Parforhold: Hvordan enes man om en race

26-01-2022 12:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos den amerikanske kennelklub har man kigget på, hvordan man i en familie bliver enige om, hvilken hunderace, man skal anskaffe sig. I får her en dansk version

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Lige nu sidder du måske og drømmer om at anskaffe dig en ny hund. Du har måske allerede bestemt dig for racen eller i det mindste hundens størrelse. Måske drømmer du saligt om at have en grand danois luskende rundt i boligen, men du ved din partner har de samme drømme om en chihuahua.

Imens bruger børnene al deres tablettid på købhund.dk, hvor de skiftevis forelsker sig i hver eneste hunderace, der bare er nogenlunde til at opdrive her i landet.

For at undgå konflikter ender du måske derfor med at gå ud og investere i en guldfisk med dertilhørende akvarium. Men sådan behøver det ikke være. Det skriver den amerikanske kennel klub på deres hjemmeside, hvor de har snakket med psykolog og forfatter Dr. Joel Gavriele-Gold om, hvordan man enes om den helt rette hunderace til familien.

– Alle beslutninger er baseret på følelser. Måske er man vokset op med en helt bestemt race, som derfor fylder en med gode minde, eller også har man bare rigtig dårlige erfaringer med en hund fra en bestemt race. Det er den slags, der afgør hvilken race, vi er til, siger han.

Derfor bør man gå rationelt til værks, når man begynder at overveje hund, og det allerførste man bør tænke på er, hvordan ens boligsituation er, og hvordan den passer med forskellige hunderacer.

Der er nemlig stor forskel på, om man bor på 27. etage med trapper hele vejen op, eller om man bor i et parcelhus med have, hæk og hegn.

Derfor bør man overveje følgende:

  1. Hvor meget plads man har. Har man meget lidt plads, bør man se bort fra store racer, der kræver meget plads.
  2. Bor man i et parcelhus med stakit om baghaven, skal man være opmærksom på, at nogle hunde har det med at finde sprækker og mellemrum, som kan være en portal til den vide verden.
  3. Nogle racer er meget territoriale og gør meget, hvilket kan være irriterende for naboer med hang til fred, ro og nattesøvn.

 

Når man har været gennem boligsituationen og er nået frem til nogle egnede racer, kommer man til næste skridt, som er at sætte sig ind i racerne.

Det betyder ifølge Dr. Joel Gavriele Gold, at man skal:

  1. Snakke med venner, som ejer en af de racer, man er kommet frem til.
  2. Besøg opdrættere af racerne.
  3. Læs om racerne og find ud, hvad de kræver af socialisering, dyrlægebesøg og grooming mm.

Derudover skal man huske at være åben. Det kan godt være, at man ikke lige ender med sin ønskede grand danois, for det handler også om at lytte til hinanden.

Har man for eksempel et barn, der er bange for store hunde, kan det ikke hjælpe noget, at man køber en grand danois og håber, barnet vokser fra sin frygt.

Og så skal man heller ikke bruge de letpåvirkelige børn til at presse partneren ved for eksempel at tage børnene med hen til en opdrætter af grand danois og bruge hele turen på at fortælle dem, at chihuahua er irriterende og spiser små børn.

– Som altid er god kommunikation nøglen til at finde den rette hund til familien, siger Dr. Joel Gavriele-Gold.  

Læs også

Udstilling Roskilde: Vælg hund med mere end øjne og hjerte

08-05-2019 08:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den 10., 11. og 12. maj får du mulighed for at møde ikke færre end 9.369 forskellige hunde af 273 forskellige racer. Og det er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at lukke et nyt pelset familiemedlem ind i dit hjem og hjerte

Hypertrofisk osteodystrofi hos hunde

20-11-2019 12:21, af Astrid Gerd Holtet

Unge, hurtigt voksende hunde kan udvikle en sygdom i knoglernes vækstlinjer. Sygdommen kaldes hypertrofisk ostedystrofi, og kan give halthed, høj feber og nedsat appetit

Hunde reducerer stress hos studerende: Få dyrlægens gode råd til køb af hund

22-09-2020 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Menneskets bedste ven har en positiv effekt på studerendes stress- og energiniveau, viser forskning. Men særligt som ung er det afgørende, at man køber den rigtige hund, der passer ind i et travlt studieliv, fastslår  dyrlæge

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Forskning: Hvalpehold gør hunden mere trænbar

12-04-2022 12:40, af Astrid Gerd Holtet

Studie fra Spanien viser at hunde bliver lettere at træne, hvis de deltager på et hvalpehold, samt at en række adfærdsproblemer kan forebygges med tidlig træning

Hvalp stjålet for øjnene af ejer

29-12-2012 08:22, af Maja Golles
2. juledag oplevede en kvinde fra Esbjerg at få stjålet sin 10 uger gamle hvalp fra haven, mens hun så på

Hvalp smidt ud ad bilvindue

24-06-2014 13:10, af Tine Luther
En amerikansk bilist reddede den anden dag en hvalp, som hun så blive smidt ud af vinduet fra en anden bil.

Er din nye hvalp sund og rask?

23-05-2017 09:31, af Tine Luther
Mange danskere køber hvert år syge og ulovligt importerede hundehvalpe. Det resulterer i mistrivsel, store dyrlægeregninger til den nye hundeejer og i værste fald, at familiens nye bedste ven må aflives. Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du køber en sund og glad hvalp.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.