Kærlighed giver pote (kortfilm)

22-11-2021 15:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi ved alle, at menneskets bedste ven er vores hund. I ”Kærlighed giver pote” – er det en whippet, der hedder ”Bella”

Copyright Ridehesten.com
Foto: Jan Bastian Muñoz Marthinsen

 

”Kærlighed giver pote” er en sjov og rørende romantisk komedie-kortfilm, om dyreinternatsmedarbejderen Hans-Erik, som har mistet troen på kærligheden og søger trøst hos internatets dyr.
Og “Bella” er hovedkarakterens bedste ven.

I juni måned år søgte Filmskolen Super16 efter en mynde til en kortfilm, hvor hunden "Bella" havde hovedrollen.

Optagelserne skulle foregå på et hundepensionat, hvor der til daglig er flere hundegæster til pasning. Filmholdet søgte derfor efter en skøn mynde, som er vant til mange mennesker og andre hunde. 

Mynden skulle kunne stå stille, sidde stille, ligge stille - og kigge i bestemte retninger på kommando. Desuden skulle den være rolig og kunne håndtere mange gentagelser - hen over tre dage.

Held og lykke med det! - var der nok mange myndeejere, der tænkte. Men Jonna Sørensen ejer af ”Fie” (Sea Leopard’s Silent Saphire) tænkte: det er lige noget for min whippet!

Der går rygter om, at mynder ikke er så trænbare, men dem har ”Fie” ikke hørt. Hun ganske trænbar - og nyder, når vi laver alverdens sjove/skøre ting.  Det handler om at gøre det interessant nok og sætte sig selv lidt i spil.

Som hovedkarakterens bedste ven skulle “Bella” lave en del scener sammen med Hans-Erik og det indebar blandt andet, at hun skulle reagere og kigge på ham. Det var ingen sag for Fie, da hun er lidt af en multikunstner. Hun ses derfor ofte på udstillinger og til Lure Coursing. Hun løb dog sit sidste konkurrenceløb for et par uger siden til EM i Holland. Det udløste en flot 6. plads og dermed en plads på podiet. Det er der kun én anden dansk whippet, der også har formået. Så det blev en flot afslutning på den karriere.

Hjemme i Horsens bestod Fie for nogle år siden optagelsesprøven i den lokale Politihundeforening – sikkert som eneste Whippet i Danmark. Træningsformen er meget positiv og baseret på hundens præmisser. Hjemme hos os fungerer det bedst med små sekvenser af træning – så hellere 5x10 minutter i løbet af dagen end 50 minutter på én gang. Det handler om, at få hunden til at synes, at du er den fedeste at være sammen med – så opnår man mest. På det mere private område kan nævnes, at Fie (og hendes ven Luna) er tilmeldt som besøgshunde i Tryg Fonden. Der besøger de plejehjem for ældre og hjem for hjerneskadede. 

Ejer Jonna Sørensen synes, det har været en kæmpe oplevelse at være med - og er lidt stolt af indspilningerne, når det hele lykkes og hunden gjorde det den skulle, samtidigt med den syntes, det er sjovt.

Premieren foregik i Empire Bio den 17. november, hvor den røde løber var lagt ud. Kortfilmen blev vist i en fyldt biografsal. Det var meget festligt.

Nåede man ikke Premieren, vises kortfilmen også i Valby den 29/11-2021 kl. 20.00.

Det er helt gratis.

Copyright Ridehesten.com
Fotograf: Christian Geisnæs

Instruktør: Albert Morel Producere: Asta Stuhr & Julie Carla Mortensen Manuskriptforfattere: Albert Morel, Kasper Schlüter og Andrea Winding Produktionsselskab: Tall and Small

Læs også

Hundevæddeløb ikke et problem i Danmark

18-06-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter nyheden fra England om, at hundevæddeløb sidste år kostede 1000 hunde livet, og at flere derfor ønsker sporten forbudt, tog vi en snak med en dansk repræsentant for sporten

Whippet spiller nøglerolle i norsk kidnapningssag

15-01-2019 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den spektakulære kidnapningssag fra Norge, hvor en 68-årig milliardærfrue er forsvundet, kan nu komme tættere på en opklaring takket være en hund

Fredagsquiz: Hvad ved du om whippet

14-12-2018 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Er du klar til fredagsquiz?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.