Er du stødt på en teenager, eller husker du bare dengang, du selv var i den alder, så kender du helt sikkert til sløvsind, trodsighed og egenrådighed.
Nu peger ny forskning på, at hunde går gennem samme udvikling. Det er forskere fra Newcastle University, der står bag forskningen, som viser, at hundene bliver dårligere til at lystre, når puberteten rammer.
Lucy Asher, der er en af forskerne bag projektet, slår dog fast, at hundens trodsighed ikke er et bevidst valg.
– Hundene vil ikke være frække. Det er simpelthen, fordi deres hormoner raser i kroppen ligesom hos mennesker, siger hun.
I forskningen er der brugt 162 hunde, hvor 82 var hvalpe og 80 var unge teenagere. Projektet viste, at dobbelt så mange hvalpe lystrede på ordren sit end de hunde, der tilhørte teenagekategorien.
Resultatet taler sit tydelige sprog, og det kommer da heller ikke bag på forskerne.
– Jeg tror, de fleste kan nikke genkendende til, at der er en periode omkring hundenes kønsmodning, hvor dét, de har lært, er lidt sværere at huske, siger Iben Meyer, der er dyrlæge og har skrevet ph.d. om interaktionen mellem hunde og mennesker til tv2.dk.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg er godt i gang, og Daniel Tyrell sørgede for at sætte kærligheden på dagsordenen på denne dejlige hundedag
Tirsdag og onsdag var der kærlighed på stranden i det nordsjællandske. Læs bare denne søde historie, som har potentiale til at gå lige i hjertet på alle os hundeelskere. En historie om kærlighed ved første blik
Søndag aften udbrød der brand i en villa i Hvidovre. Familien i huset var ikke hjemme, men det var hunden desværre
Det er ingen hemmelighed, at danskerne har en stor kærlighed til hunde. Faktisk kan man finde en hund i hver 4.-5. danske husstand, hvilket gør dem til et af de mest foretrukne kæledyr i landet. Og mens en hund kan være en kilde til mange glade og hyggelige stunder, kan hverdagen blive udfordrende både for hund og ejer, hvis ikke man vælger race med omhu
I Turkmenistan kæmper befolkningen en hård kamp for at skaffe mad. Imens har landets diktator fået opført en guldstatue af sin yndlingshund
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Flot tilmeldingstal til K9 Biathlon for alle, men der er stadig plads til flere ........ og var det måske noget med et aftenløb?
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.