Det er så vådt derude, og nogle hunde har det som små børn, når de ser en mudderpøl. Har hunden været forbi en mudderpøl på gåturen, kan en vask en gang imellem være nødvendig når man kommer hjem – men hvad skal man tænke på, når man skal til at vaske hunden?
Gode råd til hvordan du vasker din hund
1) Sørg for at hunden vænner sig til bruseren.
Fra hvalpen er helt lille er det en god idé at du forsigtigt og roligt vænner den til at blive vasket med eksempelvis bruseren. Tvinger man en hund, der er bange eller utryg ved bruseren, til at blive vasket, risikerer man at forværre dens frygt – det gør det ubehageligt for hunden, og endnu sværere næste gang den skal vaskes.
2) Brug lunkent vand
Sørg for at vandet hverken er for koldt eller for varmt, når du vasker hunden. Du skal finde en temperatur, så du selv synes at det er rart og behageligt at komme i kontakt med vandet – test det eventuelt på den tynde hud på undersiden af din arm, hvis du er i tvivl om temperaturen.
3) Start med at gøre hunden våd
Sørg for at pelsen gennemvædes til at starte med. Her er det nemmest at bruge en håndholdt bruser. Sørg for ikke at have for højt vandtryk, da det kan være ubehageligt for hunden. Undgå at få vand i hundens øjne og øre. Du kan eventuelt putte lidt vat i ørene, hvis hunden er urolig, så du undgår at der kommer vand i øregangen.
4) Brug en ordentlig shampoo
Det er vigtigt, at shampooen ikke virker udtørrende på huden, og at den har en neutral surhedsgrad (pH 7,2). Menneskeshampoo har ofte en lavere pH og er derfor ikke velegnet. Massér shampooen godt ind i pelsen med fingrene, og massér grundigt imellem hundens tæer og trædepuder.
5) Sørg for at skylle alt shampooen ud igen
Det er vigtigt at du får skyllet alt shampooen ud igen, så der ikke sidder rester tilbage i pelsen og på huden.
6) Tør hunden grundigt bagefter
Det er vigtigt at tørre hunden grundigt bagefter, især hvis den har en lang pels. Hvis pelsen er lang og tæt, kan den være længe om at tørre af sig selv, og er huden våd over længere tid, kan det gøre den irriteret og mere modtagelig over for infektioner.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
En afghansk mynde kræver meget pelspleje, og derfor er de ret svære at komme af med, men når de løber lure coursing glemmer man alle tanker om pelspleje og vask
Når hunden har været en tur i mudderet, skal den bades. Men hvordan gør man egentlig nemmest det
TVSyd har den seneste tid sat fokus på New Hope Denmark, og hvordan man her tager portugisiske gadehunde af tvivlsom karakter til Danmark. DKK’s adfærdskonsulent advarer mod at købe hund hos foreningen
Selvom Miriam Søndergaard nu har vundet 13 gange med fire hunde, er det stadig specielt at vinde Årets Hund i lydighed
Det var en rigtig stolt Danmarksmester, vi snakkede med efter præmieoverrækkelsen på Vilhelmsborg
Lune nachos med guacamole og masser af ost – hvad kan være bedre? Eller avocado spist direkte fra skallen? Mums! Men er avocado egentlig sundt for vore hunde?
Med de mange nye aktiviteter, der findes rundt omkring i det danske hundeland, er det også blevet muligt at indføre Årets Hund i nye discipliner. Nu kan dansk/svenske gårdhunde blive Årets Hund i K9 biathlon
Søndagens BIS blev den svenske rottweiler, Siderotts Atom, der med sin sejr klatrede op på andenpladsen i Årets Hund
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.