Er du stødt på en teenager, eller husker du bare dengang, du selv var i den alder, så kender du helt sikkert til sløvsind, trodsighed og egenrådighed.
Nu peger ny forskning på, at hunde går gennem samme udvikling. Det er forskere fra Newcastle University, der står bag forskningen, som viser, at hundene bliver dårligere til at lystre, når puberteten rammer.
Lucy Asher, der er en af forskerne bag projektet, slår dog fast, at hundens trodsighed ikke er et bevidst valg.
– Hundene vil ikke være frække. Det er simpelthen, fordi deres hormoner raser i kroppen ligesom hos mennesker, siger hun.
I forskningen er der brugt 162 hunde, hvor 82 var hvalpe og 80 var unge teenagere. Projektet viste, at dobbelt så mange hvalpe lystrede på ordren sit end de hunde, der tilhørte teenagekategorien.
Resultatet taler sit tydelige sprog, og det kommer da heller ikke bag på forskerne.
– Jeg tror, de fleste kan nikke genkendende til, at der er en periode omkring hundenes kønsmodning, hvor dét, de har lært, er lidt sværere at huske, siger Iben Meyer, der er dyrlæge og har skrevet ph.d. om interaktionen mellem hunde og mennesker til tv2.dk.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
I denne weekend den 11.-12. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste og mest prestigefyldte hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Winter Wonder Show er et sandt hundemekka med masser af mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede i at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed.
Tirsdag og onsdag var der kærlighed på stranden i det nordsjællandske. Læs bare denne søde historie, som har potentiale til at gå lige i hjertet på alle os hundeelskere. En historie om kærlighed ved første blik
I Mads og Monopolet på P4 blev det i lørdags diskuteret, hvornår hunde fylder for meget. Du kan høre udsendelsen i denne artikel
Forskning afslører, at mennesker reagerer med større empati på en hund end på en baby
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
Ens egen hund er selvfølgelig altid den bedste, og man elsker den meget højt. Men er kærligheden egentlig gengældt, og hvordan viser hunden, at den elsker en?
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?