Nytårskrudt kan være flot at kigge på, men noget tyder på, at danskerne mener, det efterhånden har taget overhånd med de mange lysglimt og høje brag. Den seneste Epinions-undersøgelse for Dyrenes Beskyttelse viser, at hele 67 % af de adspurgte svarer, at der generelt bør fyres mindre fyrværkeri af til nytår. Det er særligt hensyn til miljø og kæledyr såvel som vilde dyr, der ligger danskerne på sinde, viser undersøgelsen.
– Dyrene påvirkes negativt på forskellige måder. Fyrværkeri medfører ofte stress og angst, og giver voldsomme reaktioner og panikagtig adfærd. Desuden er alt det affald der ligger på gaden i dagene efter, farligt for både kæledyr og vilde dyr. Hvis f.eks. dyrene sluger fyrværkeriaffald, kan de komme alvorligt til skade, forklarer Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.
Dyrenes Beskyttelse foreslår, at perioden, hvor der må fyres af, begrænses til et vindue på 8 timer fra 31. december kl. 18 til 1. januar kl. 2. Desuden bør salget af fyrværkeri begrænses til 3 dage før nytår, ifølge dyrevelfærdsorganisationen.
– På den måde skåner vi dyrene mest muligt, og folk kan stadig fyre fyrværkeri af. Der er ingen grund til, at man i dag kan købe fyrværkeri allerede fra d. 15. december, når det alligevel først må skydes af 12 dage senere. Fristelsen bliver for stor for mange. Desuden er meningen med fyrværkeri at fejre overgangen til det nye år, og derfor giver det ikke mening at tillade affyring på alle andre dage. Det er ikke rimeligt, at store dele af befolkningen og deres dyr skal belastes af fyrværkeri i lange perioder, siger Jens Jokumsen.
Desuden mener Dyrenes Beskyttelse, at fyrværkeri bør begrænses, så det kun bliver anvendt i godkendte områder, som kommunen har udvalgt. Dette vil lette den efterfølgende oprydning og mindske mængden af affald på og i utilgængelige områder såsom søer og andre naturområder, hvor det kan være til fare for mennesker og dyr.
Uddrag af undersøgelsen
Undersøgelsen er udarbejdet af Epinion på baggrund af i alt 1021 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel. Interviewene er gennemført i perioden 24. september – 7. oktober 2019. Data er vægtet efter køn, alder, region og uddannelse, så resultaterne kan betragtes som repræsentative for befolkningen.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.
Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino fra Hundetv.dk og Just Be Dog har kastet et grundigt blik på nytårsaften med hunden, og de problemer denne aften kan skabe. De næste tre dage får du et afsnit af deres arbejde, som du kan bruge derhjemme med din egen hund
Nytårsaften kan være en voldsom og ubehagelig oplevelse for nogle hunde – hvad kan du gøre for at hjælpe?
En af de hunde, der forsvandt nytårsaften var Trine, der er en golden retriever. Hun er nu hjemme igen, men ejerne oplevede desværre, at en person forsøgte at udnytte deres situation
Vi ønsker alle vores læsere en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår. Vi giver her et tilbageblik på året, der er gået med en masse flotte billeder af vores skønne firbenede venner
I løbet af dette særlige år er mange nye hvalpe flyttet ind hos deres nye familier og vil snart fejre deres første, strålende jul sammen. Men i juletravlheden er det vigtigt at holde øje med, hvad hvalpen stopper i sig lige fra juleguf til spændende julepynt, gavebånd eller guirlander. Der er meget, der skal holdes uden for rækkevidde. Agria Dyreforsikrings statistikker viser en stigning på 20% omkring jul og nytår i akutte besøg hos dyrlægen, især fordi hunden har spist noget, den ikke kan tåle
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse