Tandkødsbetændelse og paradentose er nogle af de mest almindelige sundhedsproblemer hos voksne hunde. 80 % af hunde over tre år er ramt – og især de små hunderacer. Og man ved, at en hund med dårlige tænder har tandpine præcis, som vi mennesker har. Og bakterierne kan lige som hos os ”vandre ud” i kroppen og skade voldsomt.
– Hundeejere gør helt klart deres hund en stor tjeneste ved at forebygge tandproblemer og de voldsomme smerter, det kan give, fortæller dyrlæge Lotte Davies, som har skrevet bogen Sund hund, der bl.a. har fokus på tandhygiejne. – Børst tænderne på din hund hver dag, og gør det allerede fra hvalpestadiet, så den er vænnet til det. Hunde har 42 tænder, der kan sætte sig plak på, og det skal væk, inden det bliver til tandsten.
Du kan enten købe en særlig hundetandbørste, eller helt enkelt bruge en blød babytandbørste. Men brug ikke din egen tandpasta: Hunden sluger det meste af tandpastaen, og de har ikke godt af fluor, som kan give maveproblemer.
Har din hund allerede tandpine, må du en tur forbi dyrlægen.
– Modsat hvad mange tror, er det ikke nok med foder, godbidder og tyggelegetøj til hundens tænder, fortæller Lotte Davies. – Men det er et fint supplement.
Læs mere i bogen "Sund Hund" af Lotte Davies.
Hundesvømning er et fremragende redskab til at motionere din hund eller genoptræne den. Agria Dyreforsikrings hundeekspert forklarer fordelene og fortæller, hvordan I kan komme i gang
Hunden er menneskets bedste ven, men hvordan sikrer vi os, at vi også er hundens bedste ven? Det gør vi bl.a. ved at hjælpe hunden til at holde sig sund, både fysisk og mentalt, og give den et godt og aktivt hundeliv. Det lyder let, men en gang i mellem kan det være rart for hundeejeren at få tips og tricks udefra
Udadkrængning af øjenlågene – eller ektropion – gør øjnene mere modtagelige overfor skader og infektioner
Forstil dig følgende: Du har en rest porresuppe til overs og overvejer, om du skal tilbyde din hund en skål. Porre er jo en sund grøntsag for os mennesker, så hvorfor skulle det ikke også være det for vores hunde.
Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.
Det er ikke altid sjovt for hverken ejer eller hund, hvis hunden bliver køresyg
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt