Hundens daglige ration af foder er en oplagt kilde til aktivering og stimulering, som let kan udnyttes. Mange fodrer deres hunde i en skål to eller tre gange dagligt. Er man en madglad hund, der spiser hurtigt, kan sådant et måltidet være væk på få sekunder – og dermed bidrager fodringen ikke til den daglige aktivering i særlig høj grad.
Glem madskålen og tænk kreativt
Sætter man i stedet madskålen væk, og sørger for at hunden skal arbejde for hvert enkelt foderstykke, kan foderrationen give mange timers underholdning og mental stimulering. Det handler om at finde på aktiviteter, som sætter hunden på en opgave for at få gevinsten – maden. Det behøver ikke at tage længere tid i en travl hverdag, end det tager at fylde madskålen – men til gengæld skal det stille krav til hunden om, at den skal bruge både næsen og hjernen.
5 gode ideer til foderaktivering, der er lette og ligetil:
– Smid foderrationen ud på græsplænen og lad hunden søge efter dem
– Fyld en foderbold, eller et andet egnet legetøj, med foder, og lad hunden tømme det
– Gem en håndfuld foder i en bunke gamle tæpper, og lad hunden rode efter dem
– Brug foderet til at belønne til træning
– Fyld små papkasser med foderet, og lad hunden åbne dem og finde frem til foderet
Næsearbejde gør hunden træt
Hunden er ekspert i at lugte. og den del af hjernen, der arbejder med duft, fylder relativt meget mere i hundehjernen, end den gør hos os. Det betyder, at en meget større del af hjernens kapacitet er dedikeret til at tolke de signaler, som næsen sender op, og næsearbejde giver derfor en høj grad af mental stimulering.
Jo bedre vi kan stimulere og udfordre vores hunde, jo gladere vil de være – og her er næsearbejde en oplagt mulighed. Så væk med madskålen, tænk kreativt, og udfordr din hund i hverdagen – det er kun fantasien der sætter grænser.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Kløe, hudproblemer og mavegener kan skyldes allergi. Hunde kan udvikle både inhalationsallergi og foderintolerance, og nogle har endda begge dele. Det kræver en grundig udredning at finde den rette behandling.
Overvægt er ikke kun et menneskeligt problem. Mange hunde i Danmark kæmper med for mange kilo, og det kan gå ud over både livskvalitet og levetid. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at hjælpe din hund tilbage i trivsel.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?