Parforhold: Hvordan enes man om en race

26-01-2022 12:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos den amerikanske kennelklub har man kigget på, hvordan man i en familie bliver enige om, hvilken hunderace, man skal anskaffe sig. I får her en dansk version

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Lige nu sidder du måske og drømmer om at anskaffe dig en ny hund. Du har måske allerede bestemt dig for racen eller i det mindste hundens størrelse. Måske drømmer du saligt om at have en grand danois luskende rundt i boligen, men du ved din partner har de samme drømme om en chihuahua.

Imens bruger børnene al deres tablettid på købhund.dk, hvor de skiftevis forelsker sig i hver eneste hunderace, der bare er nogenlunde til at opdrive her i landet.

For at undgå konflikter ender du måske derfor med at gå ud og investere i en guldfisk med dertilhørende akvarium. Men sådan behøver det ikke være. Det skriver den amerikanske kennel klub på deres hjemmeside, hvor de har snakket med psykolog og forfatter Dr. Joel Gavriele-Gold om, hvordan man enes om den helt rette hunderace til familien.

– Alle beslutninger er baseret på følelser. Måske er man vokset op med en helt bestemt race, som derfor fylder en med gode minde, eller også har man bare rigtig dårlige erfaringer med en hund fra en bestemt race. Det er den slags, der afgør hvilken race, vi er til, siger han.

Derfor bør man gå rationelt til værks, når man begynder at overveje hund, og det allerførste man bør tænke på er, hvordan ens boligsituation er, og hvordan den passer med forskellige hunderacer.

Der er nemlig stor forskel på, om man bor på 27. etage med trapper hele vejen op, eller om man bor i et parcelhus med have, hæk og hegn.

Derfor bør man overveje følgende:

  1. Hvor meget plads man har. Har man meget lidt plads, bør man se bort fra store racer, der kræver meget plads.
  2. Bor man i et parcelhus med stakit om baghaven, skal man være opmærksom på, at nogle hunde har det med at finde sprækker og mellemrum, som kan være en portal til den vide verden.
  3. Nogle racer er meget territoriale og gør meget, hvilket kan være irriterende for naboer med hang til fred, ro og nattesøvn.

 

Når man har været gennem boligsituationen og er nået frem til nogle egnede racer, kommer man til næste skridt, som er at sætte sig ind i racerne.

Det betyder ifølge Dr. Joel Gavriele Gold, at man skal:

  1. Snakke med venner, som ejer en af de racer, man er kommet frem til.
  2. Besøg opdrættere af racerne.
  3. Læs om racerne og find ud, hvad de kræver af socialisering, dyrlægebesøg og grooming mm.

Derudover skal man huske at være åben. Det kan godt være, at man ikke lige ender med sin ønskede grand danois, for det handler også om at lytte til hinanden.

Har man for eksempel et barn, der er bange for store hunde, kan det ikke hjælpe noget, at man køber en grand danois og håber, barnet vokser fra sin frygt.

Og så skal man heller ikke bruge de letpåvirkelige børn til at presse partneren ved for eksempel at tage børnene med hen til en opdrætter af grand danois og bruge hele turen på at fortælle dem, at chihuahua er irriterende og spiser små børn.

– Som altid er god kommunikation nøglen til at finde den rette hund til familien, siger Dr. Joel Gavriele-Gold.  

Læs også

Udstilling Roskilde: Vælg hund med mere end øjne og hjerte

08-05-2019 08:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den 10., 11. og 12. maj får du mulighed for at møde ikke færre end 9.369 forskellige hunde af 273 forskellige racer. Og det er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at lukke et nyt pelset familiemedlem ind i dit hjem og hjerte

Reklamehunden er fundet

27-02-2018 14:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

I dag har vi fået tilsendt et billede, som vi ikke kunne stå for. Årsagen er vel indlysende

Hundehvalp muligvis stjålet i Nees

26-10-2020 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag forsvandt hundehvalpen Bella på 10 uger fra byen Nees syd for Lemvig. Meget tyder på, at hvalpen er stjålet

Kristine købte hund hos berygtet sælger

26-04-2020 10:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tre dage efter Kristine Stimse Andreasen havde købt en hvalp, opdagede hun, at den var syg. I torsdags måtte familien sige farvel til deres elskede hund

Kvinde reddede hvalp – ved at amme den!

11-02-2014 14:45, af Tine Luther
En amerikansk kvinde kunne ikke bære at se en svagelig hvalp, der ikke tog føde til sig, blive dårligere og dårligere. I desperation lagde hun den til brystet og ammede den. Hvalpen overlevede og tager nu flaske. Historien er gået verden over - og folk er forargede, rørte, forundrede... Se videoklip via denne nyhed.

Min første hund

14-04-2020 15:23, af Iben Lauesen

Da vi efterlyste historier om jeres første hund, modtog vi denne dejlige historie fra Iben Lauesen. Nyd den

Billeder fra Hvalpe- og unghundeskue er online

03-11-2022 09:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

I lørdags var der hvalpe- og unghundeskue i Kreds 6. Nu har vi sorteret billederne derfra

Inden hvalpen kommer hjem

28-06-2018 14:45, af Lotte Evers

Det er en god ide at forberede sig godt, inden man får sin nye hvalp indenfor dørene. Her er lidt tips fra Spanielbogen

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?