Sund hund med hundesvømning

01-02-2022 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundesvømning er et fremragende redskab til at motionere din hund eller genoptræne den. Agria Dyreforsikrings hundeekspert forklarer fordelene og fortæller, hvordan I kan komme i gang

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

Hvad end din hund har brug for at tabe sig, genoptræne efter en skade eller blot holde sig sund og rask, så er hundesvømning en ideel aktivitet at gøre brug af. Det fortæller Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring:

– I vandet kan hunden træne størstedelen af dens muskler med naturlige bevægelser, da den nogenlunde bevæger sig i vandet, som den gør på land. Dog er der ikke den samme belastning fra tyngdekraften, som særligt går ud over hundens led. Det gør hundesvømning til en både effektiv og skånsom aktivitet for hunden.

 

Sådan kommer I i gang med svømningen

Der er stor forskel på, hvordan hunde reagerer på vand. Nogle hunde er meget vandglade og kaster sig ivrigt i bølgerne. De ved ikke altid, hvad de laver, og det kan se lidt dramatisk ud første gang, de er ude at svømme med basken og plasken.  Men de fleste lærer hurtigt, at de flyder ovenpå og kan bevæge sig rundt, omend det ikke er den kønneste svømning til at starte med. Men efter blot et par svømmeture får de oftest styr på teknikken og svømmer gladeligt derudad.

For de hunde, der er knap så vandglade, skal der en smule hjælp og støtte til, forklarer Lotte Evers:

– Du må ikke presse din hund i vandet og slet ikke smide den i! Du bliver nødt til at vække dens nysgerrighed og vise den, at vandet ikke er farligt. Prøv at sætte lidt snor i noget flydende legetøj, kast det i vandkanten, og se, om hunden ikke selv hopper i efter det. Hvis det ikke lykkes, må du ikke bare give op. Det hjælper altid med et godt forbillede, så hvis vejret er til det, kan du selv hoppe i vandet eller i det mindste gå ud med et par gummistøvler på. Så viser du hunden, at det er sikkert og sjovt at dyppe poterne. Hvis du bliver ved med at forsøge ved flere forskellige lejligheder, så skal det nok lykkes til sidst.

Et alternativ kan være at lære hunden at svømme med en erfaren, svømmeglad hund, der kan vise din hund, hvordan det skal gøres.

 

Hvor kan I svømme henne?

Der findes flere forskellige muligheder, når det kommer til at få din hund ud og boltre sig i vandet:

  • Havet – er let tilgængeligt, særligt udenfor sommerhalvåret, hvor der er færre regler for hvilke strande, hunden må komme med på. Men vejr og bølger kan give udfordringer for nye svømmere.
  • Søer – er også let tilgængelige og er i visse tilfælde mindre påvirkede af vind, vejr og regler. Dog skal du særligt holde øje med vandkvaliteten. F.eks. kan hunden blive syg af blågrønne alger i vandet.
  • Hundesvømmehal – er et sted, hvor du under kontrollerede omgivelser kan lære hunden at svømme. Der er dog ikke massevis af hundesvømmehaller i Danmark, så søg på nettet og se, om der er én i nærheden af, hvor du bor.
  • Badebassiner og swimmingpools – er ikke oplagte steder at lære hunde at svømme. Hvert år drukner hunde i swimmingpools, fordi de ikke selv kan komme op igen. Du skal også være opmærksom på, at hunden kan blive syg, hvis swimmingpoolen bliver renset med klor. Et lille soppebassin kan være en god introduktion til vand hjemme i haven, men sørg for at hunden ikke selv har adgang til bassinet på egen pote, da det kan have fatale konsekvenser, hvis den ikke kan nå bunden.

Læs også

Seks gode råd til et godt hundebad

16-02-2021 15:31, af Astrid Gerd Holtet

Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig. 

Hundevenlig ferie på Vemmetofte Camping

09-10-2017 11:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

Vemmetofte Strand Camping er et ferieparadis for din hund. Stedet har egen legeplads til hunde, et hundebad og fælles gåture, fordi de vil skabe en feriemulighed for hele familien

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Stort øjeblik for Shiba Inu i Dortmund

21-11-2023 13:55, af Anne Cecilie Sohl

Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel  i Dortmund.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.