet op i træet eller følger færten efter rådyr i skoven, siger Lotte Evers.

”Den gør ikke noget!”

Det er ikke kun hundeejerne og deres hunde, der har glædet sig til at tage hul på strandsæsonen – i den kommende tid vil mange andre forårsglade strandgæster besøge de danske kyster, men ikke alle vil være lige så vilde med din hund, som du er. Faktisk er der en del danskere – både børn og voksne, der er direkte bange for hunde, forklarer Lotte Evers. 

– Angst er ikke en rationel følelse, så derfor nytter det ikke at forklare eksempelvis et forskrækket barn, at din hund ikke gør noget; Det er ikke DIN hund, barnet er bange for, men selve idéen om hunde. Så selv om det kan være svært at forstå, når man har en flink og rar hund, der aldrig gør eller hopper op af fremmede på gaden, tjener det alle parter bedst at respektere, at ikke alle elsker hunde. Som hundeejer må man tage ansvar og undgå konflikter, så vi alle fremover kan nyde godt af at gå ture i den smukke danske natur.

Lotte Evers fortæller, at der findes alternativer i form af særlige hundestrande og hundeskove, som du og din hund kan benytte, hvis du og din hund elsker det våde element og helst nyder gåturen uden snor. Husk, at der er forskellige former for afmærkning på strandene. Det blå flag er nok det mest kendte, og det betyder i reglen, at her er hunde ikke tilladt. Men det er klogt at tjekke, inden I tager hjemmefra, hvad der er tilladt dér, hvor I gerne vil hen. En simpel søgning i Google Maps på ”hundestrand” eller ”hundeskov” kan hjælpe.

Fakta
5 tips til efter strandturen

Agria giver her fem tips til, hvordan du kan passe godt på din hund efter en tur på hundestranden:

1. Gør det til en vane at kigge nærmere på din hund hver dag i forårs- og sommertiden – så finder du også flåter og andre ubudne gæster.
2. Skyl altid hunden i ferskvand efter havbad.
3. Sørg for, at hunden er ordentligt tør, inden den f.eks. lægger sig i kurven.
4. Hold øje med, om din hund får små sår på kroppen efter flåtbid eller andet, da de kommende måneder og sommeren er højsæson for ”hot spots”, en akut hudbetændelse, der hurtigt breder sig under pelsen. En fugtig pels giver nemlig den slags hudproblemer gode betingelser.

Læs også

Hindse satte fut i inspirationsdagene

22-10-2022 11:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen

1. oktober må hunden være løs på stranden

26-09-2022 09:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra den 1. oktober må hunde igen gå uden snor på de danske strande. Dyrenes Beskyttelse opfordrer dog til, at man aldrig slipper hunden løs, hvis man ikke har fuld kontrol over den

Ridgeback mangler sin ejer

05-07-2021 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En rhodesian ridgeback har siden i går strejfet rundt på Grærup Strand ved Vejers. Hvor er dens ejere?

Må min hund spise blommer og mirabeller?

18-08-2017 16:33, af Anne Ekenberg

Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?

Hund omkom under brand

27-07-2012 11:23, af Tine Luther
En fynsk hund, der opholdt sig i sit bur, døde af røgforgiftning, da huset, den boede i, stod i flammer.

BLOG: Mille

08-03-2019 15:00, af Fiona Wennberg

Fiona Wennberg fortæller her om sin hund Mille, der ikke længere løber agility, men er en fantastisk hyggehund

Når man vil have to hunde i huset

20-10-2021 09:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To hunde giver dobbelt så meget glæde, men ofte også dobbelt så meget besvær. Her er lidt tips fra Spanielbogen om, hvad du bør have i baghovedet, inden du anskaffer dig mere end én hund

Løs hund bed kvinde

11-09-2014 14:00, af Tine Luther
En kvindelig hundelufter blev mandag bidt af en passerende – løs – hund. Ejeren af overfaldshunden har selv meldt sig til politiet.

Lille hund sætter tung bil til søs

28-09-2015 14:04, af Tine Luther
I lørdags var en mand ude at bade med sine venner, da han pludselig så sin bil i søen. Det var hans lille yorkshire terrier, der var skyld i miseren.

Youtuber sender hund til vejrs med balloner

28-05-2021 15:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En indisk youtuber fik forleden en ret dum ide, som han da også blev anholdt for

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.