Mandag morgen sad en schæferhvalp alene på bagsædet i en parkeret bil i Aalborg. Både døre og vinduer var lukkede i bilen. Derfor kunne det være blevet farligt for den lille hund, hvis ikke en borger havde ringet til vagtcentralen.
Herfra fik man ringet til ejeren af bilen, som fik en lille lektion i, hvordan man skal behandle hunde på en varm dag som i dag.
Ejeren skyndte sig herefter at få åbnet et vindue i bilen og placeret en skål vand i bilen, så hunden kunne få lidt at drikke. Det skriver Nordjyllands Politi i deres døgnrapport.
På baggrund af denne historie, som kunne have udviklet sig tragisk og fordi solen netop nu står flot højt oppe på himlen, må det være tid til at repetere, hvordan det nu er med hunde i varme biler.
For selvom vi alle vil vore hunde det bedste, så kan en simpel forglemmelse blive skæbnesvanger. For det skader vel ikke, at man lige er inde at handle, mens hundens sidder ude i bilen, eller gør det?
Så varmt bliver der i bilen
Sandheden er, at det kan faktisk sagtens være skadeligt. Temperaturen stiger hurtigt i en lukket bil, og hunde sveder ikke gennem huden som vi mennesker. De sveder gennem tungen og poterne. Derfor halser hunden for at holde kropstemperaturen nede, og den halser hurtigere og hurigere, jo varmere det bliver. Hunden vil også savle, og savlen går måske over i fråde, hvis det bliver rigtig slemt. Og når den savler, mister den væske og får endnu sværere ved at komme af med varmen. Det får kropstemperaturen til at stige yderligere, og inden længe er vores hund faldet om med hedeslag.
Derefter mister den bevidstheden og vil dø, hvis ikke den bliver afkølet.
Den svenske kennelklub har gennemført et forsøg, hvor man undersøgte, hvor varmt det egentlig bliver inde i en bil.
Forsøget viste, at mens temperaturen i bilen lå på behagelige 23 grader om morgenen klokken 8.30, hvor temperaturen udenfor var 22 grader. Klokken 12.30 var temperaturen udenfor steget til 27 grader, mens temperaturen inde i bilen var steget til hele 52 grader.
Den svenske kennelklubs pressetalsmand, Hans Rosenberg udtalte efter forsøget, der blev foretaget i sommeren 2014, at der var stor forskel på temperaturerne i bilen, og at det flere steder føltes meget varmere end de steder, temperaturen blev målt.
Et studie fra New Zealand har vist, at en hund kan få livstruende skader efter 20 minutter i en 49 grader varm bil. Derfor er der al mulig grund til at huske at passe på.
Slå ruden ind
Men hvad må du egentlig gøre, hvis du ser en hund have det alt for varmt i en bil? Det spørgsmål har politiet svaret på. Du ser en hund ligge livløs i en bil, og mistanken falder straks på hedeslag. Hvad kan du gøre, og hvad må du gøre? Dette er, hvad politiet siger:
Derudover oplyser politiet, at man hellere må ringe en gang for meget til vagtcentralen end en gang for lidt, hvis man har mistanke om, at en hund er ved at få hedeslag i en bil.
Det er altid en god ide at lade en rude stå åben i bilen og sørge for, at hunden har vand. Men allerbedst vil det være at tage hunden med sig, eller lade den blive hjemme, hvis man absolut ikke kan have den med ind.
Når kulden bider, kan hjemmelavede dækkener af sokker være en simpel og billig løsning til at holde små hvalpe varme – også selvom du ikke er en mester til håndarbejde!
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Sommer er ferietid, og hotellerne gør et stort stykke arbejde for at tiltrække gæster. Amerikansk hotel bruger hundehvalpe som trækplaster
Hvis man spørger vores vizslaer, er der denne sommer en alvorlig mangel på aften-markfræs, vandapporteringstræning og strandture med tennisbolden. Den er faktisk helt gal. Nogen burde melde os for brud på de basale jagthunderettigheder.
Men mon ikke vi bliver tilgivet på et tidspunkt. Vi er nemlig i gang med at istandsætte en landejendom, som selvfølgelig først og fremmest skal blive et rart hjem for os og hundene, men hvor vi også planlægger dele af ombygningen specifikt med henblik på at hundeholdet skal fungere bedre i hverdagen, og give os nogle af de træningsmuligheder, som vi ellers normalt må køre langt efter.
Det er overvældende, når man beder om billeder fra en solskinsdag med hunden, og der så kommer 168. Derfor er vi blevet nødt til at bide dem over i 7 dele. Her får I de sidste 18 billeder
Det har altså ikke været den fedeste sommer indtil videre. Ikke én eneste rigtig sommerdag ifølge DMI. En sommerdag er defineret som en dag, hvor temperaturen i hele landet er over 25 grader. Og nu regner det igen…
Er du træt af irriterende myg, der hver år ødelægger din sommer med deres enerverende myggestik? Fortvivl ikke – der er hjælp at hente til både hund og ejer. Her kommer endnu et godt tip fra Vivian Birlie
Nogle gange kan en badetur få en træls afslutning, hvis man løber ind i en brandmand – og det gælder både for hunde og mennesker
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet