Sund hund med hundesvømning

01-02-2022 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundesvømning er et fremragende redskab til at motionere din hund eller genoptræne den. Agria Dyreforsikrings hundeekspert forklarer fordelene og fortæller, hvordan I kan komme i gang

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

Hvad end din hund har brug for at tabe sig, genoptræne efter en skade eller blot holde sig sund og rask, så er hundesvømning en ideel aktivitet at gøre brug af. Det fortæller Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring:

– I vandet kan hunden træne størstedelen af dens muskler med naturlige bevægelser, da den nogenlunde bevæger sig i vandet, som den gør på land. Dog er der ikke den samme belastning fra tyngdekraften, som særligt går ud over hundens led. Det gør hundesvømning til en både effektiv og skånsom aktivitet for hunden.

 

Sådan kommer I i gang med svømningen

Der er stor forskel på, hvordan hunde reagerer på vand. Nogle hunde er meget vandglade og kaster sig ivrigt i bølgerne. De ved ikke altid, hvad de laver, og det kan se lidt dramatisk ud første gang, de er ude at svømme med basken og plasken.  Men de fleste lærer hurtigt, at de flyder ovenpå og kan bevæge sig rundt, omend det ikke er den kønneste svømning til at starte med. Men efter blot et par svømmeture får de oftest styr på teknikken og svømmer gladeligt derudad.

For de hunde, der er knap så vandglade, skal der en smule hjælp og støtte til, forklarer Lotte Evers:

– Du må ikke presse din hund i vandet og slet ikke smide den i! Du bliver nødt til at vække dens nysgerrighed og vise den, at vandet ikke er farligt. Prøv at sætte lidt snor i noget flydende legetøj, kast det i vandkanten, og se, om hunden ikke selv hopper i efter det. Hvis det ikke lykkes, må du ikke bare give op. Det hjælper altid med et godt forbillede, så hvis vejret er til det, kan du selv hoppe i vandet eller i det mindste gå ud med et par gummistøvler på. Så viser du hunden, at det er sikkert og sjovt at dyppe poterne. Hvis du bliver ved med at forsøge ved flere forskellige lejligheder, så skal det nok lykkes til sidst.

Et alternativ kan være at lære hunden at svømme med en erfaren, svømmeglad hund, der kan vise din hund, hvordan det skal gøres.

 

Hvor kan I svømme henne?

Der findes flere forskellige muligheder, når det kommer til at få din hund ud og boltre sig i vandet:

  • Havet – er let tilgængeligt, særligt udenfor sommerhalvåret, hvor der er færre regler for hvilke strande, hunden må komme med på. Men vejr og bølger kan give udfordringer for nye svømmere.
  • Søer – er også let tilgængelige og er i visse tilfælde mindre påvirkede af vind, vejr og regler. Dog skal du særligt holde øje med vandkvaliteten. F.eks. kan hunden blive syg af blågrønne alger i vandet.
  • Hundesvømmehal – er et sted, hvor du under kontrollerede omgivelser kan lære hunden at svømme. Der er dog ikke massevis af hundesvømmehaller i Danmark, så søg på nettet og se, om der er én i nærheden af, hvor du bor.
  • Badebassiner og swimmingpools – er ikke oplagte steder at lære hunde at svømme. Hvert år drukner hunde i swimmingpools, fordi de ikke selv kan komme op igen. Du skal også være opmærksom på, at hunden kan blive syg, hvis swimmingpoolen bliver renset med klor. Et lille soppebassin kan være en god introduktion til vand hjemme i haven, men sørg for at hunden ikke selv har adgang til bassinet på egen pote, da det kan have fatale konsekvenser, hvis den ikke kan nå bunden.

Læs også

Seks gode råd til et godt hundebad

16-02-2021 15:31, af Astrid Gerd Holtet

Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig. 

Hundevenlig ferie på Vemmetofte Camping

09-10-2017 11:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

Vemmetofte Strand Camping er et ferieparadis for din hund. Stedet har egen legeplads til hunde, et hundebad og fælles gåture, fordi de vil skabe en feriemulighed for hele familien

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet