Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hvis sneen begynder at falde, vil mange hunde nyde at komme ud og lege i de hvide driver - for de fleste hunde elsker at komme ud i nyfalden sne. Nogle hunden nøjes dog ikke med at lege i sneen, de kan også finde på at spise af den. At spise af sneen kan dog give problemer, og for nogle hunde kan mødet med sne ende i dårlig mave.  

Hvorfor giver sneen dårlig mave?

Hvorfor hundene får dårlige mave af at spise sne, er ikke helt klart. Det kan muligvis skyldes at kuldepåvirkningen eller urenheder i sneen kan irritere maven eller tarmens slimhinde, og denne irritation kan ende i opkast og diarré.

Maveproblemerne kan også skyldes at hunden får bakterier fra fugle og dyreafføring, der ligger skjult i sneen, med ned i maven.  Derudover kan vejsalt og sand, spredt ud for at sikre trafikken, også give maveproblemer.

Hvad skal du gøre hvis din hund spiser sne?

De symptomer hunden udvikler efter at have spist sne, er ofte en kombination af opkast og diarré på samme tid. Derudover kan den miste appetitten og få ondt i maven. En hund med ondt i maven, kan virke nedstemt og begynde at gå med krum ryg.

Er uheldet ud, og har din hund fået diarré, kan de i de fleste tilfælde komme sig af sig selv, hvis diarréen ikke er alvorlig. Det kan være nødvendigt at give maven ro ved at faste dem i 12 til 24 timer, og derefter starte dem op på noget foder, der er skånsomt for maven. Det kan eksempelvis være kogt ris og kylling (uden skind og ben), som gives i små portioner. I takt med at maven stabilisereres, kan den gradvist trappes over på sit almindelige foder.

Hvalpe, syge og gamle hunde kan ikke altid tåle at faste, og derfor bør du altid tjekke med din dyrlæge inden du faster din hund. Derudover kan hvalpe let begynde at mangle væske, hvis de får diarré, og derfor bør du være særlig opmærksom på hvalpens almentilstand. Virker den sløv eller træt, kan det være tegn på, at den ikke har nok væske i kroppen, og måske har brug for væskebehandling. Du bør også kontakte din dyrlæge, hvis diarréen står på i mere end et par dage, eller hvis den er meget voldsom, hvis hunden virker sløv, eller hvis den viser andre tegn på sygdom.   

Læs også

Sne igen: Har vores hunde virkelig brug for tøj?

09-02-2024 09:39, af Anne Cecilie Sohl

Er det nødvendigt at pakke sin hund ind i jakke eller dækken, når den skal ud i koldt eller sneklædt landskab? Eller er hunde iført tøj blot et udtryk for hundeejerens forfængelighed? 

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Voldsomt frostvejr på vej: Efterlad aldrig din hund i en kold bil

05-01-2024 09:52, af Anne Cecilie Sohl

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.

Når hunden skal i narkose

19-01-2021 12:17, af Astrid Gerd Holtet

Mange hunde oplever at skulle i narkose i løbet af deres liv – men hvad sker der egentlig når hunden bedøves?

Nordiske mesterskaber aflyst

21-04-2020 12:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er det kommet frem, at flere nordiske mesterskaber for hunde er aflyst. Få overblikket her

Tag hunden med i kirke

11-09-2012 14:35, af Tine Luther
Lørdag den 15. september åbner Sankt Pauls Kirke i København dørene for hunde.

Lad ikke din hund slikke dig i ansigtet – det kan være farligt!

11-07-2016 08:47, af Kasper Larsson
Der er mange måder at vise kærlighed på – hunde viser den gerne ved at slikke sin ejer i ansigtet, og det skal man passe på med! Det kan i værste fald betyde et langt hospitalsophold

Husk nu lyset!

30-11-2013 08:51, af Tine Luther
Hver år bliver der i den mørke tid påkørt hunde og hundeluftere.

Angreb på praktiserende dyrlæger

15-05-2014 09:59, af Tine Luther
En gruppe har planlagt demonstration mod Næstved Dyrehospital lørdag den 17. maj, fordi hospitalet hjælper politi og myndigheder med at aflive forbudte hunde. Den Danske Dyrlægeforening finder, at en sådan demonstration er urimelig, da dyrehospitalet blot udfører et arbejde, som det er pålagt.

Løse hunde i bilen

07-08-2017 15:45, af Anne Ekenberg

Det sker, at man ser en hund med hovedet stukket ud af bilvinduet på en varm sommerdag. Ørerne og læberne flabre, og det ser da lidt komisk ud, og hunden ser ud til at nyde det. Men hvad er reglerne for hunde i biler under kørsel? Behøver de at være spændt fast?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.