Efterlad aldrig din hund i en kold bil

09-12-2022 08:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobestock

Når temperaturen falder til frysepunktet, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på sit kæledyr, hvis de efterlades i en bil. Kulden kan nemlig gå hårdt ud over dyrene og få ubehagelige konsekvenser. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

En opgørelse fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser, at 41 personer henvendte sig i 2021, fordi de var bekymrede for en hund, der var efterladt i en kold bil.

- De fleste ved, at man ikke skal lade en hund sidde i en varm bil, men det modsatte kan faktisk være lige så problematisk. Hunde fryser også, særligt hvis de ikke har tyk under uld, så det er vigtigt at være opmærksomme på temperaturen. Hvis man selv kunne komme til at fryse, så er der en god sandsynlighed for at ens hund også kunne komme til at fryse, forklarer Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.


Samme temperatur ude og inde

Jens Jokumsen opfordrer derfor til, at man lader sin hund blive hjemme når man skal ud og handle eksempelvis. Hvis temperaturen ligger under frysepunktet, så vil bilen lynhurtigt blive kold, hvis motoren er slukket, og hunden har ikke mulighed for at bevæge sig og på den måde holde varmen.

- Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil det til enhver tid være bedre for den at blive hjemme i et varmt hus, frem for at sidde i en iskold bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, understreger Jens Jokumsen.

En tommelfingerregel er, at når udetemperaturen rammer omkring 0 grader, falder temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme helt ned på 0 grader. Så temperaturen svarer til udendørs.

Læs også

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Pas på hunden i kulden

11-12-2022 09:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange tror stadig, at hunde kan klare al slags kulde på grund af deres tykke pels. Men hunde kan også få forfrysninger

Hund reddede 10-årig pige i snestorm

31-01-2022 08:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hele 18 timer var en 10-årig pige fanget i en snestorm i Rusland. Trods de vanvittige forhold, overlevede pigen

Dagens Læserfoto: "Jeg er kold"

09-12-2020 07:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Er man grønlandshund eller er man ikke grønlandshund? Denne hund beviser, at en smule sne ikke behøver stå i vejen for at se godt ud. Billedet er taget af Per Hammerum

Gilpa

Det her er smart – schæfer skovler sne

07-12-2016 15:57, af Kasper Larsson
Man kan lære en hund næsten alt, men hvorfor ikke lære dem at hjælpe til i huset, frem for bare at ligge og dovne hele dagen?

Dagens Læserfoto: Spis ikke den gule sne

07-12-2020 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Denne uges læserfotos byder på sne, sne og mere sne. Der er dog nogle regler, man skal huske, når sneen endelig falder. En af dem er, at man ikke skal spise af den gule sne. Lad os håbe, den bagerste af disse to chihuahua huskede det. Billedet er taget af Mette Marie Micas Pedersen

Gilpa

Se video: Hund reddet på isbjerg efter en uge

12-06-2021 09:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Russiske sejlere fik forleden et noget anderledes syn, da de kiggede ud på isbjergene 

Voldsomt frostvejr på vej: Efterlad aldrig din hund i en kold bil

05-01-2024 09:52, af Anne Cecilie Sohl

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.

Sne, slædehunde og fuld fart over boldbanen

21-12-2022 10:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Feldballe Friskole har eleverne den sidste måned lært alt, hvad der er værd at vide om Grønland. Mandag blev afslutningen på det forløb markeret med besøg af ægte hunde og ture i hundeslæde

4 gode råd: Sådan skal hunden luftes i kulden

09-02-2021 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Du får her fire råd til, hvordan du kan lufte din hund i snevejret og kulden

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt