Pas godt på din hunds poter i vinterens kulde

09-01-2025 09:02, af Cecilie Friis Amstrup

Frostgrader, sne og vejsalt kan skade din hunds poter, men med de rette forholdsregler kan du sikre, at din firbenede ven kommer trygt gennem vinteren.

Copyright Ridehesten.com
Det er vigtigt at passe på hundens poter, når frosten og kulden rammer. Foto: Adobe

Vinteren er en smuk, men udfordrende tid for både mennesker og hunde. Særligt hundens poter kan komme på prøve, når frostgrader og vejsalt hærger gader og stræder. Hvis ikke poterne beskyttes, kan det føre til irritation, skader og ubehag for din hund.

Vejsalt er en af de største syndere, når det kommer til poteproblemer i vintermånederne. Det kan irritere huden mellem trædepuderne og forårsage rødme, sprækker og smerte. Derudover kan sne og is fryse fast mellem poterne og gøre gåturen ubehagelig for din hund.

Men der er heldigvis meget, du kan gøre for at forebygge problemer:

  • Brug potevoks eller salve: Smør poterne med en beskyttende voks eller salve inden gåturen. Det danner en barriere mod sne og salt og mindsker risikoen for irritation.
  • Overvej potesokker: For hunde med særligt sarte poter kan potesokker være en god løsning. De beskytter mod både kulde og skarpe overflader.
  • Rengør poterne efter gåtur: Skyl din hunds poter i lunkent vand, når I kommer hjem, for at fjerne salt og skidt. Husk at tørre dem grundigt bagefter.

Hold øje med tegn på irritation, som overdreven slikken, rødme eller ændringer i gangart. Hvis din hund viser tegn på smerte, eller poterne bliver ved med at være irriterede, bør du kontakte din dyrlæge for rådgivning.

Med disse simple råd kan du hjælpe din hund gennem vinteren og sikre, at hver eneste gåtur forbliver en fornøjelse – også selvom kulden bider.

Læs også

Hunde i kolde biler risikerer frostskader

10-01-2025 07:52, af Cecilie Friis Amstrup

Når temperaturen falder, kan det være farligt for hunde at blive efterladt i kolde biler. Sørg for at beskytte din firbenede ven mod vinterens bidende kulde.

Sne kan give din hund dårlig mave

04-01-2025 08:22, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom sne kan være sjovt for hunde, kan det også give maveproblemer. Læs, hvorfor du skal være opmærksom på din firbenede ven i vinterkulden.

Pas på hundene i frostvejret

03-01-2025 09:52, af Cecilie Friis Amstrup

2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser. 

Vejsalt er smertefuldt for poterne

10-12-2022 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen

Husker du at lufte hunden i de kolde måneder

08-01-2021 12:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kulde og mørke får mange hundeejere til at blive hjemme fra gåturen, men det er vigtigt, at hunden bliver luftet hele året. AniCura Dyrehospitaler giver her fem tips til at gøre gåturen lettere i de kolde måneder

Verdens hurtigste på to poter

29-08-2014 14:36, af Tine Luther
En pomeranian er blevet optaget i Guinness rekordbog for sin rekord i at gå – eller skal vi sige løbe – på to poter.

Efteråret var over DKK’s sidste udendørs udstilling

18-09-2011 21:37, af Lærke Eifler
Lørdagens kulde og blæst blev søndag afløst af regn i stride strømme. DKK’s udstilling i Bjerringbro i 2011 vil blive husket for det meget efterårsagtige vejr som gjorde oplevelsen til en blandet fornøjelse.

6 gode råd: Undgå hundepoter på varm asfalt

10-07-2022 10:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren skulle efter sigende være på vej tilbage. Hvis der bliver rigtig varmt, kan det blive hårdt for hundepoter 

Vejsalt og hundepoter

29-11-2018 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu hvor termometeret har ramt frysepunktet, bliver vejene saltet. Men vejsalt kan være en smertefuld oplevelse for familiens firbenede ven. Undgå skader ved at smøre hundens trædepuder med potevoks inden de daglige gåture

Pas på din hund om vinteren

10-11-2016 15:34, af Kasper Larsson
Kong vinter har igen fået magten over det danske vejr – med alt hvad det indebærer af kulde, sne og salt på vejene. Men hvordan passer du bedst på din hund i det kolde og våde vintervejr?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?