Husk at få hundene ud af bilerne

11-05-2018 14:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere gange har formaninger om at hente hunde ud af varme biler gjaldet over Dyrskuepladsen i Roskilde. En hund i en varm bil, kan resultere i bortvisning fra udstillingen

 

Copyright Ridehesten.com
Bilen på billedet er ikke en af de biler, der har været efterladt hunde i Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

– DING DONG jeg er ked af endnu engang at skulle gøre opmærksom på, at der sidder hunde i en bil på parkeringspladsen.

Sådan lød det flere gange fredag formiddag fra højttalerne på Dyrskuepladsen i Roskilde. Ved middagstid stoppede disse udkald, men det kan overraske, at det overhovedet er nødvendigt at gøre opmærksom på den slags på en hundeudstilling.

En bil bliver hurtigt meget varm, også selvom temperaturen ikke kravler meget op over de 20 grader. Derfor er det særdeles vigtigt, at man ikke efterlader sin hund i bilen.

Reglerne på området er da også meget skrappe. Overtrædelse kan resultere i udelukkelse fra såvel igangværende som fremtidige udstillinger. Hvis en udstiller ikke følger udstillingsledelsens opfordring til at fjerne hunde fra varme biler, kan udstillingsledelsen foretage én eller flere af følgende sanktioner mod den pågældende udstiller: Bortvise udstilleren fra udstillingsområdet, fratage den opnåede præmiering for udstillerens hunde, indbringe udstilleren for DKK’s disciplinærnævn.

Men hvad må du egentlig gøre, hvis du ser en hund have det alt for varmt i en bil? Det spørgsmål har politiet svaret på. Du ser en hund ligge livløs i en bil, og mistanken falder straks på hedeslag. Hvad kan du gøre, og hvad må du gøre? Dette er, hvad politiet siger:

  • Find ejeren. Hvis bilen er parkeret foran et indkøbscenter, få ejeren efterlyst over et samtaleanlæg.
  • Få evt. nogen til at hjælpe dig, så du kan blive ved bilen.
  • Hvis ejeren ikke dukker op, ring da 114 eller 112. Begge er politiets alarmnumre. 114 er det direkte servicenummer til politiet i hele landet og bruges, hvis henvendelsen ikke er akut. Du kan også ringe 1812, som er vagtcentralen hos Dyrenes Beskyttelse. Vagtcentralen har døgnåbent.
  • Hvis du mener, at hunden er i livsfare, må du slå ruden ind. Du skal dog efterfølgende kunne bevise, at du handlede i nødret, og at hunden faktisk var i livsfare. Ellers kan du få en bøde.

 

Læs også

En nationalrace der skaber bånd mellem ejere

15-01-2025 12:45, af Cecilie Friis Amstrup

Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.

En glitrende start på hundeåret i Brørup

06-01-2025 14:48, af Cecilie Friis Amstrup

Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.

Nye regler på DKK udstillinger træder i kraft 1. januar 2025

28-12-2024 16:16, af Cecilie Friis Amstrup

Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.

Efterlad aldrig din hund i en varm bil

06-06-2023 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når temperaturen stiger om sommeren, fraråder Dyrenes Beskyttelse at hunde efterlades i biler, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt, hvilket kan have fatale konsekvenser

Hunden skal ikke grilles i bilen

07-05-2018 14:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Varmen er over os. Husk det, når du parkerer din bil og måske efterlader hunden i bilen. Det bliver meget varmt derinde

Husk nu det der med varme biler og hunde

11-07-2018 15:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er sommerens evige problem. Nogle glemmer det stadig, derfor minder vi lige om det igen. Denne gang med tips fra Spanielbogen

Hvad gør du hvis hunden får hedeslag?

24-06-2022 08:48, af Astrid Gerd Holtet

Hver sommer rammes hunde af hedeslag fordi de glemmes i biler, eller på anden måde udsættes for alt for høje temperaturer – vi ser på hvad man kan gøre, hvis uheldet er ude  

Historien om Barbie

18-04-2019 15:00, af Cynthia Jensen

Sommeren 2018 skulle vise sig at være vendepunktet for en hund i sin bedste alder og en tidligere juniorhandler uden sin ledsager. ”Din hund har ondartet kræft…” lød det fra dyrlægerne. Valget stod mellem at amputere det ene forben eller lade Barbie leve med ondartet kræft i poten. Så mens vi andre nød den varme sommer, så stod Rie med en kæmpe beslutning for sin egen hund. For selvom Barbie sagtens kunne leve på blot 3 ben, så var det måske værd at forsøge at bekæmpe kræften og dermed give Barbie flere år på alle 4 ben?

Gode hundeideer i hedebølgen

16-06-2023 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har brug for jeres hjælp. Hvad er jeres bedste råd

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Mirakelredning af storpuddel der sad fast i tre døgn

29-01-2025 09:29, af Cecilie Friis Amstrup

En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.

At få sagt ordentlig farvel

16-08-2020 10:58, af Hanne Bindslev Gregersen

I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk

Danskernes 25 mest populære hunderacer

04-02-2025 13:24, af Cecilie Friis Amstrup

Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Nordjyllands Politi slår alarm: Hundehold under kritisable forhold

30-01-2025 10:10, af Cecilie Friis Amstrup

Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Storm er i sit es, når han er på sporet

01-02-2025 08:48, af Cecilie Friis Amstrup

Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet