Husker du at lufte hunden i de kolde måneder

08-01-2021 12:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kulde og mørke får mange hundeejere til at blive hjemme fra gåturen, men det er vigtigt, at hunden bliver luftet hele året. AniCura Dyrehospitaler giver her fem tips til at gøre gåturen lettere i de kolde måneder

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mørke, kulde og sne stiller større krav til hundeejere, og mange får ikke luftet hunden nok i den kolde tid, vi befinder os i. Men det er ikke kun mennesker, der har godt af at bevæge sig året rundt. Hunde har også brug for fysisk aktivitet for at føle sig godt tilpas og mindske chancen for overvægt og sygdomme.

De fleste hunderacer har behov for omkring to timers aktivitet om dagen, men ifølge en undersøgelse, som YouGov har lavet på vegne af AniCura Dyrehospitaler, får 13 procent kun mellem 1 og 5 timers aktivitet om ugen, mens 39 procent får mellem 6 og 10 timers motion om ugen. 

- Hundene bliver generelt luftet mindre i vinterhalvåret, men de har faktisk det samme behov for motion året rundt. Hvor meget motion en hund skal have afhænger naturligvis af racen og hundens alder, men det er vigtigt, at den bliver aktiveret hver dag. Mangel på motion kan føre til overvægt, hvilket øger risikoen for sygdomme som slidgigt og diabetes, men også at hunden kan udvikle stressadfærd, fortæller Siri Renée Jungersen, der er kommunikationsansvarlig ved AniCura. Hun kommer her med fem gode råd til at gøre gåturen lettere for både hunden og ejeren i de kolde måneder.

 

  1. Aktiver din hund – og dig selv
    Vores firbenede venner kan også fryse, og særligt for de mindste racer kan kulden være hård. I værste tilfælde kan det føre til forfrysninger, og det er derfor vigtigt at holde blodcirkulationen i gang og aktivere hunden mest muligt, når den befinder sig udendørs.
    - Det er en god idé at få din hund til at løbe frit, lade den hente legetøj eller træne den til at løbe zigzag mellem dine ben – så bliver både du og din hund også aktiveret på samme tid, forklarer Siri Renée Jungersen.
     
  2. Klæd din hund på efter vejret
    Et stykke tøj eller et dækken kan gøre underværker for din hund om vinteren. Mennesker klæder sig også på efter vejret i de kolde måneder, så hvorfor ikke også pakke din hund godt ind? Især hunde med en tyndere pels har godt af at have et dækken eller en bluse på, når de bevæger sig udendørs. For nogle hunde kan det også være rart at have et regndækken på, når det regner.
     
  3. Pas på poterne
    Salt på fortovene om vinteren kan være en smertefuld oplevelse for din hund. Det er derfor en god idé at smøre poterne med beskyttende voks eller potesalve for at forhindre, at sne og salt sætter sig fast i poterne. Når du kommer hjem fra gåturen, kan du med fordel tørre hundens poter forsigtigt med et håndklæde.
     
  4. Brug refleks eller lygte
    Når mørket falder på, kan hundene være svære at se. Det er derfor en god idé at bruge en hundesnor med refleks eller at sætte en lille lygte på halsbåndet – så er det både nemmere for dig selv og for andre at få øje på din hund. 
     
  5. Husk på de sundhedsmæssige fordele
    Hvis det føles uoverskueligt at begive dig ud i kulde og mørke, så skal du huske på de sundhedsmæssige fordele, som en gåtur også giver dig som hundeejer. En gåtur kan nemlig hjælpe dig til at sove bedre, mindske dit stressniveau, styrke hjernen og tone kroppen.

Læs også

Sne igen: Har vores hunde virkelig brug for tøj?

09-02-2024 09:39, af Anne Cecilie Sohl

Er det nødvendigt at pakke sin hund ind i jakke eller dækken, når den skal ud i koldt eller sneklædt landskab? Eller er hunde iført tøj blot et udtryk for hundeejerens forfængelighed? 

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Voldsomt frostvejr på vej: Efterlad aldrig din hund i en kold bil

05-01-2024 09:52, af Anne Cecilie Sohl

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.

10 gode råd, hvis du skal rejse med hunden

16-01-2018 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vejret er ikke rigtig noget i Danmark for tiden. Er man til vintervejr, er her ikke sne nok, og er man til varmegrader er her alt for koldt. Derfor kan man sagtens fristes til at tage på en ferie væk fra gråvejr, kulde og slud. Her er ti gode råd til dig, der gerne vil have din hund med på rejsen

Antallet af påkørte hunde stiger i efteråret

23-09-2022 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efterårets mørke øger risikoen for påkørsel af vores kæledyr. Sidste efterår steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent, viser skadestatistik fra Agria Dyreforsikring

Hvorfor skinner hundens øjne i mørket?

14-01-2022 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Hundes øjne kan reflektere lyset. Det gør dem bedre til at se, når der ikke er meget lys, og får deres øjne til at skinne, når man lyser på dem i mørket

Kulde og sne: Skal hunden have overtøj på?

12-01-2021 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i

Pas på din hund om vinteren

10-11-2016 15:34, af Kasper Larsson
Kong vinter har igen fået magten over det danske vejr – med alt hvad det indebærer af kulde, sne og salt på vejene. Men hvordan passer du bedst på din hund i det kolde og våde vintervejr?

3 gode råd til at blive set på gåturen

04-11-2019 08:15, af Astrid Gerd Holtet

Bliv set på dine gåture og undgå uheld, når du lufter hunden i mørket

 

STOR JULEKONKURRENCE: Vind med en ven - uge 2

11-12-2020 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.