Myndeklubben omfatter 17 racer og ikke alle er født med en pels og et fedtlag, der beskytter mod blæst og kulde. De fleste af hundene kan sagtens klare det kolde vejr, hvis de er i fysisk god form og bliver holdt i gang. Og en udstilling indbefatter som bekendt en del ventetid.
Men de fleste har forstået og accepteret, at 2020 er et anderledes år. Og Myndeklubben havde som mange andre specialklubber valgt at afholde deres oktober udstilling udendørs.
For udstillingsleder Allan Dambo var det klart at foretrække pga. den trælse men nødvendige COVID-19 planlægning og som betød, at udstillingen skulle deles i 4 arrangementer.
– Men det var lige før jeg bekymrede mig mere om vejret, jo nærmede vi kom udstillingsdagen. Jeg hørte kun medierne tale om nattefrost og en blæsende kold oktober.” siger Allan og fortsætter: ” Udstillingen i Århus har vi besluttet er årets sidste, så vi ville jo gerne have, at alle gik herfra med en god oplevelse uden at hundene blev stivfrosne.
Som det ofte er med bekymringer, så er det kun de færreste af dem, der bliver til noget og det skete også i dette tilfælde.
Dommerne Charlotte Høier og Gunnar Nymann var i topform og solen skinnede om kap med deres gode humør. Charlotte elsker som udgangspunkt alle mynder og var svært begejstret for sine vindere i whippet ringen. Gunnar tabte sit hjerte til en ung irsk ulvehund, som han gav bedst i racen. Han fandt den velbygget, muskuløs, kraftig og alligevel let i bevægelse. Han var begejstret. Begge var glædeligt overrasket over hundenes gode kvalitet, da de arbejdede sig igennem racebedømmelserne.
Dagens mest positive overraskelse for arrangøren kom dog et helt uventet sted fra.
Uventet hjælp
To dage før udstillingen efterlyste klubben en COVID19 ansvarlig til ene ring i en temmelig usexet annonce på klubbens facebook side. Salgstalen bestod i, at man skulle arbejde fra kl. 8 om morgenen til udstillingen var slut (underforstået sent). Man måtte ikke selv udstille, men fik dog forplejning. En ung fyr fra Sønderjylland meldte sig på banen. Han havde ikke selv hund eller nogen relation til klubben. Men han havde set nogen havde brug for hjælp og så tog han gerne en køretur på 150 km (hver vej) for at hjælpe.
En halv time før det aftalte mødetidspunkt på dagen, fik udstillingsleder Allan Dambo et opkald og tænkte: Åhh nej nu melder han afbud. Men den friske fyr ville blot sige, han var klar på pladsen!
Allan fik dog opsnuset, at fyren havde arbejdet som frivillig på hundeinternater i Asien.
– Man bliver jo helt mistænksom. Tænk at han helt uselvisk kommer og hjælper os i Myndeklubben. – det har jeg aldrig oplevet, siger Allan, der har været i branchen i mere end 30 år og helt sikkert vil fortælle denne historie videre mange år frem i tiden.
Årets første udstilling er nu slut, og som sædvanlig sluttede det hele med et brag af en BIS-finale
En afghansk mynde kræver meget pelspleje, og derfor er de ret svære at komme af med, men når de løber lure coursing glemmer man alle tanker om pelspleje og vask
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
Var du i Fredericia i weekenden, eller vil du bare gerne se, hvordan det så ud, så er billederne nu online
Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.
Lørdag den 28. oktober kan du opleve de 6 nationale hunderacer i Sortebakkehallen i Nørager.
17-årige Sara DeAngelis kunne endnu engang tage titlen som Årets Juniorhandler med sig hjem.
Den første af tre dage i Roskilde er slut. En dag, hvor solen skinnede ned over Dyrskuepladsen i Roskilde. Se billederne her
Westminster Kennel Clubs enorme udstilling er netop slut. Vinderen blev en pudel, men det er en golden, der har stjålet opmærksomheden
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.