Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: AdobeStock

Flere familier i byen Fårup oplevede den samme bekymrende adfærd fra deres kæledyr og det begyndte at undre dem. 

Én af dem er Lea Hougaard Christensen, der er ejer af Obi, en to år gammel golden-doodle. Hun fortæller at det var helt tydeligt at noget gjorde ondt på hunden og at den var bange. Hun tænker med det samme at den må have skåret sig på noget.

- Jeg undersøger både hundens poter og området ved fodgængerovergangen, hvor der tidligere har været glasskår, men finder ikke noget, fortæller Lea til Viborg Stifts Folkeblad.

Dagen efter nægter Obi at gå med på tur i retning af fodgængerfeltet. 

Flere hunde med samme reaktion

Også Mathias Ravn Kristiansen der bor blot 150 meter fra fodgængerfeltet, oplever at hans cocker spaniel, Ellie, reagerer med hyl, som om den er kommet slemt til skade.  

Først da Mathias løfter hunden op, falder den til ro.

Familien snakker om oplevelsen derhjemme, men slår det hen, da Ellie heldigvis kommer sig hurtigt efter den dårlige oplevelse. 

Slår to og to sammen

Et par dage efter, ser Mathias en hund med samme reaktion ved fodgængerfeltet og han snakker derfor med sin nabo, der har snakket med yderligere tre andre hundeejere, der har set samme reaktion ved deres hunde. 

Naboen kommer på den tanke at det måske kan have noget med strøm at gøre, siden der intet er at finde på fortorvet. 

Mathias sætter sig straks ned og mærker efter med sine fingre. 

- Jeg kan mærke, at der er en god mængde strøm i fortovet. Det er ikke voldsomt, men det er ubehageligt. Da jeg mærker på selve lygtepælen ved fodgængerfeltet, får jeg et rimelig kraftigt rap over fingrene, fortæller Mathias til Viborg Stifts Folkeblad, og han forsøger derefter at finde ud af, hvem han skal have fat i for at løse problemet.

Politiet redder dagen

Efter et par mislykkede forsøg med at ringe rundt til andre instanser og spærre området af, ender Mathias med at ringe til politiet, som hurtigt tager affære. 

Samtidig skriver Mathias ud i den lokale Facebookgruppe for at advare byens hundeejere - heriblandt Lea. 

- Jeg tænker jo, at det er ret farligt. Selvom vores hund vejer 20 kilo, har den fået et ordentligt rap. Det kunne også have ramt et barn, siger Lea til Viborg Stifts Folkeblad og håber, at andre måske kan lære af landsbyens strømerfaringer.

Allerede dagen efter Mathias' opringning til politiet, kan han se, at lysskiltet ved fodgængerfeltet er blevet frakoblet, og da han tester jorden med sine fingre endnu engang, er strømmen væk. 

Både Mathias og Lea håber at denne historie kan hjælpe andre til hurtigere at lægge to og to sammen, så problemet kan løses i en fart. 

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde