Når regnen gør jorden mudret, kan en sjov gåtur i skoven eller parken hurtigt blive en beskidt fornøjelse. Derfor kan et efterfølgende bad være nødvendigt – men hvad skal du tænke på, når du vasker hunden derhjemme?
1. Brug hundeshampoo
Vores hud har ikke den samme pH som hundens hud, og derfor er det ikke en god idé at bruge menneskeshampoo, når hunden skal vaskes. Vores huds pH ligger på omkring 7,5 mens hundens ligger helt nede på 5,5, og det skal der tages højde for i shampooen.
2. Red håret igennem inden
Det kan være en fordel at rede pelsen igennem inden du vasker. Er der mange knuder i den, eller har der sat sig en burre fast, kan du massere lidt hundebalsam ind i pelsen – det kan gøre det lettere at få dem redt ud.
3. Beskyt øjne og ører
Undgå at få vand i hundens øjne og ned i øregangen. Ingen kan lide at få sæbe i øjnene – heller ikke hunde – så afskærm eksempelvis hundens øjne med hånden, når du vasker i nærheden af hovedet. Put eventuelt lidt vat i øregangen for at undgå at vandet løber derned. Bliver øregangen våd, kan din hund lettere få en øregangsbetændelse.
4. Brug lunkent vand
Brug ikke alt for varmt eller koldt vand til din hund. Test temperaturen på inderside af din underarm – hvis du synes det er for varmt, så vil din hund også synes det.
5. Væn hunden til at blive vasket
Er din hund ikke vant til at blive vasket, er det vigtigt at du stille og roligt vænner den til det – og undgår at den bliver stresset eller utryg. Tag gerne en masse godbidder i lommen og giv dem til hunden, mens du vasker den – på den måde bliver det hele lidt sjovere.
Grøntsager kan være et sundt supplement til hundens kost, men hvilke er sikre, og hvilke bør undgås?
Kan du forestille dig at løbe med din hund som makker og samtidig få både motion, sjov og et stærkere bånd? Det er netop, hvad Canicross handler om! Denne hurtigt voksende sport kombinerer løb og hundetræk i smukke omgivelser, og alle hunderacer kan være med.
Sæt kryds i kalenderen den 23. marts 2025, hvor DIRTY PAWS - Løbeklub for hund og ejer inviterer til Danmarksmesterskaberne i canicross, bike- og scooterjoring. Stævnet afholdes i smukke Tisvilde Hegn under Dansk Canicross Forbund og lover en dag fyldt med fart, hundeglæde og fællesskab.
30. maj blev der holdt træning med dommer Frederik Kien Hansen i Mørkøv. Træningen blev en god optakt til efterårets mange udstillinger. Vi har modtaget denne lille reportage fra Julie Holm Jensen, som stod bag arrangementet
Efteråret er over os, og med det er årets influenzasæson skudt i gang. Har man en hund, kan man glæde sig over at have en at hygge med, når man ligger syg – men kan vi mennesker egentlig smitte vores hunde
Selvom varmen er ved at være forduftet, skal man fortsat passe på hvepse og bier. Det er rottehunden Tinka et godt eksempel på
Efterår og vinter er højsæson for kennelhoste. Hosten kan være plagsom for hunden, og den er desværre meget smitsom. Her kan du læse om, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer
Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig.
Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien
Der bliver masser at se og opleve, når knap 500 løbere og deres hunde kaster sig gennem vilde vandgrave, bildæk, under og over store forhindringer til Dacia Cup 2023 den 14. oktober i Ringsted.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.