Når sneen falder, elsker mange hunde at komme ud og lege i de hvide driver. For de fleste hunde er nyfalden sne en kilde til stor glæde. Nogle hunde nøjes dog ikke med at tumle i sneen – de spiser også af den. Dette kan imidlertid give problemer, da nogle hunde kan ende med mavebesvær efter at have spist sne.
Hvorfor kan sne give maveproblemer?
Det er ikke fuldt ud forstået, hvorfor sne kan føre til maveproblemer hos hunde. En mulig forklaring er, at kulden eller urenheder i sneen kan irritere mave- eller tarmslimhinden. Denne irritation kan resultere i opkast og diarré.
Derudover kan sne indeholde bakterier fra fugle og dyreafføring, som ligger skjult under overfladen, og som hunden får med ned i maven. Vejsalt og sand, der bruges til at sikre trafikken, kan også være en medvirkende årsag til maveproblemer.
Hvad gør du, hvis din hund spiser sne?
Hvis din hund har spist sne, kan symptomerne være en kombination af opkast og diarré. Hunden kan miste appetitten, virke nedstemt og muligvis gå med krum ryg som tegn på mavesmerter.
I de fleste tilfælde vil hunden komme sig af sig selv, hvis diarréen ikke er alvorlig. Det kan være en god idé at give maven ro ved at faste hunden i 12 til 24 timer. Derefter kan du tilbyde skånsomt foder, som eksempelvis kogt ris og kylling (uden skind og ben), i små portioner. Efterhånden som maven stabiliseres, kan du gradvist gå tilbage til hundens almindelige foder.
For hvalpe, syge eller ældre hunde kan faste dog være uhensigtsmæssigt. Derfor er det altid en god idé at rådføre sig med en dyrlæge, inden du faster din hund. Hvalpe kan desuden hurtigt blive dehydrerede ved diarré, så vær ekstra opmærksom på deres almentilstand. Hvis en hvalp virker sløv eller træt, kan det være tegn på væskemangel, som måske kræver behandling.
Kontakt din dyrlæge, hvis:
Med lidt opmærksomhed kan du sikre, at din hund nyder vintervejret uden unødvendige gener.
Når temperaturen falder, kan det være farligt for hunde at blive efterladt i kolde biler. Sørg for at beskytte din firbenede ven mod vinterens bidende kulde.
Frostgrader, sne og vejsalt kan skade din hunds poter, men med de rette forholdsregler kan du sikre, at din firbenede ven kommer trygt gennem vinteren.
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser
Pynt, pjat eller nødvendigt. Mennesker har brug for overtøj, men gælder det samme for hunde, eller er al overtøjet blot et udtryk for hundeejeres kærlighed til dyremode?
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Når vinterkulden rammer landet, er der risiko for kuldeskader hos hunde
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste