Hvad end din hund har brug for at tabe sig, genoptræne efter en skade eller blot holde sig sund og rask, så er hundesvømning en ideel aktivitet at gøre brug af. Det fortæller Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring:
– I vandet kan hunden træne størstedelen af dens muskler med naturlige bevægelser, da den nogenlunde bevæger sig i vandet, som den gør på land. Dog er der ikke den samme belastning fra tyngdekraften, som særligt går ud over hundens led. Det gør hundesvømning til en både effektiv og skånsom aktivitet for hunden.
Sådan kommer I i gang med svømningen
Der er stor forskel på, hvordan hunde reagerer på vand. Nogle hunde er meget vandglade og kaster sig ivrigt i bølgerne. De ved ikke altid, hvad de laver, og det kan se lidt dramatisk ud første gang, de er ude at svømme med basken og plasken. Men de fleste lærer hurtigt, at de flyder ovenpå og kan bevæge sig rundt, omend det ikke er den kønneste svømning til at starte med. Men efter blot et par svømmeture får de oftest styr på teknikken og svømmer gladeligt derudad.
For de hunde, der er knap så vandglade, skal der en smule hjælp og støtte til, forklarer Lotte Evers:
– Du må ikke presse din hund i vandet og slet ikke smide den i! Du bliver nødt til at vække dens nysgerrighed og vise den, at vandet ikke er farligt. Prøv at sætte lidt snor i noget flydende legetøj, kast det i vandkanten, og se, om hunden ikke selv hopper i efter det. Hvis det ikke lykkes, må du ikke bare give op. Det hjælper altid med et godt forbillede, så hvis vejret er til det, kan du selv hoppe i vandet eller i det mindste gå ud med et par gummistøvler på. Så viser du hunden, at det er sikkert og sjovt at dyppe poterne. Hvis du bliver ved med at forsøge ved flere forskellige lejligheder, så skal det nok lykkes til sidst.
Et alternativ kan være at lære hunden at svømme med en erfaren, svømmeglad hund, der kan vise din hund, hvordan det skal gøres.
Hvor kan I svømme henne?
Der findes flere forskellige muligheder, når det kommer til at få din hund ud og boltre sig i vandet:
Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig.
Vemmetofte Strand Camping er et ferieparadis for din hund. Stedet har egen legeplads til hunde, et hundebad og fælles gåture, fordi de vil skabe en feriemulighed for hele familien
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet