Sommervarmen blæser ned over os – og dermed også ned over fortove og veje mm. Det giver et meget, meget varmt underlag at gå på, hvilket kan særdeles hård kost for hundepoter, især hvis hunden løber rundt. Resultatet af mødet med et gloende underlag kan være røde, væskende brandvabler, og det kan være meget smertefuldt for hunden – ikke mindst fordi poterne har masser af følenerver. I disse dage er det derfor vigtigt at holde øje med, hvor hunden bevæger sig – især hvor den løber og leger. Kan man ikke finde skyggefuldt og mindre varmt underlag, kan leg og motion på græs være vejen til at forebygge forbrændinger af poterne. SKADERNE OPDAGES OFTE FOR SENT Det er vigtigt at holde øje med poterne, for hunden drøner jo gerne rundt og viser først tegn på skaderne, når det er for sent. Ofte opdager hundeejere først problemet, når hunden går i gang med at pleje skaden ved f.eks. at halte eller slikke sig under poterne. SMERTEFULDT - OG MED INFEKTIONSFARE Forbrændingerne gør ikke bare ondt på hunden – de udgør også en betydelig risiko for infektioner, så det er vigtigt at lægge vejen forbi dyrlægen, hvis poterne er forbrændte. Den akuthjælp, man selv kan give, er et køligt – endelig ikke iskoldt – potebad. Sårene skal holdes fugtige og rene, til man når frem til dyrlægen. Her vil behandlingen typisk være smertestillende medicin og forbindinger. I særlig grelle tilfælde, hvor (ofte nyanlagt) asfalt er smeltet op i trædepuderne, kan det være nødvendigt at operere. De fleste poteforbrændte hunde kommer sig uden men. Kilde: tv2.dk
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet