De fleste hundeejere vil en gang i mellem opleve at deres hund spiser græs, og det kan bekymret og undre mange. Græsspisning er dog en helt normal adfærd hos hunde, og ofte ganske harmløst.
Almindelig græsning
Mange hunde spiser græs en gang imellem, blot fordi de kan, og denne form for græsspisning anses for helt normalt, og er ikke forbundet med problemer hos hunden.
Nogle mener, at græsning kan være tegn på at hunden mangler noget i sit foder, men hunde, der får en velafbalanceret kost, kan også spise græs. Er man i tvivl om hvorvidt hundens kost dækker dens behov, kan man altid få kosten vurderet af sin dyrlæge, og få tjekket om hunden får alt det den har brug for.
Lidt græs er altså ikke noget man som hundeejer nødvendigvis behøver bekymre sig om, men spiser hunden græs i meget store mængder, kan det i nogle tilfælde give anledning til dårlig mave.
Græsning og opkast
Hunde kan også spise græs inden de skal kaste op, og det menes at indtag af græs kan fremprovokere hundens opkastrefleks. Det vil altså sige at hunden kan få sig selv til at kaste op, hvis det er nødvendigt.
At hunden en gang imellem spiser græs og kaster op, behøver ikke at give anledning til bekymring. Det kan skyldes at hunden har spist noget, der ikke er hensigtsmæssigt, og når det er kastet op, er problemet nogle gange løst. Opkast kan dog også være tegn på sygdom, og hyppig opkastning eller gentagne opkast forsøg, bør altid give anledning til bekymring, og hunden bør i sådan et tilfælde tjekkes af en dyrlæge.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Eller har vi blot oplevet en stigning i sædvanlige sæsonbetonede symptomer? Angsten for det uforklarlige spredte i sensommeren panik, ikke bare i Norge men også blandt danske hundeejere og i store dele af resten af hundeverdenen, da 43 hunde døde, og yderligere 207 blev syge af uforklarlig blodig diarré og opkast. Læs, hvad der er fake news og fakta i historien om den norske hundesygdom
Onsdag forsøgte en mand at smugle en hund ind i Danmark. Det blev fatalt for hunden
For mange børn står et kæledyr øverst på ønskesedlen. De græder sig i søvn og plager efter alt fra en hamster til hund eller hest. Det, at vokse op i en familie med dyr, kan være en berigende oplevelse for børn, som lærer at omgås andre levende væsener med respekt, omsorg og ansvarlighed, men som forældre skal man have samme store ønske om et nyt familiemedlem, for klichéen holder skam endnu: Kæledyr er stadig den voksnes ansvar.
Akut hæmoragisk diarré syndrom ses hos hunde hele året, men i vinterhalvåret stiger antallet af tilfælde
Tirsdag aften kom Jonathan Beck hjem fra sin anden tur til den polsk/ukrainske grænse. Turen lærte ham meget om, hvordan ukrainerne har det med deres dyr
Diarré og opkast er hyppige årsager til, at hunden må en tur til dyrlægen i julen. Oftest skyldes det, at hunden har fået fed julemad og julegodter, da vi mennesker kan have svært ved at sige nej til et par bedende hundeøjne, der har fået øje på en saftig juleand. Få tre gode råd til, hvordan du kan undgå, at din hund bliver syg i julen
– Det kan ske, at hunde har været i berøring med bakterier og virus og derfor kaster op og/eller får diarre. Der er i sig selv ikke noget farligt i, at hunden kaster op eller har diarre, det er blot kroppens måde at beskytte sig på, forklarer dyrlæge
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.