Når regnen gør jorden mudret, kan en sjov gåtur i skoven eller parken hurtigt blive en beskidt fornøjelse. Derfor kan et efterfølgende bad være nødvendigt – men hvad skal du tænke på, når du vasker hunden derhjemme?
1. Brug hundeshampoo
Vores hud har ikke den samme pH som hundens hud, og derfor er det ikke en god idé at bruge menneskeshampoo, når hunden skal vaskes. Vores huds pH ligger på omkring 7,5 mens hundens ligger helt nede på 5,5, og det skal der tages højde for i shampooen.
2. Red håret igennem inden
Det kan være en fordel at rede pelsen igennem inden du vasker. Er der mange knuder i den, eller har der sat sig en burre fast, kan du massere lidt hundebalsam ind i pelsen – det kan gøre det lettere at få dem redt ud.
3. Beskyt øjne og ører
Undgå at få vand i hundens øjne og ned i øregangen. Ingen kan lide at få sæbe i øjnene – heller ikke hunde – så afskærm eksempelvis hundens øjne med hånden, når du vasker i nærheden af hovedet. Put eventuelt lidt vat i øregangen for at undgå at vandet løber derned. Bliver øregangen våd, kan din hund lettere få en øregangsbetændelse.
4. Brug lunkent vand
Brug ikke alt for varmt eller koldt vand til din hund. Test temperaturen på inderside af din underarm – hvis du synes det er for varmt, så vil din hund også synes det.
5. Væn hunden til at blive vasket
Er din hund ikke vant til at blive vasket, er det vigtigt at du stille og roligt vænner den til det – og undgår at den bliver stresset eller utryg. Tag gerne en masse godbidder i lommen og giv dem til hunden, mens du vasker den – på den måde bliver det hele lidt sjovere.
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Der bliver masser at se og opleve, når knap 500 løbere og deres hunde kaster sig gennem vilde vandgrave, bildæk, under og over store forhindringer til Dacia Cup 2023 den 14. oktober i Ringsted.
Selvom varmen er ved at være forduftet, skal man fortsat passe på hvepse og bier. Det er rottehunden Tinka et godt eksempel på
Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien
Uge 42 betyder efterårsferie for mange, men det betyder også, at man kan får et nyt eksemplar af HUNDEN. Her er lidt om, hvad du kan læse
DKK har netop fået tilladelse til at køre udstillinger til efteråret, og det bliver stort og anderledes
Johanne Skriver har været frivillig på Nordjyllands Internat siden hun var 9 år gammel. Da hun blev konfirmeret i efteråret, valgte Johanne Skriver at donere en del af sine konfirmationspenge og samtidig starte en indsamling. Hun har nu samlet 40.000 kr. ind
Efteråret er officielt over os, og inden længe prydes de danske skovbunde med kastanjer. Men man skal være ekstra opmærksom på de skønne frugter, hvis man er hundeejer, da de er giftige og således kan være livsfarlige for de firbenede
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.