Hunde hjælper bedst på eksamensstress

17-05-2021 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I takt med, at foråret springer ud, begynder eksamensnerverne også at pible frem. Ny amerikansk forskning viser nu, at det bedste middel mod stress til eksamen er hunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Er du en af dem, der skal bruge dele af dette forår med at tonse gennem tonsvis af pensumsider for til sidst at skulle blamere dig ved det grønne bord, så skal du til at anskaffe dig en hund, hvis du ikke allerede har en.

Det er nemlig nu bevist, at hunde virker bedre på eksamensstress end diverse akademiske stresshåndteringskurser. Det skriver Sciencedaily.com.

Bag opdagelsen står en gruppe forskere fra Washington State University i USA, som gennem tre år har testet 309 collegestuderende.

De studerende er tilfældigt blevet koblet på en af tre stressmanagementprogrammer, der varierede fra programmer med interaktion mellem menneske og hund og rent evidensbaserede akademiske programmer.

De tre programmer strakte sig over fire uger for hver studerende, og i den tid målte forskerne på elevernes evner til at planlægge, organisere, motivere, koncentrere sig og memorere, og udfaldet af studiet var tydeligt.

– De akademiske stresshåndteringskurser hjælper typisk ved at lære de studerende, hvordan de skal tackle stress. Vores studie viser, at disse workshops, der minder meget om almindelig undervisning, er mindre effektive for studerende, der i forvejen har det svært. De oplever disse programmer som en almindelig undervisningstime, og det er lige præcis den slags, der får de studerende til at føle sig stressede, siger Patricia Pendry, der er professor i menneskelig udvikling på Washington State University og fortsætter:

– I studiet så vi, at de studerende, der har det svært, havde størst gavn af interaktionen med hundene. Og de gode resultater holdt stadig ved, da vi testede dem seks uger efter, de havde afsluttet programmet.

 

Læs også

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Hunde på jobbet forbedrer arbejdsklimaet og reducerer stress

03-10-2023 08:00, af Louise Trabjerg

En undersøgelse blandt skandinaviske hundeejere viser, at det har en positiv indvirkning både på humøret, på det sociale miljø og på stressniveauet, hvis medarbejderne har mulighed for at tage hund med på job

Hund på jobbet gør os glade og reducerer stress

15-11-2022 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde på jobbet skaber god stemning og bedre arbejdsklima på de danske arbejdspladser. En ny skandinavisk undersøgelse blandt 1.200 hundeejere viser, at hunde på jobbet har en meget positiv virkning på humøret og det sociale miljø – både for hundeejerne og deres kolleger

En god ven i nøden

28-12-2017 08:17, af Iben Thybo, veterinærsygeplejerske v. Familiedyrlægerne

De fleste af os har set eller oplevet en førerhund med sin ejer, som har et fysisk handicap, typisk i form af at være blind eller stærkt svagsynede. Men knap så mange har set en psykiatrisk servicehund – der er nemlig ikke så mange af dem – endnu

Hund hjælper sexmisbrugt kvinde af med mareridt

30-01-2020 13:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bentley har lært at vække sin ejer, når hun har mareridt. Mareridt, der stammer fra forfærdelige oplevelser i barndommen

Epilepsihunden Gaia modvirker epileptiske anfald

20-11-2017 10:46, af Marie Helene Rigård Rohleder

Før Jacob fik sin epilepsihund, Gaia, havde han i gennemsnit 7 epileptiske anfald om ugen. Nu har han været anfaldsfri i halvandet år, og han er overbevist om, at det er Gaias fortjeneste 

Corona-krisen har gjort førerhunde arbejdsløse

28-04-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste onsdag i april er normalt en dag, de fleste førerhunde ser frem til. Det er førerhundens dag, der i år falder den 29. april. Det betyder normalt, at førerhundene og brugerne besøger skoler og institutioner, taler med masser af mennesker om førerhundens mange evner og vigtige funktion – men ligesom så meget andet i 2020, så bliver dagen helt anderledes. Faktisk har de seneste mange uger budt på en helt anden hverdag for de fleste – også for førerhundene, der er gjort arbejdsløse under pandemien og derfor keder sig bravt

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

BLOG: Zoneterapi hjalp Malou med øreproblemer, stivhed og smerter

04-12-2020 12:14, af Vivian Birlie

På min uddannelse til hunde-zoneterapeut dukker der ofte interessante historier op som fx denne her om Malou. Jeg har netop afholdt mundtlig eksamen, hvor de studerende bl.a. skal præsentere en eksamenscase. Denne case beskriver et zoneterapiforløb med en hund med problemer, og de overvejelser den studerende har gjort sig, og hvordan de enkelte typisk 6-8 sessions med zoneterapi er forløbet.  Censor, dyrlæge Katrine Boel, og jeg blev præsenteret for casen om Malou, som ejes af Janni Jensen fra Djursland

Frankrig: Hund hjælper ofre

23-06-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Frankrig har man fundet ud af, at en hund kan give ro til ofre i retssager

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den livsglade labrador retriever

22-07-2025 07:28, af Bolette Heering

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Fra HUNDEN: Raceportræt af den legesyge pudel

26-07-2025 07:09, af Anne Birgitte Schilling

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor

Fra HUNDEN: Raceportræt af den lynhurtige whippet

24-07-2025 06:34, af Brian Ankerstjerne Hansen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Danskernes 25 mest populære hunderacer

04-02-2025 13:24, af Cecilie Friis Amstrup

Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den kærlige welsh corgi

25-07-2025 06:56, af Erik Faarup

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fra HUNDEN: Raceportræt af den livlige petit basset griffon vendéen

21-07-2025 07:04, af Gunnar Nymann

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.