Hunden bruger sit kropssprog til at signalere til både hunde og mennesker, hvorvidt den ønsker kontakt med dem, den står over for. Læses kropsproget ikke rigtigt, kan hundens grænser let overskrides, og det kan presse den ud i situationer, der kan ende med at hunden bider.
Især børn kan have svært ved ikke at overskride hundens grænser i deres ønske om at være sammen med den – og gennem interviews med halvtreds børn, er man blevet lidt klogere på hvor misforståelserne opstår.
Frygtsomme hunde gør børn forvirrede
Børnene i undersøgelsen, der var mellem fire og fjorten år gamle, blev bedt om at se på billeder af hunde, og bedømme deres følelsesmæssige tilstand. Derefter blev de bedt om at sige hvorvidt de ville interagere med hunden eller ej. Der blev vist billeder af aggressive, legesyge og frygtsomme eller nervøse hunde.
Ud fra svarene så forskerne, at børnene var bedst til korrekt at aflæse de aggressive og de legesyge hunde, mens de let blev forvirret over de frygtsomme – og værre endnu, mange af dem svarede at de ville interagere med de bange hunde på billederne.
Børn skal lære at tolke hundens kropssprog
Undersøgelsen viser altså, at børn ofte ikke evner at afkode det kropssprog, der udvises hos hunden i forbindelse med frygt, og at de ofte vil vælge at søge kontakt til disse hunde – hvilket kan lede til potentielt farlige situationer.
Dermed understreger studiet vigtigheden i at lære børn at aflæse hunde rigtigt – samt at opdrage dem i hvordan de bedst omgås hunde de møder – for det falder dem ikke nødvendigvis naturligt.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Flere hunde i hjemmet kan mindske risikoen for at et barn udvikler astma, viser et nyt stort studie fra Sverige
Efteråret er godt i gang, og kastanjerne rammer jorden. De er sjove for børn, men giftige for hunde
Hunden Molly blev i fredags kåret som vinder af kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Molly er en såkaldt “læsehund”, der hjælper børn med læsevanskeligheder til at blive bedre til at læse ved sin blotte tilstedeværelse. Molly og ejeren Lis Welin er fra Odense, men i dagens anledning havde de taget turen til København for at besøge Agria Dyreforsikring og Go’Morgen Danmark
Sebastian Klein har i et tv-program for børn undersøgt, hvordan det føles at blive bidt af en hund. Kennelklubben har hjulpet med at føre ideen ud i livet
I en tid hvor fødselsraten i Danmark falder, viser en ny undersøgelse fra Agria, at 56 procent af de 18-39-årige kæledyrsejere mener, at hund og kat helt eller til en vis grad kan være et alternativ til at få børn.
Ny undersøgelse fra UBC Okanogan i Canada viser, at servicehunde ikke bare hjælper udfordrede børn, de kan også gøre børn gladere og mere veltilpasse. Undersøgelsen peger på, at skolebørn vil have godt af servicehunde
Børn og hunde kan få et fantastisk forhold til hinanden, men det kommer ikke af sig selv. Her får du en række råd til, hvordan du får det til at ske.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.