Sommervarmen blæser ned over os – og dermed også ned over fortove og veje mm. Det giver et meget, meget varmt underlag at gå på, hvilket kan særdeles hård kost for hundepoter, især hvis hunden løber rundt. Resultatet af mødet med et gloende underlag kan være røde, væskende brandvabler, og det kan være meget smertefuldt for hunden – ikke mindst fordi poterne har masser af følenerver. I disse dage er det derfor vigtigt at holde øje med, hvor hunden bevæger sig – især hvor den løber og leger. Kan man ikke finde skyggefuldt og mindre varmt underlag, kan leg og motion på græs være vejen til at forebygge forbrændinger af poterne. SKADERNE OPDAGES OFTE FOR SENT Det er vigtigt at holde øje med poterne, for hunden drøner jo gerne rundt og viser først tegn på skaderne, når det er for sent. Ofte opdager hundeejere først problemet, når hunden går i gang med at pleje skaden ved f.eks. at halte eller slikke sig under poterne. SMERTEFULDT - OG MED INFEKTIONSFARE Forbrændingerne gør ikke bare ondt på hunden – de udgør også en betydelig risiko for infektioner, så det er vigtigt at lægge vejen forbi dyrlægen, hvis poterne er forbrændte. Den akuthjælp, man selv kan give, er et køligt – endelig ikke iskoldt – potebad. Sårene skal holdes fugtige og rene, til man når frem til dyrlægen. Her vil behandlingen typisk være smertestillende medicin og forbindinger. I særlig grelle tilfælde, hvor (ofte nyanlagt) asfalt er smeltet op i trædepuderne, kan det være nødvendigt at operere. De fleste poteforbrændte hunde kommer sig uden men. Kilde: tv2.dk
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse